Home Gastvissers Scheveningen Bootvissen

Scheveningen Bootvissen

Advertenties


Vanmorgen om ca 9 uur in de haven om gezellig een dagje met Arie(schipper) en Wim (gekke dekknecht) een dagje te gaan scharrenjagen en gullenmeppen. Dat laatste zou nog moeilijk worden aangezien er zoveel schar zit dat de gul simpelweg geen kans krijgt het aas te pakken.

Na 20 min met tij mee te hebben gestoomd het anker uitgegooid en eens een lijntje geprobeerd, het bleef ca 25 sec stil en toen begon mijn zeepicker ernstig te rammelen. Voorzichtig kwamen de eerste 3 scharren aan boord, bij Wim en Arie hetzelfde verhaal, binnen 5 min hadden we al iets van 20 vette scharren.

Scheveningen Bootvissen Scheveningen Bootvissen

Wat moest dit gaan worden, nou om een lang verhaal kort te maken een nieuw record. Dat is met mijn ervaringsjaren niet zo moeilijk maar voor Wim met meer dan 25 jaar zeeviservaring en Arie ruim 55 toch heftig.

We hebben het niet kunnen tellen en ik heb met me stomme kop geen totaal foto gemaakt maar we hadden ca 60 kg schar en 10 hele mooie dikke gullen waarvan de grootste rond de 75 cm ook hebben we nog veel vis retour gezet. Mijn grootste schar meette 38 cm, ik wist niet eens dat ze zo groot konden groeien.

Scheveningen Bootvissen

Al met al was het een dag om nooit te vergeten. Om 16:00 waren we terug in de haven en hebben we de vis uitgedeeld want wat moet je met zoveel vis.

Scheveningen Bootvissen Scheveningen Bootvissen

Onder het genot van een biertje nog ff zitten kletsen en toen terug richting mijn dorp….nog ff en ik ben weer terug in Den Haag.Ik heb zoveel schar dat ik lekker ga oefenen om ze te fileren, Win heeft dit voor gedaan en je haalt er hele mooie lappen vanaf, zeker omdat ze zo groot en vet zijn. Wat een dag zeg……wat nou slechte visstand.

Maurice

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Paul > januari 16, 2010

  Antwoord

  Mooie vangst weer Maurice, jammer dat de schar van 37 cm niet op de meetlat paste. Het was een mooie geweest voor de strijd der giganten

  Gr.

  Paul

 2. willemgaatvissen > januari 16, 2010

  Antwoord

  Hoi Maurice,

  Dat is lekker vissen zeg met zulke aantallen.
  Mooi gedaan weer!

  Vis greetz,

  Willem

 3. Marc > januari 16, 2010

  Antwoord

  Mooie vangst hoor !!

 4. WestlandseWillem > januari 17, 2010

  Antwoord

  Heel mooi resultaat! Lijkt me geweldig om zo bezig te zijn. Bij welke rederij was dit? Ik heb komende week nog een wat vrije dagen…

 5. maurice de haagse tongenmepper > januari 17, 2010

  Antwoord

  Dit was met de MS ORKA een prive scheepje, maar als je met een rederij vanuit Scheveningen gaat ankervissen zal het resultaat iets soort gelijks zijn, mits het weer zo blijft.

 6. maurice de haagse tongenmepper > januari 17, 2010

  Antwoord

  Eerst volgende sessie dat is as dinsdag dan neem ik ook maar eens een meetlat mee, waar kan je die grote meetlatstickers kopen voor op je koffer? Anders toch maar eens zo`n mooie rvs lat van de Scharrejager zien te bekomen…

 7. Björn > januari 17, 2010

  Antwoord

  Succes dinsdag! Hopelijk weer zo’n mooie vangst!

  En ook ik zou graag zo’n rvs meetlat van de Scharrejager willen kopen. Willem, is dit nog mogelijk?

 8. scharrejager > januari 17, 2010

  Antwoord

  hey bjorn,

  stuur effe email naar [email protected] dan sluiten we het effe kort.

 9. WestlandseWillem > januari 18, 2010

  Antwoord

  Nou, ik heb geinformeerd bij alle rederijen in Scheveningen. Tjonge, wat een ingeslapen boel daar zeg. Helemaal geen enkele uitvaart voor ankervissen. Ze hebben geen enkele drie rederijen nl. vrolijk, groen en trip) aanmelding. Zitten ze daar nou te slapen of slapen de vissers? Als de scharren en gullen bij tientallen gevangen kunnen worden zou je toch denken dat het storm zou lopen. Niet dus. Heel misschien dat trip in het weekend uitvaart, maar dan moeten er nog wel een fink aantal aanmeldingen komen. Dus hup mensen, aanmelden……

 10. Leo > januari 18, 2010

  Antwoord

  Hey W. Willem.

  Bij Trip zoeken ze nog een kapitein !
  Niks voor jou??

  Gr.

  Leo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *