Home Zeevissen in Denemarken en buitenland Van droomvakantie, naar bijna noodlottig……

Van droomvakantie, naar bijna noodlottig……

Advertenties

Beste visvrienden, van 24-08 tot 02-09, stond onze jaarlijkse zomer vakantietrip naar Nyborg, Denemarken gepland en na allemaal goede voorbereidingen, vertrokken we op de 23ste om goed 23u en we hebben constand op 102 km/u getourd op de cruise, met 3 langere tussenstops en rond 8u in de ochtend op de 24ste zijn we 100 km voor de bestemming, in een ongeluk met meerdere auto’s betrokken en er moet haast wel een englbewaarder op mijn schouder hebben gezeten of mijn moeder moet geholpen hebben met de juiste stuur richting in de laatste seconden, anders had niemand van ons 3 het overleeft. Mijn vrouw heeft wat rode plekken en diepe schaafwonden op haar buik, door de airback en mijn zoon, is ook met wat kneuzingen uitgestapt en ik mankeerder in eerste instantie helemaal niets, tot ik probeerde uit te stappen, maar dat ging niet zonder hulp, met veel pijn op de borst en rug. Als ik daarna zie, dat de dakkoffer, een meter of 5 verder in de sloot ligt, met de hengels eruitstekend, verwacht ik daar niet veel meer van, maar gelukkig worden we snel ter plekke geholpen en afgevoerd naar Aabenra Hospital, met de ambulance en voor we er erg in hebben, word onze kleding, buiten het ondergoed, gewoon rats van ons lijf geknipt en voor de rest hebben we helemaal niets bij. We zijn alledrie door de scanner gegaan en bij mijn vrouw en zoon loopt het af met wat wonden uitwendig en inwendig kneuzingen. Bij mij worden een gebroken rib, op de borst en een breuk in de rug geconstateerd en we mogen samen op een kamer, voor de eerste dag.

Van droomvakantie, naar bijna noodlottig......

Mijn vrouw en zoon, word de 2e dag, op zondag, verteld dat ze naar huis mogen en ik moet blijven, wat krijgen we nu? Gelukkig hebben we een hele goede reisverzekering en die zet gelijk alles in het werk, dat ze op 6km van het hospital in het Europahotel terecht kunnen, voor mij een hele goede geruststelling en ze komen iedere dag langst. Ook halen ze 100 km verder even de tassen met kleding op, van ons 3, met de taxi. Als het bij mij, na een emmery scan nog ernstigger blijkt, mag ik me niet meer bewegen, plat op de rug, met een plascatheter. De maandag is er een braced, binnen gekomen die alles goed op orde moet houden en dan ben ik meteen een beetje mobiel om zelf naar het toilet te gaan.

Van droomvakantie, naar bijna noodlottig......

Het contact tussen hospital en reisverzeking komen moeilijk tot stand en dankzij onze Robbin, is dit heel snel geregeld en wat heeft die jongen staan te bellen en regelen deze week, wat een respect! Zonder zijn hulp had ik nu nog vast gezeten. Afgelopen maandag kreeg ik het goede nieuws, dat ik naar huis mocht, dinsdagochtend om 9u stond er een ambulance uit Nederland, voor mij en mijn vrouw klaar.

Van droomvakantie, naar bijna noodlottig......

En onze zoon, mocht met het vliegtuig en rond 16 gisterenmiddag kwamen we zo wat gelijk thuis, na een voor mij, ontieglijk vermoeid reisje, was ik gisterenavond zo gestresd en vermoeid en in volle pijn. En ons Romy, die alleen thuis was achtergebleven, klasse meid, zoals je thuis alles hebt gedaan en klaar gemaakt voor ons. Ik ben een echtgenoot en vader, die zo ontzettend trots is zijn gezin, niet normaal meer en zoveel samen meegemaakt, maakt elkaar duidelijk sterker! Tja en dan die auto? Waarschijnlijk nog in Denemarken, met alles erin, maar word ook aan gewerkt en zal eerdaags wel in Roosendaal staan, om hem leeg te halen en kijken wat er nog heel is en of hij echt totall loss is, maarja, het blijt tenslotte oud ijzer en ik moet er niet aan denken, aan auto rijden en mag het de eerste 12 weken zeker niet vanwege de brace en daarna kijken we wel, maar Denemarken hoeft voor ons niet meer, de schrijk zit er nog diep in en ik heb alle vakanties( 4x) naar Denemarken tot eind mei volgend jaar al geannuleerd en hopelijk komt het in de toekomst weer goed, met de vrees, maar voor nu een behoorlijk trauma opgelopen! Ook de Denen als mens of als verzorger blijken een heel ander volk te zijn, dan de mensen die ik onmoet heb tijdens het vissen.

Vandaag de huisarst verwittigen, dat we thuis zijn, voor een bezoek aan huis, om te kijken of ik in Roosendaal moet worden opgenomen, of gewoon thuis mag blijven?

Voor wat de verslagen betreft, die al binnen zijn gekomen, ik probeer er elke 2 of 3 dagen een van te plaatsen, maar dit zitten kost zoveel kracht, dus…

Van mijn vrienden, die het al wisten, via de whats app heb ik al veel steun gehad, waarvoor dank!

Groetjes en vangse Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

39 reacties

 1. Eldert > september 4, 2019

  Antwoord

  Jeetje , Peter…. wat een bericht man. Ik ben gewoon even sprakeloos. Ineens geen Denemarken, geen vakantie , geen visserij. Allemaal dingen waar een mens naar uit kijkt en dan ineens aan je neus voorbij ziet gaan. Ik wens je heeeeel veel sterkte samen met je familie.

 2. Gijs > september 4, 2019

  Antwoord

  Peter,

  Tjonge jonge jonge, wat een bericht. Zoals je het zelf zegt: de auto is maar ijzer! Ik wens jouw en je familie heel veel sterkte om deze kl@te periode door te komen. Ik lees dat jullie dat met z’n 4tjes aardig lukt! Ontzettend veel beterschap gewenst!

  Toi toi toi,

  Gijs

 3. Robin > september 4, 2019

  Antwoord

  Beste peter,
  Wat een mooie vakantie moest worden is plots verbroken door een stom ongeval. Eén seconde beslist over wat je de komende maanden gaat doen. De agenda ziet er plots heel anders uit,afspraken moeten verplaatst worden, vooruitzichten bijgesteld… Gelukkig zijn jullie nog (relatief) goed thuis gekomen en kan het herstel beginnen.. ‘Het kan natuurlijk altijd nog erger…’ kunnen troostende woorden zijn. Hopelijk ben je (en jouw familie) snel beter. Groeten Robin

 4. jack jozen > september 4, 2019

  Antwoord

  Hoi Peter wat een toestanden ik wist het vorige week al maar niet wat er echt was gebeurd maar als ik dit zo lees dan is een geluk dat jullie in ieder weer thuis zijn. En thuis herstel je meestal het vlugst hopelijk ben je vlug zonder pijn heel veel groetjes ook van ons Tonny en we houwen contakt .Jack.

 5. Jacob Korshuize > september 4, 2019

  Antwoord

  Middag Peter Schuurbiers ik werkte vroeger ook op PM in Bergen
  Bij ETW
  Shit man das geen kattepis hoopt dat je lever geen klap et ekreege
  Beterschap
  ps ik ben net geopereerd aan de schouder
  Stuk bot wat rondzweefde verwijderd

  Hou je taai en sterkte an de familie
  Beterschap en Gezondheid

  Jacob Korshuize en Jos Goossen

 6. Nico > september 4, 2019

  Antwoord

  Hoi Peter.Jij .Maria.Robbin en Romy heel veel sterkte en heel veel beterschap toegewenst allemaal.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 7. Nicky > september 4, 2019

  Antwoord

  Jeetje wat heftig, een mooie vakantie helaas uitgelopen om een vreselijk drama.

  Hopelijk kom je er snel weer bovenop.

  Nicky

 8. Nicky > september 4, 2019

  Antwoord

  Jeetje wat heftig, wat een mooie vakantie had moeten worden uitgelopen op een vreselijk drama.

  Hopelijk kom je er snel weer bovenop. Sterkte voor jou en je gezin.

  Nicky

 9. Leen > september 4, 2019

  Antwoord

  Beste Peter
  Heel veel sterkte voor jou en je gezin
  En hopen dat alles weer hersteld

 10. Henry > september 4, 2019

  Antwoord

  Hey Peter,

  Op de eerste plaats veel sterkte en beterschap,ook voor jullie Marian en Robin maar zeker ook voor Romy, de thuisblijvers worden dikwijls vergeten.Dit gebeuren toont wederom aan hoe plotsklaps iets leuks kan veranderen in ’n drama. Gelukkig zijn jullie er lichamelijk redelijk vanaf gekomen, gezondheid is helaas niet te koop, al het andere wel !! Denk voorlopig even aan jezelf en je gezin en als het medisch verantwoord is proost je maar ‘ns goed mee oewe engelbewaarder. In mijn parochie zullen we in ieder geval ’n grote kaars laten branden voor een spoedig herstel !!!

  Groetjes, Henry (alias Mijnheer Pastoor)

 11. Jacky > september 4, 2019

  Antwoord

  Heel veel sterkte en beterschap voor jou en je gezin

  Gr Jacky

 12. Paul de Zwaan > september 4, 2019

  Antwoord

  Nogmaals Peter heel veel beterschap, je verdiend zoveel beter! Hoop dat alles snel terug bij het oude is voor je, balen dit!

  Beterschap Paul

 13. Herbert > september 4, 2019

  Antwoord

  Beste peter en familie , veel beterschap en een voorspoedig herstel .

 14. Jacco > september 4, 2019

  Antwoord

  Sodemieters! Je grootste angst bij een vakantie als dit is toch wel de kans op een aanrijding onderweg…
  Gelukkig heeft iedereen het overleefd!
  Mensen heel veel sterkte en beterschap gewenst!

 15. ronny > september 4, 2019

  Antwoord

  Heel veel beterschap voor jouw en je familie !!!

 16. patrick > september 4, 2019

  Antwoord

  amai peter
  ten eerste wens ik je snel beterschap ook voor je vrouw en zoon .das even verschieten van dit bericht dan zie ik toch liever de vangst berichten van jou. hopelijk herstelt je rug snel want daar kan ik van mee spreken dat je daar lang last van kunt hebben.ik zou zeggen veel sterkte en snel terug op de been en terug vissen dan is alles terug in orde en auto is te vervangen maar je gezondheid niet
  veel beterschap
  patrick

 17. Willy Gryp > september 4, 2019

  Antwoord

  Peter,
  Wat een verhaal, ik hoorde het pas zaterdag toen Kees en Ingrid Michielsen bij ons op visite kwamen.
  Dat de schrik er in zit kan ik goed begrijpen, ik wens je alvast een spoedig en volledig herstel.
  Fantastisch dat je kinderen en je vrouw alles zo snel hebben kunnen regelen.

 18. Cor van Haaften > september 4, 2019

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Wens je veel sterkte en beterschap en een
  snel herstel.

  Gr Cor

 19. Westlandse Willem > september 4, 2019

  Antwoord

  Jee man, dat is schrikken. Gelukkig heb je het levend vanaf gebracht. Ik wens je veel sterkte en een voortvarend herstel!
  Westlandse Willem

 20. Stefan Groenheide > september 4, 2019

  Antwoord

  Jeetje, ben er even stil van, vreselijk hoe iets wat een leuke tijd had moeten worden in 1 klap veranderd in een nachtmerrie, ik wens jullie veel sterkte met het herstel!

 21. Rob Torsk > september 4, 2019

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Ik vind het klasse van je dat je deze traumatische ervaring toch wilt delen met ons en dat je te tijd en moeite hebt genomen om dit op papier te zetten.

  Toen ik jouw bericht vorige week kreeg schrok ik me rot.Een gebroken rug,ik werd daar heel erg bang van.
  Maar nadat ik op internet het één en ander hierover had opgezocht,was ik toch een beetje gerust gesteld.
  Je gaat er weer helemaal bovenop komen vriend,al zal daar wel veel tijd overheen gaan.

  Grote Klasse van Robbin dat hij zoveel gebeld en geregeld heeft.Daar mag je echt trots op zijn.Net als op Romy,die alleen thuis was en daar alles heeft geregeld.

  Ik ben blij dat je inmiddels een beetje mobiel bent en dat je voorzichtig aan je herstel kunt gaan beginnen.

  Neem nu alle tijd voor je revalidatie en je weet het hè,is er iets,je mag me altijd bellen.
  Ik wens jullie alle 4 veel succes en sterkte in deze moeilijke periode.
  Ik hoop je binnenkort weer te zien,zodra het gaat.

  Groetjes,Rob

 22. Frank > september 4, 2019

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Wat een tegenslag en dan nog zo ver van huis.
  Geluk bij een ongeluk dat Robin er bij was om de dingen te regelen, goed gedaan van hem.
  Die auto en spullen zijn bijzaak.
  Eerst deftig herstellen en dit trauma verwerken.
  Sterkte met jullie herstel.
  Groetjes Frank en Sandra

 23. Kees > september 4, 2019

  Antwoord

  Peter,
  Wat heftig! Heel veel beterschap! Zowel lichamelijk als psychisch! Gelukkig hebben jullie het overleefd!
  Samen sterk als gezin. Daar mag je trots op zijn!

 24. Kees Michielsen > september 5, 2019

  Antwoord

  Beste Peter,

  Ik schrok met rot toen Rob vertelde dat jij bij dat ongeluk betrokken was. Wat een heftige toestand!!
  Gelukkig zijn jullie allemaal weer thuis en kan het herstel beginnen in je eigen vertrouwde omgeving.
  We zien elkaar binnenkort en praten dan verder bij.
  Heel veel beterschap voor jullie allemaal 👍👍

  Groeten,
  Kees Michielsen.

 25. hans merx > september 5, 2019

  Antwoord

  verschrikkelijk veel sterkte toegewenst
  echt heftig

 26. Jack Peelman > september 5, 2019

  Antwoord

  Hoi Peter & familie,

  Wat een toestanden, gelukkig hebben jullie het allen overleefd,… je mag er niet aan denken.

  Veel beterschap gewenst!

  Jack

 27. Leonard Muys > september 5, 2019

  Antwoord

  Veel beterschap gewenst makker

 28. Ernst-Jan > september 5, 2019

  Antwoord

  Peter en familie heel veel beterschap toegewenst !!!

  mvg Ernst

 29. Maup > september 5, 2019

  Antwoord

  peter,

  Veel sterkte en beterschap toegewenst.

  Maup.

 30. Rob Slingerland > september 5, 2019

  Antwoord

  Jeetje peter wat een rot bericht zeg
  Wat een ellende allemaal ik hoop dat alles goed gaat komen voor jou en de familie maat. Heel veel sterkte en beterschap peet.

 31. Gino > september 5, 2019

  Antwoord

  Hoi Peter,
  jeetje man wat een verhaal. Verschrikkelijk om dit mee te maken en zeker in het buitenland dan nog ! Hopelijk komt alles snel goed met je een auto is altijd vervangbaar toch. Gelukkig ook alles ok met de rest van het gezin man. Alvast nog veel beterschap en de rest komt vanzelf.
  Hopelijk slijt dit snel en kan je dan nog je reisjes maken !!

  grtjs Gino

 32. Mark > september 5, 2019

  Antwoord

  Veel beterschap en hopelijk kan je snel weer vissen, in nl en/of denemarken

 33. Peter(Fishguppy) > september 6, 2019

  Antwoord

  Beste vrienden, visvrienden, schrijvers en lezers, ik wil al diegene die de moeite hebben genomen, om zo’n leuke hartverwarmende reactie te geven, hartverwarmende en van alle goeds voorziene, hartelijk bedanken, dat is een boest voor nu en voor de toekomst, voor mij en voor mijn gezin!
  Dit geeft mij vleugels!

  Groetjes Peter

 34. Hans de bruijn > september 7, 2019

  Antwoord

  Beste peter vrouw en kinderen.
  Ik lees nu pas het bericht verschrikkelijk wat jullie mee hebben gemaakt was wel ff schrikken toen ik het las we leven met jullie mee hoop dat je snel weer opknapt en heel veel beterschap en het vissen komt weer wel in de toekomst.
  Groetjes Hans de Bruijn

 35. Hugo > september 7, 2019

  Antwoord

  Hallo Peter,
  Dit is wel effen verschieten man!
  Wou even vanuit Sanje wat vrolijk visnieuws lezen ….en Dan dit,ik hoop dat alles momenteel wat beter gaat met jou en je Gezin.ik wens Julie van Harte beterschap toe en neem maar Genoeg rust voor jezelf en je dierbaren want op zo een moment Komt het vissen toch maar op de 2de plaats he man.

  Groeten hugo

 36. Alain Tulleneers > september 8, 2019

  Antwoord

  Dag Peter
  Ik wens jou en je familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit trauma.in familiale omgeving zal dat helend werken.Niettemin blijft dit ongeval een nare gebeurtenis.Nogmaals veel goede moed toe gewenst.Grt.Alain

 37. Johan het (loze) vissertje > september 8, 2019

  Antwoord

  Hoi Peter.
  Dit is even schrikken. Ik wens je veel sterkte en beterschap. Ook je familie veel sterkte.

  Gr Johan

 38. Simon > september 19, 2019

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Wat een drama zeg!! Succes met je herstel hopelijk komt het weer helemaal goed!

  Groeten Simon.

 39. Martien Optendrees > september 28, 2019

  Antwoord

  Dag Peter,

  Door de drukte lees ik nu pas dit bericht. Was schrikken, maar gelukkig overleefd met zijn allen, en gaat alles weer een klein beetje beter. Heel veel sterkte en beterschap gewenst met je gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *