Home Zeevissen in Denemarken en buitenland Ronny , vissen in Thailand

Ronny , vissen in Thailand

Advertenties

 

 

Beste Peter,

we zijn in Thailand en van deze gelegenheid ga ik gebruik maken om te vissen in “Bungsamran”. Vanuit Bangkok is het een uurtje rijden naar dit viswater. Gisteren heb ik een “driver” geregeld en die heeft op zijn beurt reeds een bevriende lokale gids daar gebeld die ons dan de lokale trucjes gaat laten zien. Mijn vrouw zal de fotograaf van dienst zijn.

Om 08.00u komen we in Bungsamran en volgens afspraak staat onze gids reeds op post om ons welkom te heten. We krijgen een korte info wat de mogelijkheden en de prijzen zijn. We hebben een dagvergunning nodig en we moeten een hengel huren. Ook hebben we wat kleine spulletjes nodig en niet te vergeten flink wat aas. We hebben ook de mogelijkheid om een bungalow te huren. Volgens de gids is bungalow 3 één van de betere plaatsen dus besluit ik om zijn advies te volgen.

Ronny , vissen in Thailand

Ronny , vissen in Thailand

Wanneer we alles op een rijtje hebben kunnen we gaan vissen.

Onze gids mengelt het aas wat samen gaat met een sterke aangename reuk. De kunst is om dit aas juist te kneden, niet te hard maar zeker ook niet te zacht.

Ronny , vissen in Thailand

Ronny , vissen in Thailand

Wanneer hij klaar is met zijn bereiding gaat hij rond een veer een bal kneden, dit moet dan het aas zijn, met daaronder een vrije haak. Nu kunnen we vissen. De gids werpt vlot deze constructie een 30meter ver vanaf onze pier. Hij zegt dat we vanaf nu alert moeten zijn omdat we nu binnen de kortste tijd beet zullen hebben. Ondertussen ben ik er helemaal klaar voor, zonnebril en pet, gevechtsgordel om, en niet te vergeten, de nodige zonnecrème.

Inderdaad, binnen de 5 minuten sta ik mijn eerste vis te drillen. En wat gaat dat hard, met moeite kan ik de hengel vast houden.

Ronny , vissen in Thailand

Deze vis heeft wel wat power maar volgens het gedrag van mijn gids is dit de normaalste zaak van de wereld. Deze vis geeft de slip van de shimano baitrunner geen mooie tijd maar na een gevecht van lange minuten kan ik de vis voor de pier sturen en kan de gids hem landen in het landingsnet.

Ronny , vissen in Thailand

We zien een mekong catfish. Volgens de gids weegt hij 29kg, maar hoe hij dit kan weten zonder hem te wegen begrijp ik nog altijd niet? Nu, het is ook mijn zorg niet wat het juiste gewicht is van deze prachtige vis. De fotograaf van dienst neemt een paar foto’s en dan gaat dit prachtig dier terug in zijn biotoop.

Ronny , vissen in Thailand

De gids vraagt mij nog om hem zacht terug te zetten, maar dat was niet nodig. Wij zijn sportvissers en behandelen deze vis dan ook op de juiste manier.

Ik vind dat het ondertussen wel tijd is voor een biertje en de gids regelt dan ook een “thuislevering”.

Ronny , vissen in Thailand

Even later zijn we terug aan het vissen en gaat nr. 2 voor de bijl. Deze maal gaat de vis anders te werk, hij probeert om tussen de palen van de pieren te komen, maar met de nodige tips van de gids weet ik hem na een gevecht dat veel zweet kost toch ook te landen.

Ronny , vissen in Thailand

Ronny , vissen in Thailand

Ronny , vissen in Thailand

Volgens de gids is deze mekong catfish iets zwaarder dan de vorige en weegt deze 30kg?

Wanneer ik nr. 3 aan de haak sla staat dit gelijk met “out of control”. Deze vis lijkt niet te bekampen. In zijn eerste run neemt hij zeker een grote 100m draad om dan als een gek terug te keren om tussen de palen van de pieren naast ons te gaan. Aan het gedrag van de gids te zien is dit wel niet zo normaal. En omdat de vis onder de pieren zit naast onze bungalow roept de gids de hulp in van een “helper”. Deze Thai springt gelijk in het water en gaat duiken onder de pier.

Ronny , vissen in Thailand

Ronny , vissen in Thailand

Ronny , vissen in Thailand

Het is duidelijk dat onze gids deze vis niet wil verspelen en hij vraagt of hij de hengel mag overnemen. Met plezier en blij dat ik er even vanaf ben geef ik hem dan ook graag de hengel. Maar wat deze man ook probeert, ook hij krijgt er geen beweging in. Hij besluit dan in overleg met de duiker om de hengel in het water te werpen. De duiker moet dan ondertussen de draad vast houden terwijl de gids naar de pieren naast onze bungalow loopt om daar de hengel terug krijgt van de duiker. Zo kan hij de vis uit een andere hoek bekampen. Deze truc lijkt nog te werken ook en wanneer er opnieuw contact is met de vis blijkt dit niet om een “giant” te gaan maar volgens de gids gaat dit om een vis die in de staart gehaakt is. En inderdaad even later krijg ik de hengel terug en kan ik de vis landen, en dan zien we dat deze vis inderdaad in de staart was gehaakt. Vandaar dus deze “special” van only 30kg.

Ronny , vissen in Thailand

Ronny , vissen in Thailand

Ronny , vissen in Thailand

Volgens de gids is het gebruikelijk dat de duiker nu een tip krijgt en wanneer ik hem vraag wat dan het gebruikelijke tarief is spreekt hij van 100 bath (2.5?). Tja, voor mij geen probleem, dus iedereen tevreden.

Iedereen tevreden behalve de gids. Hij merkt op dat onze draad wel wat teveel oorlogen heeft gehad en hij wil dan ook eerst een andere lijn op de molen. Hij zegt dat hij deze gaat wisselen aan de receptie. Wanneer hij na een 5 minuten terug is met nieuwe draad op de molen en ik hem de rekening vraag blijkt dit op rekening te zijn van het huis. Leuk toch!

We gaan weer vissen. Opnieuw maken we een bal deeg rond onze veer en opnieuw gaat de lijn te water. En opnieuw hebben we al vlug beet. De dobber duikt onder water en ik spring gelijk op om deze aanbeet te verzilveren maar mijn aanslag gaat in het niets. Mis maar mijn gids heeft alle plezier. Ook de driver en mijn vrouw vinden het de moment om eens goed te lachen. Maar enkele minuten later hebben we opnieuw een run en vang ik nr 4. Opnieuw een mekong catfish, deze maal 30,5kg volgens de gids?

Ronny , vissen in Thailand

We doen verder, ook al voelen we ondertussen krampen in onze armen en in onze vingers. Ook al staan we in een 35 graden in de gloeiende zon. En we vangen nr.5. Ook nr 5 heeft een dril zoals alleen deze mekong catfish kan vechten. Maar we weten hem ook te landen en volgens de gids noteren we nu 30kg.

Ronny , vissen in Thailand

Ronny , vissen in Thailand

Nu is het tijd om een hapje te eten. We vragen de gids om een “thuislevering” en enkele minuten later staat er iemand aan onze deur met de menukaart. Ik nodig ook de gids en de driver uit om ook samen met ons te eten, iets wat ze wel zien zitten. We krijgen een thaise tafel voor 4 personen en maken het gezellig.

Ronny , vissen in Thailand

Na het eten wil ik even een korte siesta maar de gids werpt al gelijk de lijn in het water. Ik vraag dan ook aan de driver als hij de volgende beet wil verzilveren.

Ronny , vissen in Thailand

Ik wil het eventjes bij kijken houden. De driver wil het wel eens proberen en even later vangt hij nr 6. Mekong catfish van 30kg (volgens de gids) Ondertussen heeft mijn vrouw ook genoeg om altijd de foto’s te nemen en wil ze ook wel eens proberen om zo een vis te vangen. De gids zegt dat hij het aas wat kleiner zal maken en misschien vangen we dan een kleiner exemplaar.. Ook zij krijgt een gevechtsgordel om en ja, even later is ze ook aan het drillen.

Ronny , vissen in Thailand

Ronny , vissen in Thailand

Met veel moeite en met hulp van de gids kan ze de hengel vast houden en weet ze na een zeer lange dril ook een mekong catfish te landen van 30 kg..

Ronny , vissen in Thailand

Ronny , vissen in Thailand

Nu ben ik even de fotograaf maar geen probleem! En ondertussen is nr7 een feit!

Opnieuw wil de gids proberen om een kleiner exemplaar te verschalken, en opnieuw gaat er een kleine aasbal te water. Even later hebben we opnieuw beet en ga ik samen met mijn vrouw drillen. Nr 8 is een feit en alhoewel het aas kleiner was vangen we deze maal een 35kg mekong catfish.

Ronny , vissen in Thailand

Nr 9,10 en 11 weet ik zelf te drillen terwijl mijn vrouw geniet van een thaise massage. Tja vakantie is om te genieten hé Peter!

Ronny , vissen in Thailand

Ronny , vissen in Thailand

Met het idee om te stoppen na nr 12 (omdat 13 een ongeluksgetal is) moet ik spijtig genoeg eerlijk zeggen dat ik nr 12 kwijt gespeeld ben omdat mijn draad rond het topoog gedraaid was en dat kan echt niet lukken met deze wel zeer sterke vissen.

Nu, na de lijnbreuk, wil ik stoppen, het is mooi geweest, we hebben gevangen wat we wilden en het is ondertussen al 15.00u. Juist gepast om voor de file terug in ons hotel in Bangkok te zijn.

Besluit, we hebben leuk gevist, zonder stress en omringd door leuke mensen.

Prijskaartje:1 euro = 40-41 bath

Bungsamran (with tools): 3850 bath

Foods (with drinks); 960 bath

Massage: 200 bath Driver: 300 bath

Ps, tip voor de gids, duiker, driver: 100 bath = 300 bath

Groeten uit Thailand, Ronny —–

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > januari 21, 2013

  Antwoord

  Hoi Ronny, wat een gigantisch lang en super mooi verslag!
  Heeft 2 uur geduurd, om het te plaatsen, heb ik er graag voor over, zolang het niet te vaak gebeurt.
  Probeer voortaan de plaatsen aan te geven door de foto’s te nummeren en aan te geven waar de foto’s moeten komen, scheelt voor mij heel veel in tijd, nu moet ik alles op de gok doen!
  Hoop dat het goed is?

  Groetjes peter

 2. Werner V > januari 21, 2013

  Antwoord

  Machtig verslag, schitterende foto’s en knappe vissen. Ik heb ervan genoten alsof ik er zelf bij was 🙂

  Grtz
  Werner V

 3. ronny > januari 21, 2013

  Antwoord

  Peter, je hebt de foto’s er zeker juist bij geplaatst! Bedankt!
  Maar volgende keer zal ik ze nummeren, ok?

 4. Werner R. > januari 21, 2013

  Antwoord

  Hey Ronny,

  Tjonge, jonge wat een verslag!
  En dan te bedenken dat het hier onder nul is en jij daar in plus 35 graden vissen aan het drillen bent van +30 kg.
  Beetje jaloers ben ik wel, mag je gerust weten!
  En voor het geld hoef je het ook niet te laten zie ik wel..
  Verder nog een goede vakantie Ronny!

  Groeten Werner R.

  ps, volgend jaar thailand i.p.v. langeland Peter?

 5. Maup > januari 21, 2013

  Antwoord

  Hoi Ronny,
  Wat flauw van je om nu al het winnend verslag van 2013 in te sturen.Jij bent echt van alle markten thuis,deze vissen kon je zeker niet met een schaar schoonmaken.Heel mooi verslag.

  Groetjes, Maup.

 6. John > januari 21, 2013

  Antwoord

  Leuk en mooi verslag!
  Mooie vissen! Thaise karpers haha
  Inderdaad een aardig verschil in het weer. 35 graden……Ik wou dat we hier de helft hadden!

  Groet John

 7. DIRK waarschoot > januari 21, 2013

  Antwoord

  hoi ronny ,goede vakantie gehad ,schoon reis verslag ,amaai schone viskes ,ale alles goe voor de rest ,gelukkig 2013 ook aan uw madam
  slu he
  dirk waarschoot

 8. John > januari 21, 2013

  Antwoord

  Leuk en mooi verslag!
  Mooie vissen! Thaise karpers haha
  Inderdaad een aardig verschil in het weer. 35 graden……Ik wou dat we hier de helft hadden!

  Groet John

 9. maureen > januari 22, 2013

  Antwoord

  Heel levendig verslag en ik zie dat je genoten heb van deze trip!
  Lorn deed ook haar best voor ene te vangen.

  grtjs
  maureen

 10. ronny > januari 22, 2013

  Antwoord

  Iedereen bedankt voor de fijne positieve reacties! Dit is een opsteker voor het volgende verslag: “Strandvissen in de Filippijnen”!

 11. meunenmaaier > januari 23, 2013

  Antwoord

  Onwijs leuk verslag!

  gr!

 12. Flip Kornflakes > januari 27, 2013

  Antwoord

  Beste Ronny,

  Dat vis gedoe in Thailand vind ik maar niets.
  Zijn dat trouwens echte vissen of is dat trucage? Die Thaise massage daar en tegen, daar ben ik wel voor te vinden. Het mag wel een jonger vrouwke zijn. Ik denk wel dat jij ook van hetzelfde gedacht bent.
  Doe zo verder Ronny.

  Met vriendelijke groeten.
  Flip Kornflakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.