Home Gastvissers Stefan, vissen aan Maassluis

Stefan, vissen aan Maassluis

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Afgelopen zaterdagmiddag ben ik aas gaan steken om zondag te gaan vissen, er waren weinig andere gegadigden moet ik zeggen, na een 2 uurtjes had ik voldoende, wel werd ik door de andere spitter erop gewezen dat de pieren krimpen zodra ik ze in droge kranten/keukenpapier leg, maar ja, lijkt me toch het beste als je de dag erna gaat vissen? Of 2 dagen later ook toch? ’s Avonds thuis nog eens nieuwe papiertjes, zo doe ik dat altijd.
Het klopt overigens wel hoor, dat ze krimpen, maar ik had er voldoende, dus de haken konden de hele sessie goed gevuld worden.

Zondag rond 10.00 uur was ik bij de stek bij het tunneltje Maassluis-West aan de waterweg, hoogwater zou het rond 12en zijn en weinig verhoging dus een kalm vloedstroompje erbij, precies zoals de meester aan geeft, goed te doen hoor. De wind kwam eerst vrij aangenaam uit het westen onder het genot van een zonnetje, maar later werd het een heel dun en fris zuidenwindje met bewolking, het belemmerde niet om een aardige werpafstand te halen voor mijn doen, ben echter weer vergeten slagen te tellen, dus geen idee hoe ver ik gooi, een 80-100 meter denk/hoop ik…

2 hengels te water met 2 afhouders of 2 korte wapperlijntjes met flinke haken, daar ik niet uit was op de scharretjes die ook bij Maassluis rondzwemmen, de 1e worp kwam terug met kale haken, de 2e een scharretje met een krab en de 3e worp een kleine wijting.

De toppen bleven rammelen en dan heb je met 2 hengels werk zat en weinig tijd om te zitten. Dus heen en weer lopen maar en uitkijken voor de wandelaars en fietsers, dat is toch wel een dingetje helaas, wat een drukte zeg. Toch ook nog wel even de tijd genomen voor een selfie, maar dat valt nog niet mee.
Blijven oefenen en gauw eens naar de schoonheidsspecialiste zodra het weer kan/mag, misschien nog wat cremetjes etc etc. en wie weet hebben we eind van het jaar een fatsoenlijke foto.

Over het vissen: tja, de toppen rammelden, maar ook werd ik een aantal keer flink in de maling genomen, dat komt ook door de grote haken en ruim gevulde haken + deel haaklijn, ik vis op gul, dus daar is de onderlijn op afgestemd. Er kwam dus best af en toe een wijting mee, meest voorin gehaakt op 1 na, deze ging de tas in, merendeels rond de 20 cm. Welke rustig terug werden gezet en ook wegzwommen. Ook waren 2 kleine scharretjes mijn deel en ik moet zeggen, deze ving ik voor het eerst in de waterweg. Toen ik in deze omgeving 25 jaar terug viste, vingen we ze nooit.

 

Uiteindelijk rond 14.30 uur gestopt met een harde afgaande stroming en bloot liggende keien, geen enkele onderlijn verspeeld, alleen 1 haaklijntje, niet verkeerd hier. Er zat verderop nog een visser, maar heb hem niet gesproken.
Tegenvaller voor mij was dat het gerepareerde topoog van mijn traverse x helemaal los ging zitten en verder vissen met deze hengel dus onmogelijk werd, helft van de sessie met 1 hengel uitgevist, helaas. Eerst zelf nu maar eens proberen te lijmen met pattex en voordat ik ga vissen eens uitgebreid testen.

Overigens kostte mij deze reparatie eur. 3,95 inclusief top oog bij een nabije dierenspeciaalzaak waar ook een redelijk assortiment visartikelen verkocht wordt, maar geen zeeaas.

 

Mijn 2e sessie van het jaar heb ik in ieder geval te pakken net als een 10tal kleine wijtingen en 2 scharretjes.

Ik wens een ieder sterkte in deze moeilijke tijden en rammelende toppen, laat je niet tegenhouden om het eens te gaan proberen, de frisse buitenlucht doet een mens goed.

 

Met visvriendelijke groeten,
Stefan Groenheide

 

 

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Fishguppy > januari 26, 2021

  Antwoord

  Hey Stefan, weer een leuke poging gewaagd! Jij hebt het over scharretjes, waarschijnlijk niet negatief bedoeld? Voor de een een scharretje, voor mij een lekkernij, maar ik denk dat als jij je onderlijnen zou veranderen en er gewoon de LS 5283F versie van Gamakatsu aandoet en dan in nr. 4 of in het uiterste geval nr.2 zou veranderen en als jij dan alle beten zou verzilveren, dat je dan nog meer plezier met het vissen zou kunnen krijgen. Die gulletjes van tegenwoordig vang je ook aan de kleine haken en daaraan lost hij net zo gemakkelijk als aan een grotere haak als ie slecht gehaakt is! Ook zul je een stuk verder kunnen werpen en in deze periode dat de vis wat moeilijker en voorzichtiger aast, zal hij eerder een enkele leegloper grijpen, dan een haak gevuld met 3 of 4. Je moest eens weten hoeveel gullen tot 60 cm ik al heb gevangen als bijvangst met het tongvissen in oktober en november. Helaas de laatste jaren niet meer.
  Doe ermee wat je wilt, het is maar een suggestie.

  Groetjes Peter

 2. Nico > januari 26, 2021

  Antwoord

  Hoi Stefan. Alle eerste weer een mooi verslag er van gemaakt en met ook leuke foto’s er bij en ook nog blijven oefenen om een mooi selfie dan te maken van je. Toch nog vis gevangen al was het niet zo veel dus
  de volgende keer meer succes toegewenst dan voor je.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. Jeff > januari 26, 2021

  Antwoord

  Hé Stefan,

  Je hebt er weer een mooi verhaal van gemaakt!
  Als ik me dan mag bemoeien…
  Waarom idd niet eerst een kleinere haak?
  Mochten de grotere er zitten dan vang je die idd ook op de kleine haak als hij goed gehaakt is, je mist minder kleine vis ( tenzij dit natuurlijk misschien juist de achter liggende gedachte is) en een grotere zetten als er toch grote aanbeten gemist worden kan altijd nog !?

  Je bent er iig weer lekker uit geweest en hebt wat vis de kant op kunnen krijgen! En er een leuk verhaal van kunnen maken! Top!!

  Rammelende toppen met wat grotere vis gewenst voor de volgende!

  Jeff

 4. Henry > januari 26, 2021

  Antwoord

  Hallo Stefan,
  Voor jouw was het afgelopen weekend toch weer efkes lekker genieten van ons aller hobby, VISSEN!!
  Ook wij hebben meestal na zo’n 2 uurtjes steken ruim voldoende zagers en pieren om de gehele dag heerlijk te kunnen hengelen. Zoals bij zovele dingen krimpen ook de pieren als ze het koud krijgen !! Nu met de beperkingen wegens de coronapandemie zijn er ook op en rondom de stekken helaas veel meer wandelaars en fietsers die terecht ook efkes ’n frisse neus willen halen. Als er veel wijting zit maakt de grootte van de haak niet veel uit want die pakt alles wat voor z’n bek komt, voor de gul is een wat grotere haak essentieel.
  Met selfies heb ik ook geen ervaring, ik heb nogal grote oren dus dan zou het ’n drieluik moeten worden, gelukkig is m’n trouwe vriend Sjakie altijd in de buurt zodat we van elkaar ’n plaatje kunnen schieten.
  Veel plezier en succes bij je volgende poging, hopelijk ’n flinke doorbuiger met ’n dikke gul!!!

  Groetjes, Henry
  .

 5. Jeff > januari 26, 2021

  Antwoord

  Henry,
  Op je telefoon kun je ook panorama stand doen!… Whahaha

 6. Stefan Groenheide > januari 26, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter, allereerst bedankt voor je hulp met aanpassen van de foto’s. De suggesties zijn altijd welkom en ik ben zeker ook iemand die dan vervolgens graag aanpassingen doet. Ik vis ook weer niet met een achterlijk grote haak hoor, maar had een beetje hoop op een rustige sessie met veel geloer naar de toppen en 1 of 2 echte doorbuigers en verder lekker relaxen. Bij volgende aanschaf van haakjes (supercatch! ) neem ik de door jou aanbevolen en gezien de hoeveelheid gul in de waterweg denk ik ze inderdaad voortaan als bijvangst te gaan beschouwen, even een aanpassing van de onderlijnen en de algehele mindset.
  Andere collega’s ook bedankt voor de positieve reacties

 7. Eldert > januari 26, 2021

  Antwoord

  Ha Stefan.
  Toch lekker gevist als ik je verhaal zo lees. Die grote gullen , daar kan je beter maar van dromen dan er daadwerkelijk gericht op te gaan vissen. Maar dat is ieder voor zich. Wat betreft de selfies …… je moet maar zo denken , als je haar maar goed zit.
  Succes.
  En rammelende toppen gewenst voor de volgende .
  Groet Eldert

 8. Gino > januari 26, 2021

  Antwoord

  Hoi Stefaan,
  Toch weer lekker bezig geweest als was de vis wat klein en je beoogde gul niet thuis gaf. Maar ja het blijft vissen hej. Toch een mooi verslag en foto’s. Ja het is tegenwoordig overal driuk aan de oevers maar ja de mensen hebben nu niets anders denk ik dan maar! Ja de tips daar kun je altijd wat mee hé.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 9. ies > januari 27, 2021

  Antwoord

  Hallo Stefan.
  Wederom een heerlijk beschreven verhaal met naar mijn idee een prima selfie, alleen jammer van die lelijke boot op de achtergrond. Goed bezig hoor met je aas weer zelf steken. Wat betreft de haken, voor de Gul hoef je dat inderdaad niet meer te doen, ik vrees dat door de overbevissing er steeds minder rondzwemmen en wat er rond zwemt wordt steeds kleiner. Toch blijf ik de grotere haken gebruiken daar je dan de kleinere vis meer mis of voor in de bek haak, zodat deze makkelijker gezond terug te zetten zijn. Uiteraard als je gericht op schar of andere platvis gaat vissen is kleiner een must. Voor de volgende sessie wens ik je dan ook de rammelende toppen en een maal maatvis toe e minder lelijke boten op de achtergrond.
  Groetjes Ies

 10. jack jozen > januari 27, 2021

  Antwoord

  Hoi Stefan.

  Je hebt er weer een prachtig verhaal van gemaakt jammer dat het niet helemaal ging zoals gehoopt maar je weet de aanhouder wint, Het is toch wel een heel karwei in de winter om zelf aas te steken je hebt eigenlijk voor verwarmde handschoenen nodig hoe ouder hoe dunner het velleke . En Jeff met panorama foto,s krijg je die oren van Henry er nog niet op Ha. Veul groetjes allemaal van Jack.

 11. Hugo > januari 29, 2021

  Antwoord

  Hallo Stefan,

  Leuk verhaal van je visdag, ja de gul wordt voor ons kantvissers een groot probleem. Ze zijn nog te vangen maar zeer zeldzaam, zeer spijtig!! heeft het te maken met de klimaat opwarming of in der tijd met de overbevissing? wie gaat het zeggen. Toch nog wat vis kunnen vangen top man, wat de haken betreft zou ik de raad van Peter opvolgen ivm met de vangsten maar dat is ieder zijn mening keuze natuurlijk. Veel succes met je volgende trip.

  Groetjes Hugo

 12. Bredt > januari 30, 2021

  Antwoord

  Mooi verhaal Stefan

  En hopelijk komen er meer mooie verhalen.

  Groetjes Bredt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *