Home Gastvissers Tongenfluisteraar begint goed!

Tongenfluisteraar begint goed!

Advertenties


wegens tijdgebrek en vele andere verplichtingen was ik er nog niet aan toe gekomen om eens een keer op tong te gaan vissen,er zou momenteel leuk gevangen worden had ik gelezen en van een aantal kennissen vernomen,vooral in de w.weg op de bekende stekken.na een bel rondje bleek dat ook zo te zijn,maar er werd mij ook verteld dat het behoorlijk druk was op deze stekken en schouder aan schouder staan heb ik absoluut geen zin meer in.zeker niet met mijn dure nieuwe gevlochten lijnen die ik graag eens wilde uitproberen. dus heb ik gekozen voor een avond sessie op een stek waar het heerlijk rustig was. op deze stek word vaak later in het jaar leuk gevangen,dus het was eigenlijk een gok om hier te gaan vissen. rond 22.00 uur ben ik hier begonnen na dik anderhalf uur stond de teller nog steeds op nul totaal geen aanbeten normaal vang je hier toch altijd wel een botje of een baarsje,ik had me eigen voorgenomen om het tot 24.00 uur te blijven proberen misschien was het toch nog te vroeg voor de tong op deze stek. het water was al bijna hoog toen ik rond 23.00 uur de eerste aanbeten kreeg het was jammer genoeg alleen maar bot,maar rond 24.00 uur toen ik eigenlijk al had besloten om te gaan stoppen kreeg ik een snoeiharde aanbeet een overduidelijke tong aanbeet tijdens het binnen draaien voelde ik het al dit zou een mooie grote kunnen zijn. en gelukkig was dat ook zo er kwam een mooie tong van 37 cm de kant op.in het uurtje daarna ging het dan toch nog los de 2e was ook een beste van 38cm.

Tongenfluisteraar begint goed!

tussendoor vaak doubletten en zelfs tripletten botjes en een enkel baarsje. het water was al over het hoge heen toen er iets raars gebeurde mijn lijn viel ineens helemaal slap nadat ik de lijn weer had strak gedraaid gebeurde dit steeds weer,iets groots zwom duidelijk met mijn onderlijn mijn richting op!!!! mijn gedachte ging gelijk uit naar een grote baars of gul,dus na een tijdje voorzichtig spanning op de lijn gezet met een directe reactie,de hevige rukken voelde ik tot in de onderkant van mijn hengel na een zware maar toch voorzichtige draai kwam er als eerst in het licht van mijn hoofdlamp een grote bot boven gevolgd door een tong van 36 en om het spannend te houden als laatste een heuse tong van 41,5 cm naar boven.

Tongenfluisteraar begint goed!

meer dan een meter!!! platvis geweldig toch. vanaf dat moment was de koek aardig op ik ving nog wel een paar tongetjes maar deze waren allemaal tussen 25-28cm kortom het was een leuke sessie met aardige verrassing. binnenkort nog maar eens proberen om te kijken of dat geen toeval was.

Gr Rob

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 27, 2014

  Antwoord

  Hoi Rob,
  zo ken ik je weer!
  Zet hem op de strijd der giganten voor jou!
  Laat maar komen zulke berichten!

  Groetjes Peter

 2. zeehondentemmer > mei 27, 2014

  Antwoord

  Hallo Rob. Wat een mooie maaltje tong heb jij
  gevangen en daar kan jij mee thuis komen.

 3. Arjan > mei 27, 2014

  Antwoord

  Dat zijn mooie tongen rob!

  Waar kan je die meetlatten verkrijgen?

  Groeten

 4. rob > mei 27, 2014

  Antwoord

  peter bedankt voor het plaatsen van het bericht,ik zal er volgende keer denken om de foto’s liggend te maken,en als het kan wat meer foto’s te nemen.
  arjan die maatlatten kan je in engeland bestellen bij bijna alle bekende hengelzaken daar.misschien zijn ze ook wel in nederland te krijgen ik zal eens rond kijken voor je.

 5. Johan het (loze) vissertje > mei 28, 2014

  Antwoord

  Hoi Rob.

  Dat zijn schitterende tongen. Vorig jaar werd je nog uitgelachen op de boot, en nu vang je prachtige tongen aan de kant. Een echte admiraal. Laat ze je smaken.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 6. Luc > mei 29, 2014

  Antwoord

  Dag rob,

  Serieuze lappen van tongen die je hebt gevangen. Kooktips heb je er van peter alvast bij.
  Well done.
  groeten,
  luc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *