Home Gastvissers Stefan op gul noordpier ijmuiden

Stefan op gul noordpier ijmuiden

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Zaterdag 17-12 een gat in de drukke december agenda gevonden om samen met Jeff te gaan vissen op de noordpier.

Om 05.30 uur stond Jeff bij mij op de stoep en samen liepen we om 07.30 uur naar onze stek op de noordpier. Temperatuur rond het vriespunt, maar dat is voor ons bikkels uiteraard geen enkele belemmering meer. Hoogwater rond 10.00 uur, dus we konden opkomend en afgaand tij mee pakken. De zuidenwind kracht 4 en later 5 hadden we in de rug en we werden getrakteerd op een heerlijk zonnetje.

Targetvis is gul, we vissen met 1 hengel dichtbij tussen de blokken op gul en 1 hengel verschillende afstanden voor alles wat wil bijten.

In het begin zat de beet er gelijk goed in op de “verre” hengels en er kwam wijting en schar tevoorschijn.

 

 

Wijting vingen we alleen in het begin toen het net licht werd, daarna was alleen nog schar en ’s middags had Jeff nog een bot.

De gul liet het helaas volledig afweten, wat we ook probeerden.

Jeff had een mooie beschutte plek achter de blokken en ving uiteraard ook zo zijn visjes, waaronder ook de grootste schar van de dag van 29 cm.

 

Na hoogwater vielen de vangsten wat stil, maar een paar uur na hoog toen de stroming er eindelijk in kwam kwamen de scharren weer los.

 

 

Veruit het merendeel is retour gegaan om te groeien, maar er zaten ook genoeg 25cm. plus scharren tussen waardoor er toch een leuk maaltje huiswaarts werd genomen.

 

 

We zijn om 14.30 uur weer begonnen aan de wandeling naar de auto en eigenlijk ging dat best goed, misschien was het voor het wandelen niet verkeerd dat de gullen vandaag niet thuis waren, in het donker worden er toch regelmatig mooie gevangen daar hoor!

Ook leuk te vermelden dat de buurman nog even een gezellig  praatje kwam maken en hij herkende ons van de fishguppy site. Het bleek onze schrijver Glenn te zijn! Haha, zo zie je maar, het is een klein wereldje, Glenn, leuk je ontmoet te hebben! Nu heb ik er een gezicht bij. Ik zou zeggen tot de volgende keer, want we komen elkaar vast nog eens tegen, gezien beider stekkennis.

Ik wens iedereen fijne feestdagen en alvast het allerbeste voor het nieuwe jaar!

Met vriendelijke groeten,

Stefan Groenheide

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

14 reacties

 1. Leen > december 18, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan
  Toch weer een lekker maaltje vis gevangen
  Daar krijg je het toch wel warm van in deze kou
  Jij ook fijne feestdagen met hopelijk veeleisend in het nieuwe jaar
  Groetjes.leen

 2. Leen > december 18, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan
  Ging niet helemaal goed
  Veeleisend moet veel vis zijn­čÖł
  Groetjes .leen

 3. Nico > december 18, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan. Alle eerst weer prachtige foto’s gemaakt en daarvan ook met een leuk verslag er bij top. Ja jullie hebben in ieder geval meer vis gevangen als wij zijn weg geweest. In ieder geval laat daar de vis maar lekker smaken en voor de volgende sessie succes toegewenst dan. Ook jij met de fam .fijne feestdagen en een gezond 2023 toegewenst. En dan natuurlijk niet vergeten ook Peter. Marian .Paul en alle schrijvers fijne dagen
  een heel gezond visjaar 2023 .

  Groetjes Nico.

 4. Peter(fishguppy) > december 18, 2022

  Antwoord

  Hey Stefan, weer een leuk aantal en dat met de kou, mooi gedaan weer!
  Ik wens jou en je familie ook het allerbeste met kerst en i het nieuwe jaar en dat wens ik natuurlijk iedereen toe!

  Grtjes Peter

 5. Gino > december 18, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan en Jeff,
  Leuk verslag van jullie visavontuur weer met enkel leuker foto’s hoor. Er doen het er jullie niet veel na om met dit weer die lange pier op de lopen toch? Toch weer mooi wat panvissen mee, wel jammer dat de gul niet thuis gaf die zal wat in dieper water gezeten hebben met de koude… wie zal het zeggen.
  Dat zijn toch mooie scharen met dat formaat en ikzelf vind schar echt een heerlijke vis om te eten.
  Voor iedereen alvast prettige feestdagen en een visrijk 2023 toegewenst.
  Succes bij de volgende.

  Grtjs Gino

 6. Henry > december 18, 2022

  Antwoord

  Hey Stefan,
  Na ’n stevige wandeling met je vismakker ’n lijntje uitgooien is ondanks het winterse weer zeker niet verkeerd. Afgelopen week zijn vanaf de pier ’n mooi aantal prachtige gullen gevangen, ik heb foto’s van deze vangsten gezien, helaas is voor ons de afstand naar Ijmuiden te ver. Al met al, ondanks dat de gul jullie aas niet aantrekkelijk genoeg bleek te vinden hebben jullie toch met regelmaat rammels op de toppen gehad en met de komende feestdagen enkele maaltjes zelf gevangen vis op de tafel, eet smakelijk!!!
  Ook jullie wens ik natuurlijk hele gezellige feestdagen en een heel gelukkig en visrijk 2023 toe.
  Groetjes, Henry

 7. ies > december 18, 2022

  Antwoord

  Hey Stefan, pfff jullie zijn de echte bikkels, met deze temperaturen te gaan vissen klinkt bijna ouderwets. Het is maar goed dat je warm op de plaats aankomt om te vissen, zo’n wandeling van 2 kilometer zorgt er wel voor dat de lichaamstemperatuur omhoog schiet. Qua bezigheden een mooie visdag beleefd alleen jammer dat de target vis niet thuis gaf. Uiteraard voor jou en je naasten fijne feestdagen en alle geluk van de wereld in het nieuwejaar toegewenst. Nou ja alle, uhhh ik gun het Oekra├»ners en alle vaste schrijvers hier natuurlijk ook dus zul je het toch moeten delen`.
  Groetjes Ies

 8. Eldert > december 18, 2022

  Antwoord

  Ha Stefan
  Weer leuk gevist man . En dat met die kou. Ga er maar aan staan , er zijn er niet veel die het je nadoen. En dan lekker gevangen ook . Prima toch? . Jij ook fijne feestdagen toegewenst en alvast het beste voor het nieuwe jaar .
  Groeten Eldert

 9. hugo > december 18, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Wat een visfanaten zijn jullie toch, wel een mooie opwarmer die Noordpier. Spijtig dat de gul niet thuis gaf maar dat blijft vissen h├Ę. Toch mooie scharren gevangen in het diepere water, want die zijn momenteel met de vrieskou niet te vangen op het strand. Succes bij je volgende sessie, en natuurlijk voor jou en je familie ook prettige feestdagen en het beste voor het nieuwe jaar toegewenst.

  Groetjes Hugo

 10. Jack jozen > december 18, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan.
  Toch nog een mooi pannke vis bij elkaar alleen jammer dat niet lukte waarvoor je eigenlijk toch gegaan was de Gul maar ja de ene dag is de andere niet he. Maar zoals Henry al zei een paar dagen terug was er wel veul gul gevangen en ook nog met hoog water zo zie je maar het is en blijft vissen he ook ik wens je hele fijne feestdagen en een goeie jaarwisseling en denk aan je vingers met vuurwerk.
  Heel veul groetjes Jack.

 11. Glenn > december 18, 2022

  Antwoord

  Goed verslag ! Wij hebben er een paar minder maatse gevangen was veel kleine vis bij ons. Ook het noordzeekanaal was alleen heel veel te kleine wijting helaas. Nog bedankt voor de pieren. En denk dat het zeker nog wel eens kan gebeuren dat we tijdelijke buren aan de waterkant zijn..iedereen alvast fijne dagen en hopelijk een visrijk 2023
  Glenn

 12. Kenneth > december 19, 2022

  Antwoord

  Hallo Stefan en Jeff. Niemand doet jullie dit na om met zulke temperatuur te gaan vissen, knap hoor. Mooi maaltje schar gevangen jammer geen gul, volgende keer beter. Leuk verslag en leuke foto’s. Hierbij wens ik alle fisguppies fijne dagen en rammelende toppen. Groetjes Kenneth.

 13. Nico > december 23, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan. Me broer heb zijn hengel weg gebracht om deze te laten maken. In ieder geval bedankt van je mailtje dat je had gestuurd naar mij. Hopelijk kan je een ander er blij mee maken daar.

  Groetjes Nico.

 14. Paul > december 26, 2022

  Antwoord

  Top verslag en mooie vangst! Groeten, Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *