Home Gastvissers De dinsdagploeg vangt genoeg

De dinsdagploeg vangt genoeg

Advertenties


Het begint zo zachtjes aan wel een begrip te worden, denk ik. De dinsdagploeg. Allemaal wat kale en/of grijze personen, die de schipper en de economie van Nederland steunen. Afgelopen dinsdag was het zeer rustig weer, alleen de vraag was Quo Vadis? En ik doel niet op de boot van Sjef. Nee, waar naar toe en vangen wij daar wat? Na de loting en het gratis bakje ochtendleut gingen wij richting de Steenbanken. Het is ongeveer een klein uurtje varen en aan stuurboordkant stonden Fons, Ben, Dirk en Mart. Aan de bakboordkant: Nol, Jan, Ad en Leo. Na het ankeren en het “vissen maar” kozen de onderlijnen met lood hun weg. En het duurde niet lang of de eerste vissen kwamen boven.

De dinsdagploeg vangt genoeg De dinsdagploeg vangt genoeg

Fons is een ervaren visser en stond naast mij. Dirk aan de andere kant. Fons haalde regelmatig mooi vis op en zelf mocht ik ook niet mopperen. Fons viste –net zoals Dirk en ik- met een eigengemaakte onderlijn van mij.

De dinsdagploeg vangt genoeg

Met materiaal van de wereldberoemde (in Gastel dan toch) Mr. Gastel. Kijk maar eens naar de foto’s. Onderlijnen met zo’n hoekje met rvs. Die vangen over het algemeen erg goed. Opeens bromde Fons: wat ik nu aan mijn hengel heb, ik zou het niet weten. Ik ook natuurlijk niet, maar na een poosje wel. Een mooi gevlekte haai met een lengte van 87 cm.

De dinsdagploeg vangt genoeg

En ook best een “grof” uitgevoerd model. Met een grote kop. Natuurlijk werd de haai meteen gemerkt, gemeten en teruggezet. Toch besloten wij na de tomaten/mosselsoep te verkassen. Naar de ZBJ. Daar zou de vis wel wat kleiner zijn, maar hopelijk wat meer. En dat viel mee! Er werd wel wat klein spul gevangen, maar ook mooie schar en een enkele wijting en bot.

De dinsdagploeg vangt genoeg

En daarnaast nog 3 haaitjes.

De dinsdagploeg vangt genoeg De dinsdagploeg vangt genoeg De dinsdagploeg vangt genoeg

Dirk –die normaal veel vis weg geeft- had vandaag iemand beloofd vis mee te nemen. Dus hebben Jan, Mart en ik ook wat geholpen bij het vullen van de emmer van Dirk. Over het eten: er waren wel 5x zoveel worsten aan boord dan opstappers. Op de woensdag hebben wij dan ook voortaan iedere week les met Sonja Bakker. Ad was weer helemaal zichzelf. Hij heeft zoveel “gerateld” dat Dirk voorstelde om hem een dwangbuis om te doen. Jan kwam met een alternatief voor begraven: opzetten! En toen iemand zei: het is nog maar rustig met de vis, zei Dirk: de kraai zei om 4 uur: het is nog geen avond. M.a.w. pas op dat je te snel roept: het zal mijn tijd wel duren…… Omstreeks 16.00 uur zijn wij in een heerlijk zonnetje weer naar huis gegaan. Fons werd bedolven onder de tassen en Dirk kreeg (uit de gratis loterij) een tasje mee, vol met wrakkenlijnen. Een vliegende kraai heeft altijd wat. In augustus zijn er een drietal dagen dat je je kunt opgeven om op de haai te vissen. Elf charterboten doen mee! Opgeven bij Sportvisserij Nederland. (zie website) Robin (Mart met zonnebril) zag er niet uit en zijn kapper is blijkbaar ook dood in Bergen op Zoom. Toch heeft hij 3 onderlijnen bij mij besteld. Ik ruil die voor 5 paar sokken! Ja, ook aan boord doen wij net of wij ook last hebben van de crises! Al met al hebben wij weer veel gelachen en een plezierige dag gehad.

Ik moet ook nog Alain en zijn broer Isodoor de groeten doen. Ken ik die dan zo goed? Nee, maar de beugelflessen van Grolsch hebben wij maar opgedronken. Wij wilden namelijk niet dat de houdbaarheidsdatum in gevaar kwam. En snap je niets van dit verhaal? ‘k Kan d’r ook gêên sukkelaode van maoken!

Kamperland, 20-6-2012/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. Leo > juni 21, 2012

    Antwoord

    Mooi verhaal weer Ben! En jullie hebben weer een mooie dag weer gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *