Home Strand en kantvisserij Tongvissen aan de Waterweg

Tongvissen aan de Waterweg

Advertenties

Gisterenochtend was ik net voor het licht werd, weer op mijn plekje en tot mijn verbazing was het vrij en dat in de vakantie periode! Ik was al snel aan het vissen, gelijk in de volle gierende stroming van het afgaande water. Al snel bieden de aanbeten zich aan, ik heb gewoon geen tijd om eerst een bakje koffie te drinken. De eerste hengel brengt een tong van rond de 30cm.

Waterweg

De andere brengt een doubletje kleinere tong.

Waterweg

Wat een begin weer! En het gaat maar door met de aanbeten, soms als ik zit aan te azen, hoor ik gewoon mijn hengel van de grond af komen en zie ik hem nog natrillen, echt typische tong aanbeten! De ene brengt weer een maatse en de andere een doubletje tong met een mini botje erbij.

Waterweg

Waterweg

Zo rond half 7 is de piek, een 2 uur voor laagwater, aan de ene een doublet en de andere een triplet.

Waterweg

Waterweg

Triplet tongetjes
Ik vang ook nog 2 keer een doubletje met erg kleine tong, waarvan ik geen foto maak.

Even later weer een doubletje, een maats en een mini tongetje.

Waterweg

Dan is het al bijna 8 uur, dan is het zo meteen weer klaar met vangen, maar tot nog toe blijf ik nog steeds beet houden en ik vang op de ene een ondermaatse en op de andere weer een maatse tong.

Waterweg

Waterweg

Dan is het tegen laagwater en de beet gaat eruit en ik besluit voor het laatst in te werpen en maak een totaalfoto, maar ik ben mijn losse meetlat vergeten, maar dat doet er niet toe, het is toch geen jaar record of zo!

Waterweg

Het zijn 14 maatse tongen en 5 ondermaatse had ik terug gezet. Maar aan de allerlaatste hengel zit ook nog een ondermaats exemplaar, dus dat maakt een totaal van 20 weer.

Waterweg

Het was weer niet verkeerd op 3,5 uur vissen!

Mijn totaal staat nu op 86 stuks van de kant en 20 met de boot, maakt 106 stuks, dus vandaag ben ik de 100 gepasseerd!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

17 reacties

 1. willem(gaatvissen) > juli 29, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter(Fishguppy),

  Lekkere sessie weer. Die tongen weten het als jij er staat, dan bieden ze zich spontaan aan, hihi ;-)Knap gevist weer!

  Vis greetz,

  Willem

 2. Peter > juli 29, 2011

  Antwoord

  Weer lekker gevangen hoor!! Begin nu onderhand een beetje jaloers te worden 🙂 Ik ga morgen ook richting Waterweg. Mocht ik wat vangen, laat ik het weten.

  Groet, Peter

 3. Maup > juli 29, 2011

  Antwoord

  Hee Peter,
  Volgens mij zijn de vangsten van jouw zo goed omdat je vanuit het water niet te zien bent, met die camouflageoverall van je.Ik heb mooie baarzen gevangen,berichtje net verstuurd,Maup.

 4. Peter(Fishguppy) > juli 29, 2011

  Antwoord

  Hoi Maup,
  leuk om te horen dat je mooie baars hebt gevangen!
  Ik zit nu op mijn werk en ga om 23.30u gelijk vanaf het werk richting Europoort en plaats je bericht morgen weer!

  Groetjes peter

 5. botfather > augustus 6, 2011

  Antwoord

  zo wat kan jij goed vissen zeg…. ik heb nog nooit iemand zoveel maatse tongen vanaf de kant zien vangen. Ik heb zelf nog nooit een maatse tong gevangen ,maar dit motiveert zeker 😉

  groetjes ,

 6. Peter(Fishguppy) > augustus 6, 2011

  Antwoord

  Hoi Botfather.
  Het lijkt me momenteel erg moeilijk om in de Europoort, geen enkele maatse tong te vangen, overal waar je gaat is al tong gevangen, dit jaar.
  Succes met de jacht naar de 1ste!

  Groetjes peter

 7. Botfather > augustus 6, 2011

  Antwoord

  hoi Peter ,

  Jammer ik lees je berichtje nu ff , en kom net terug van een stek in de Botlek waar ik werkelijk geen stoot heb gezien. Uitstroom van de oude Maas bij Vlaardingen. Eerder afgelopen week wel een erg mooie zeebaars kunnen landen daarzo en dus daarom nog een keer terug geweest in de hoop op een mooie platte maar helaas. Op de landtong wil ik het graag eens gaan wagen maar ik heb toch een vrees voor onbekende stekken omdat als er nooit gevist hebt soms erg veel lijntjes en lood kwijtraakt. Maargoed dat hoort erbij dus ik zal snel de Landtong gaan verkennen en misschien gaat het tong vangen dan wel goedkomen 😀

  Gr Botfather

 8. Evert > augustus 6, 2011

  Antwoord

  Gisteren mijn bestie sessie ooit vanaf de kant gehad 37 tongen waarvan 29 maats. Heb nog niet door hoe hier een bericht te plaatsen met foto ( helaas niet van de hele vangst een deel was al schoongemaakt )maar heb daarover een mail gestuurd. Groeten,
  Evert

 9. Botfather > augustus 7, 2011

  Antwoord

  Hoi Evert,

  Heb jij misschien een paar tips voor mij , onderlijntje , afstand (ik kan ondertussen al aardig werpen met weinig wind of windje mee dik over de 100 meter ,heb de draaien geteld op mn shimano power aero) haakje nr 6 gebruik ik voor platvis , misschien vis ik net tever naar binnen , ik zit vaak in vlaardingen , botlek en schiedam , het wil me maar niet lukken , wil zo graag een tong vangen 🙁 Het gaat mijn verstand te boven als ik lees en zie wat bepaalde vissers in staat zijn te vangen.

  respect

  gr Botfather

 10. Meunenmaaier > augustus 7, 2011

  Antwoord

  Botfather,

  probeer t is op de boulevard van Vlaardingen , voor t chinese restaurant! Als je daar geen tong vangt …..dan weet ik t niet meer. Landtong is verradelijk. ALs je daar wil vissen ga dan in de buurt van t rode ponton zitten. Daar zit je bijna nooit vast. Verder de landtong op is een drama , vooral bij een groot verschil in hoog naar laag. Je kan verder op de landtong wel leuk finten vangen met een lepeltje en een paar veertjes erboven. Was een paarweken geleden nog op vistv(zie rtlgemist!).Haaakje 6 is goed . Zelf vis ik op tong meestal 1 hengel met afhouders en de andere met wapperlijntjes. Ik hoop dat je nu ook zo´n scheve rakker kan haken! 🙂 Succes

  gr!

 11. scharrejager > augustus 7, 2011

  Antwoord

  kom maar op met dat verslag evert, kan niet wachten, wat een aantal.

 12. Arno Koman > augustus 7, 2011

  Antwoord

  Update over dit bericht…

  Als Vlaardinger en Eurovisser hou ik de vangsten nauwgezet in de gaten…tot vorige week een piek…we vingen erg leuk en maats

  verder check ik iedere dag even na mn werk…hoe het ervoor staat

  Laatste dagen stukken minder…je kunt beter de chinees INgaan als je wat eetbaars wilt haha

  Zelf was ik vandaag vissen met Arthur van Tienen en Sjaak Nuyt, ik had er er vandaag 7…na een lange dag…waarvan 4 maats
  Wat grote botten en een palinkje
  Arthur en Sjaak wat minder…dusssssss

  Wat ik overigens NOG treuriger vindt is het aantal mensen wat arriveert zonder enige basiskennis van vissen…de buren bij wijze van spreken al uitgenodigt hebben voor een etentje..en vervolgens door hun hebberige gedrag (zonder vis te vangen overigens) het de echte vissers het leven zuur maken door hun gestuntel!!

  Voor het chinese restaurant is plaats voor max 3 vissers, dus die plaats is meestal al bezet, de waterweg thv van Maasluis bij het tunneltje biedt meer plaats en ook kans op bv Zeebaars als bijvangst

  Dit even om teleurstellingen te voorkomen
  Haha..en even mn hart te luchten over de profetien op het internet

  Mvgr, Arno Koman

  Eurovisser1221

 13. Arno Koman > augustus 7, 2011

  Antwoord

  Even vergeten te melden

  Wij stonden op een andere plaats mét uitzicht op het havenhoofd…de vangsten daar waren stukken minder

  Mvgr, Arno Koman

 14. Botfather > augustus 7, 2011

  Antwoord

  @ meunenmaaier

  thnx voor de tip man , ik ken die stek wel hoor ,eigenlijk nooit wezen vissen omdat ik weet dat er veel vaste vissers komen uit Vlaardingen en ja ik ben Hagenees en vis overal een beetje heb niet zoveel zin in vreemde vissers die zichzelf een bepaalde stek toe-eigenen omdat ze daar wonen of vaak hengelen , ik ben makkelijk en ga dan wel elders vissen ook al vang je dan wat minder.Maar ik hou de stek in gedachte. Mijn vermoedens over de moeilijkheid van de Landtong zijn door jou bevestigd hahaha
  In Schiedam kom ik trouwens wel vaak maar daar vang je echt erg moeilijk zeevis op Botjes na.

  @ Scharrenjager

  Vissen doe ik iig niet omdat ik eten wil ,ja ik vind zelf gevangen vis wel het lekkerste wat er is maar tis zeker niet de belangrijkste reden waarom ik vis.Meer voor de lol en de kick natuurlijk.

  Ik snap dat je het zuur vind dat er mensen gaan vissen op een mooie stek die niet zo vaardig zijn als jij maar dat geeft hen nog niet minder het recht om op zo een stek te vissen vind ik. Of vissers van jou kaliber het alleenrecht om op zulke plaatsten te hengelen. Het water is immers van niemand en de vissen ook niet. Dat je elkaar de ruimte moet gunnen vind ik wel en verder zeg ik wie het eerst komt wie het eerst maalt ,simpel.

  ik voel me trouwens niet aangesproken , ik meen aardig te kunnen vissen maar op de Tong heb ik nog niet zoveel ervaring. Gul en schar wijting etc wel.

  Vis en laat vissen vind ik , ik ben trouwens het type visser die nooit boos zal worden aan de waterkant als iemand zijn lijn per ongeluk over de mijne gooit.

  groetjes

  BF

 15. Peter(Fishguppy) > augustus 7, 2011

  Antwoord

  Hoi Botfather, volgens mij haal je de Scharrejager en Arno Koman door elkaar.
  Maar ik weet zeker dat Arno het allemaal zo niet bedoeld en dus moet je het ook niet negatief opvatten!
  Vis ze!
  Groetjes peter

 16. Botfather > augustus 8, 2011

  Antwoord

  owja sorry voor de verwarring, nee ik vat het niet negatief op , ik bedoel het zelf ook niet verkeerd haha

  gr BF

 17. Arno Koman > augustus 8, 2011

  Antwoord

  poe poe..nou nou

  Wat een consternatie allemaal!

  Even ter verduidelijking , het was NIET negatief bedoeld
  Aleen is het zo dat als 10 meter kade in Nederland zo expliciet staat vermeld…goed bedoeld door Meunenmaaier…maar wél openbaar, dan kun je er vanuit gaan dat de file groeit voor dat stukje tot vanaf Belgie.
  En dan heeft de Botfather er dus ook niets meer aan.;-(

  Zelf sta ik er nooit, ik heb al een keer of 4 meegemaakt dat iemands hele spul het water werd ingevaren door een passerende boot!

  Verder misgun ik NIEMAND, maar dan ook niemand zn visplezier en een welverdiend visje, ben altijd behulpzaam met tips. loodjes, onderlijntje etc, en hoewel ik zelf geen topvisser ben probeer ik het voor iedereen gezellig te houden.
  Ander verhaal is het als ik lekker 20 meter naast me vrij heb..zodat ik nog kan uptiden in een gierende stroom, en er 3 man daar gaan staan…zonder groeten..zonder te kijken hoe mn lijn loopt, en met karperhengels over mn lijn gaan gooien…DAN ben ik snel klaar…..toch??
  Als Botfather wil kan ik m wel wat stekken wijzen die het ook goed doen, dus reageer maar
  Een van mn beste vismaten is hagenees, keertje nederlands kampioen kust geweest, en we crossen de hele Europoort door

  Wél balen dat we Peters stek nog steeds niet hebben gevonden, maar we zoeken door..haha

  Case closed!

  Groetjes, Arno

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *