Home Gastvissers Ankervissen aan De Meerkerk, met de MS Big-Marlin, door Ben

Ankervissen aan De Meerkerk, met de MS Big-Marlin, door Ben

Advertenties


Wiek: wat zijn wij toch een bofkonten!

De dinsdagploeg had zich weer verzameld aan boord van de “Big Marlin” van schipper Dré Vriends uit Achtmaal. Rond half acht werd vertrokken naar de “Meerkerk”. Naast de bekende gezichten was Kees uit Den Haag aanwezig en Peter Schuurbiers uit de Wouwse Plantage. Weinig of geen wind, een strakke blauwe lucht en een heerlijk ochtendzonnetje begeleidde ons naar het bekende wrak. Wiek genoot zichtbaar van het ochtendgloren en zei: wat zijn wij toch een bofkonten!

En dat is ook zo!Midden in de natuur, een gezellige ploeg mensen en een hoeveelheid eten waar je niet goed van wordt! Peter stond op nummer 5 direct naast mij. Aan de buitenkant niets aan te zien, maar onder zijn shirt wel. Hij is nierpatiënt en maakt gebruik van buikspoeling. Een methode om zelf min of meer te dialyseren. Vol bewondering heb ik hem zien vissen. Alsof er niets aan de hand is. Geweldig! En omdat ik zelf al meer dan 10 jaar penningmeester ben van de Vakantienierdialyse van “De Roompot”, kreeg ik het gevoel: ja, daar doe je het voor. Maar, voor mij ook een voorbeeld voor mensen die ook gehinderd worden door zo’n ziekte, om te zeggen: ga ook eens mee! En geniet van een prachtige visdag.

Maar Peter: chapeau!

En dan de vis: buitengewoon goed. Bot, schar, schol, wijting in overvloed. Werkelijk bij iedere worp bijna vis. Dat kan nog wat worden op 19 juni!! Als de crème de la crème van de Nederlandse bootvissers hun “gevecht” aangaan. Aan de andere kan van mij stond Wiek. Eerst dacht ik dat hij wat somber was. Hij vertelde over mensen die verpletterd waren onder een vrachtauto of gegrepen waren door een trein, maar gelukkig ging hij even later weer moppen tappen. Daarnaast stond Mart. Mart bakt ze meestal nog bruiner, maar deze eer was vandaag voor Kees.

Kees heeft een visreis naar IJsland geboekt bij Linda en Raffie van Cordes Travel. Hij was er nu al “vol” van. In zijn dromen vangt hij al heilbotten van 50 kg! Even wachten tot 2012 Kees! Mark uit België heeft ook een vaste gewoonte. Hij vangt altijd meer kleine vis dan een ander. En ook Jan kan maar niet van de grootste vis afblijven. Hij ving de klapper van de dag: een wijting van 39 cm. Een mooi stuk gereedschap was zijn prijs. Maar wat hebben wij nu eigenlijk gevangen? Veel, heel veel vis. Mijn aantal stopte bij 64 vissen met één hengel. Maar iedereen had volop vis. Ook op de terugweg stond Wiek weer de Zeeuwse lucht op te snuiven. Het gaat hem niet om het aantal vissen, dat hij vangt. Hij geniet van elke dag, is een levensgenieter, en weet te genieten van alle kleine dingen. Met een mooie klus vis ging hij naar Zoutelande, maar ook met een enkel visje of zelfs geen vis hoor je hem niet klagen.

Als je dat kan ben je ook een bofkont!!!!

Kamperland, 20 april 2011/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > april 20, 2011

  Antwoord

  Hoi Ben,
  bedankt voor je verslag!
  Je kan niet alleen ontieglijk goed vissen, je kan nog lekker schrijven ook, het leest even prettig als een goed boek!

  Graag tot een volgende keer.

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *