Home Strand en kantvisserij Tongen in De Waterweg

Tongen in De Waterweg

Advertenties

 

Afgelopen woensdagochtend was ik vroeg wakker en kon de slaap niet hervatten op mijn vrije nacht, dus om 01.00u uit bed, mijn spulletjes gepakt, zagers uit de koeling gehaald en karren maar richting De Waterweg, waar ik om 03.00u aan de waterkant begin met vissen, nog net in de gierende stroming van opkomend tij. Ik vis alleen met oude zagers, als aas.

Tongen in De Waterweg

Zou de tong azen vandaag, is mijn gedachte, maar ik krijg al snel een bevestiging van klapperende toppen op beide hengels. Op elke hengel een ondermaats tongetje is het resultaat.

Tongen in De Waterweg

Tongen in De Waterweg

Het begin mag er zijn, maar nu moeten ze nog groter worden.Maar dat zit er even niet in, weer 3 ondermaatse op rij, volgen direct daar na, zo rond hoogwater.

Tongen in De Waterweg

Tongen in De Waterweg

Tongen in De Waterweg

Inmiddels begint het al te dagen en in de schemering vang ik een palinkje.

Tongen in De Waterweg

Inmiddels is het volledig licht en het afgaande getij begint erin te komen en ik krijg een mooie beet en mijn eerste maatse is een feit.

Tongen in De Waterweg

Tongen in De Waterweg

Ik hoef eigenlijk niet lang te wachten op de volgende, ook net aan de maatse.

Tongen in De Waterweg

Dat maakt de dag enigszins goed.

Dan volgt er een miniscuul palinkje, wat mijn gehele lijn heeft verwart, dus dat is knippen geblazen en nieuwe haaklijntjes zetten. Er volgen nog een paar minibotjes.

Tongen in De Waterweg

Tongen in De Waterweg

Dan is het tijd voor mijn derde maatse tongetje.

Tongen in De Waterweg

Inmiddels is het al 7 uur en ik ben niet van plan om het laat te maken, omdat er donderdag en vrijdag, 2 drukke dagen met ziekenhuis bezoek in Roosendaal en Rotterdam op het programma staan, gewoon routine wat elke 2a3 maanden gebruikelijk is.

Ik krijg een erg mooie beet en heb hoop op een mooie tong, als ik ga draaien, maar het resultaat valt vies tegen, een bot van net geen 40cm, leuk om te vangen,. maar ik heb er niets aan!

Tongen in De Waterweg

Een vloermat uit De Waterweg
Aan de andere hengel hangt ook een bot.

Tongen in De Waterweg

Om 8 uur werp ik voor het laatst de beide hengels in en ik zie een erg rare beet en hij voelt heel apart om binnen te draaien.

Tongen in De Waterweg

Een verrassing uit De Waterweg
Ik denk een blankvoorn of een winde, ik ben geen zoetwater specialist. De laatste hengel draait erg zwaar, maar dit voelt niet als vis en het is de veel genoemde wolhandkrab, waar iedereen schijnbaar veel last van heeft, nou ik niet hoor, totaal geen haakverlies gehad vandaag en het aas bleef er ook goed aan, maar dat is meer een kwestie van garnaaltjes en gupjes in mijn optiek!

Tongen in De Waterweg

Wolhandkrab
Dus het blijft bij 3 maat tongetjes vandaag en 5 ondermaats.

Tongen in De Waterweg

Morgenavond met Northseacharters op de Tong, waarschijnlijk richting Westerschelde, waar volgens de berichten een tongetje wordt gevangen, 20 tot 25 tongen op de hele boot, op een avond, lijkt veel, maar is eigenlijk maar 2 tot 4 tongetjes per persoon, dus de verwachting is niet hoog gespannen, maar daar gaat het mij helemaal niet om, het is het vissen en sociaal contact, wat ik belangrijk vind.

Dinsdag weer op pad met de Big-Marlin met de dinsdagploeg.

Woensdag gaat de boot uit het water, een nabehandeling van de onderkant door de dealer en plaatsing van een Elektrische ankerlier, met spoed besteld in Italie.

Als ik dan 5 juni terug kom uit Denemarken, kan de boot die week weer in het water en ga ik me proberen toe te leggenop zeebaars en tong.

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Huib > mei 20, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Netjes hoor! Ik heb van de week enkele keren op zeebaars geprobeerd met de dobber en kunstaas. Helaas nog niets gevangen zodra ik ze vang doe ik je bericht. Het komt langzaam op gang.

  Groeten, Huib

 2. erik > mei 20, 2011

  Antwoord

  mooie vangst peter!

 3. willem(gaatvissen) > mei 21, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter(Fishguppy),

  Leuke sessie weer!Met maatse tongen erbij. Klasse gedaan weer!
  En alvast een hele fijne vakantie!

  Vis greetz,

  Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *