Home Tactieken Surf casting

Surf casting

Advertenties

Peter, na alle mooie vangstberichten op je site onder het mom ” wat je van ver gegooid haalt, is lekker”, keek ik toch een beetje beteuterd naar de afstandjes die ik eruit gooide. Aan de spullen lag het niet, dus de conclusie dat het aan mij ligt…was snel gemaakt,

Dat moest dus beter! Na rondkijken op het internet, navragen bij de hengelsportzaken in de regio, kwam ik uit op de site van de DSF , DSF-surfcasting Na een mailtje aan hun instructeur Jack van den Berrg, werd ik vol enthousiasme uitgenodigd om eens te komen kijken op hun wekelijkse training in het Amsterdamse havengebied, echt super! Daar aangekomen, werd ik opgewacht door Jack en hij en de andere leden waren al volop aan het trainen. Toen ik de afstanden zag die de heren eruit knalden, viel mijn kin op de grond, ongelooflijk wat een knallen!

Surf casting

Surf casting

Surf casting

Na een loodje en clip van Jack te hebben gekregen, voorslag van 70.00 er aan te hebben geknoopt, mijn Michael Jackson werphandschoentje aangetrokken, en zelf even laten zien hoe ik gooi.. Vingertje of werphandschoentje en voorslag heb je echt nodig, de krachten op je lijn zijn zeer groot… Schaamrood tot in mijn kruin over de afstand natuurlijk, maar na tips en raad en daad van Jack, verbeterde ik mijn afstand al snel met een ongelooflijke 30 tot 40% meer! Ongelooflijk, zo ver had ik nog nooit gegooid! Ik kreeg er echt plezier in, de ervaren casters waren heel aardig en vol met tips, ik kreeg echt een welkom gevoel en direct resultaat in grotere afstanden. In 1 woord super! Na het oefenen van de gewone overhead worp met lood in de haven, ook nog met een castingballetje op het werpveld, de Brighton worp en de off The ground worp geoefend. Tot mijn verbazing haalde ik afstanden die ik nog nooit had kunnen gooien! Viel natuurlijk nog in het niet bij de afstanden die Jack en zijn vrienden gooiden, maar ruim voldoende om de vaargeulen te halen waar ik wil vissen!

Jack verzekerde me dat als er andere vissers zijn die ook eens willen komen kijken, dat ze van harte welkom zijn op hun trainingen of open dagen. Je kan gewoon kosteloos een keertje meedoen, als je het, net als ik leuk vindt om te casten, is een jaarlidmaatschap ook niet duur.. kijk eens op hun site, ik kan het van harte aanraden,

groeten, Marco > > >

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

18 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 4, 2014

  Antwoord

  Hoi Marco,
  leuk om zoiets te krijgen, misschien zullen er vele volgen in jouw voetsporen!

  Groetjes Peter

 2. Kees Michielsen > september 4, 2014

  Antwoord

  Kunnen we met een groepje niet een keer een werpclinic organiseren met laag water aan de Oesterdam? Is er toevallig iemand met bovengemiddelde werpcapaciteiten die dan de kneepjes uit wil leggen?

 3. Willy Gryp > september 4, 2014

  Antwoord

  Ik ben kandidaat Kees..lijkt mij een leuk idee. Nu moet Peter eens navragen of die gasten ook op locatie komen lesgeven.

 4. Willy Gryp > september 4, 2014

  Antwoord

  Voor de Langelandgangers heb ik alvast een website gevonden….http://www.surfcastingklub.dk/

 5. Marco > september 4, 2014

  Antwoord

  Op locatie is erg luxe natuurlijk, ze hebben echter ook een instructeur die bv. bij Bernisse of bij Haringvliet je kan laten meedraaien met een training.
  Ik zou zeggen Bell of mail Jack en kijk wat mogelijk is, ik was er erg blij mee!

 6. Peter(Fishguppy) > september 4, 2014

  Antwoord

  Hoi Kees,
  ik denk niet dat die mannen uit Amsterdam naar hier komen, maar er zijn er hier vast ook wel in de buurt, die kunnen casten, we wachten even af, of iemand zich geroepen voelt, om dit met ons te willen delen?
  Ik zal zelf ook ff zoeken en alle tips en ideeën zijn van harte welkom.

  Groetjes Peter

 7. strandjutter > september 4, 2014

  Antwoord

  Ho peter
  het zijn mooi foto van die werp techniek van jack en moet je dan speciaal lange hengels hebben die van mijn zijn 4.20 meter.
  moet ik daar ook voorslag opzetten gooi ik dan verder of moet je daar voor trainen .
  gr jan

 8. Peter(Fishguppy) > september 4, 2014

  Antwoord

  Hoi Jan, ik vis altijd met sterke, erg dunne gevlochten lijn en zonder voorslag, maar met een werp vinger!

  Ik gooi nooit af!

  Groetjes Peter

 9. Marco > september 4, 2014

  Antwoord

  Ik hoor net van Jack van de dsf dat er , in onderling overleg, best op locatie een training kan worden gegeven.! Afneem even kontakt op met Jack, en je moet natuurlijk zelf een lokatie hebben waar je op kan werpen!

 10. Frank > september 4, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter
  Als we gaan oefenen met zwieren doe ik graag mee,
  wil ook wel net iets verder gooien.
  Frank

 11. joost > september 4, 2014

  Antwoord

  hoi peter,
  wij hebben vorig jaar een verwerpcursus met wsv reimerswaal gehad in belgie. de locatie was net over de grens. is misschien dichterbij dan amsterdam. zeer vriendelijke professionele mensen daar. ik ben zelf 30 meter verder gaan gooien door enkele tips dus het loont zeker om daar eens een kijkje te nemen.
  gr. joost

 12. Jack Peelman > september 4, 2014

  Antwoord

  Goeiemiddag allen,

  Een kennis van me, Didier Laroy, is erg actief in de hengelsport. Al enkele jaren instrueert hij visser bij het verder werpen, mogelijk heeft hij interesse om op locatie met tips en trics rond te strooien.

  In samenwerking met Sportvisserij Nederland wordt alvast een en ander georganiseerd in Hulst.

  http://www.sportvisserijnederland.nl/sportvissers/actueel/5539/verder_leren_werpen_van_de_pro_s__werpclinic.html

  Het deelnemen aan zo’n “werples” brengt je zonder twijfel de nodige meters op.

  Succes!
  mvg,
  Jack

 13. Jack Peelman > september 4, 2014

  Antwoord

  Sorry, ik zie net dat de werpinstructie in Hulst al voorbij is, ik ben er evenwel zeker van dat Didier openstaat om iets te doen voor een groepje vissers.

  Je vindt zijn gegevens wel via het internet.

  succes !

 14. Raf > september 5, 2014

  Antwoord

  he collega vissers
  voor zo een oefensessie ben ik zeker ook te vinden .de oesterdam lijkt mij een prima locatie.
  grtjs
  Raf

 15. Peter(Fishguppy) > september 5, 2014

  Antwoord

  Beste vissers, na mijn vakantie in Denemarken, aankomende week, ga ik proberen iets op touw te zetten, kan wel even duren, maar komt goed!
  Maar je moet er wel rekening mee houden, dat casting op het droge gebeurd en op een vlakke ondergrond, heeft in feite niets met vissen te maken, het is ook zonder onderlijn! Er zijn plaatsen zoals de Waterweg, waar je het best zonder voorslag vist, ivm het vele vast zitten, ik vis zelf nooit met voorslag, maar gewoon erg sterke, maar wel dunne gevlochten lijn! Maar we zullen wel zien.

  Groetjes Peter

 16. Raf > september 5, 2014

  Antwoord

  he peter
  ik vis ook nooit met voorslag
  en van de kant zelfs ook nooit met gevlochten lijn
  bij mij staat er nylon ( trabucco special casting) van 40/100ste op, die rode.
  heb deze nog nooit stuk geworpen, en bij het vasthangen trek je hem ook niet zomaar over, supper goede lijn, wijnig rek en niet duur.
  maar je moet wel die rode hebben
  grts
  Raf

 17. Johan > september 5, 2014

  Antwoord

  Hier word ik vrolijk van, dit ga ik ook doen

 18. Danny Briquet > september 8, 2014

  Antwoord

  http://youtu.be/ksYBTyd5G2c

  Deze man is weleld record houder en geeft workshops in het Antwerps haven gebied niet erg ver van de Oesterdam. Danny Moeskops. Moet je die naam maar eens Googlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *