Home Strand en kantvisserij Strandvissen aan Ter Heijde met De Eurovissers

Strandvissen aan Ter Heijde met De Eurovissers

Advertenties

 

Zaterdag 9 April was het zover, het eerste evenement van De Eurovissers voor mij! Strandvissen aan Ter Heijde, waar ik erg naar uit had gezien. Om 3 uur in de middag thuis weg gereden en er is ruim 95 km te rijden en ik arriveer rond de klok van 4 en de meesten zijn er al, gelijk met wat andere vissers kennis gemaakt en dan gaan we met een dik twintigtal vissers het strand op en ik neem plaats naast voorzitter Gilles, die na afloop blijkt, ook een aardig potje kan vissen!

Strandvissen aan Ter Heijde met De Eurovissers

De Eurovissers aan Ter Heijde
Rechts van mij staat een erg jonge visser, Lennert genaamd, die door omstandigheden van diefstal, afgelopen nacht, met geleende spullen moet vissen, zo ook met een geheim onderlijntje van Willem(gaatvissen) en hij is ook een van de eersten die een visje vangt.

Strandvissen aan Ter Heijde met De Eurovissers

Willem(gaatvissen) staat aan de andere kant naast hem en geniet zichtbaar als Lennert een visje aan zijn geheime onderlijn vangt.

Strandvissen aan Ter Heijde met De Eurovissers

Willem(gaatvissen) is vandaag in vorm, hij vangt er eerst een, dan een doublet en later een triplet, allemaal aan de feeder met kleinere haakjes, maar allemaal ondermaats en deze telt vandaag niet, het gaat om de grootste plat-en rondvis. Het voordeel aan de stranden van Zuid-Holland is dat er niet zo een groot verval tussen de getijden is, als in Zeeland, dus je hoeft in principe maar een maal met je spullen te verkassen tussen hoog en laag water en niet constant met je spullen het water volgen.

Er worden zo links en rechts regelmatig visjes gevangen en we horen al gauw, dat Johan van de evenementen commisie, de grootste bot heeft met 27,5 cm en als ik dan binnen ga draaien, hangt er bij mij een doubletje ondermaats aan.

Strandvissen aan Ter Heijde met De Eurovissers

Dan gaat Gilles weer opdraaien en vangt een maatse bot, maar te klein, haalt de 27,5 niet, dus hij meet hem niet ook.

Strandvissen aan Ter Heijde met De Eurovissers

Er worden erg veel ondermaatse botjes gevangen, zo ook regelmatig bij mij.

Strandvissen aan Ter Heijde met De Eurovissers

Strandvissen aan Ter Heijde met De Eurovissers

Willem(gaatvissen) is inmiddels overgestapt op zijn 5 meter stok en vist net voorbij de branding en als hij aan het indraaien is kijken wij met zijn allen zijn richting uit en het is een fraaie die hij vangt.

Strandvissen aan Ter Heijde met De Eurovissers

Willem(gaatvissen) over de 27,5cm heen
Hij gaat hem bij Gilles laten meten en blijkt de tot nu toe grootste vis te hebben!

Maar kort daarna is er al een grotere van 32 cm gevangen, helaas Willem(gaatvissen), het was je zo gegund, maar ook voor die andere natuurlijk!Even later is er een korte pauze en worden we getrakteerd op een energie gevende reep chocolade, mmm.. lekker!

Als ik dan achterom kijk, zie ik daar een paar bekende gezichten aankomen, met een RVS pierenpomp voor mij, helemaal Top Maup, erg bedankt!

Strandvissen aan Ter Heijde met De Eurovissers

Strandvissen aan Ter Heijde met De Eurovissers

Altijd even vrolijk, de gebroeders
Dat was inmiddels al vanaf vorig jaar juni geleden dat we elkaar ontmoet hadden, dus we hebben heel wat bij te praten en de grappen en grollen vliegen weer over en neer, lachen man!

Maar wat er dan gebeurt, daar sta ik zelfs nog van te kijken, komen er een paar jonge meiden met korte rokjes voorbij en de gebroeders hebben ineens geen tijd meer voor mij.

Strandvissen aan Ter Heijde met De Eurovissers

Nee hoor, alle gekheid op een stokje, ze gaan even informeren bij Willem(gaatvissen).

Als ze terug komen is het licht inmiddels al volledig uit en is het al half 10, dus nog een half uurtje vissen, Maup en zijn broer nemen afscheid en gaan verder, maar dan komt Maup al gelijk terug om te zeggen dat Gilles een Zeebaars van 42 cm heeft gevangen, nou Gilles van harte met de grootste rondvis en waarschijnlijk de kanjerpot. Ik vang in het donker niets van betekenis meer bij en ben zo opgeruimd en besluit om maar niet naar de viskeet te gaan, voor de prijs uitreiking en tombola, omdat het zondag weer vroeg vissen is met mijn vrouw op onze boot.

Conclusie: Ik heb ondanks de lekkere temperatuur best kou geleden met de frisse wind uit het noord oosten, maar het gezelschap was hartstikke goed. Hier bij De Eurovissers heerst nog steeds een geweldige sfeer en saamhorigheid tijdens het vissen, daar kunnen andere clubs een puntje aan zuigen, altijd een hoge opkomst met evenementen en vooral met wedstrijden. Misschien dat ik toch nog eens het roer terug ga draaien en nog eens een jaartje wedstrijden ga vissen, maar daar denk ik nog even over na.

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. willem(gaatvissen) > april 10, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter(fishguppy),

  Leuk verslag heb je er weer van gemaakt! En welkom als je eventueel mee gaat doen met de wedstrijden.

  Vis greetz,

  Willem

 2. Maup > april 10, 2011

  Antwoord

  Hee Peter,

  Wat een topverslag,het was leuk je weer een s gezien en gesproken te hebben.Wat vond je van het stekkie daar op Terheijde? Ik kan trouwens ook zo gaan wedstrijdvissen,ik ben namelijk samen met Lennert en mijn broer op de hoogte van zijn geheime lijnen.

  Groetjes Maup.

 3. Peter(Fishguppy) > april 10, 2011

  Antwoord

  Hoi Willem(gaatvissen),
  bedankt, ik ga zo meteen jou verslag ook eens lezen, zag dat het er ook al op staat.

  Maup, echt een topstek, zoals ik in mijn verslag al beschreef, het lage verval tussen hoog en laag is ideaal voor een luie visser.

  Hier gaan we van de zomer nog eens vissen, samen?

  Groetjes peter

 4. Maup > april 10, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Dat gaan we zeker nog eens doen.

  Gr.Maup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *