Home Strand en kantvisserij Veel vis in de Europoort, met Nico

Veel vis in de Europoort, met Nico

Advertenties

 

Vanochtend om 01.30u was ik bij Nico, de Zeehondentemmer, na een lange tijd van pogen om af te spreken. Nico stuurt al een paar jaartjes vangstberichten naar onze site, waarbij de vangsten altijd gematigd waren, dus ik was van plan om hem eens een superdag te laten meemaken. Eerder dit jaar was het tegenvallend met een boot van Dixhoorn, omdat de harde Zw wind spelbreker was en we niet ver genoeg buiten geraakten. Maar nu eindelijk was het zover! In de auto was het meteen al erg gezellig, wat kan die Nico buurten zeg! Dan schiet het ook erg snel op en we waren om 02.45u op onze plaats waar we de ZW wind, 5 Beaufort in de rug hadden en om 3 uur liggen de hengels in het water en het valt me eigenlijk niet tegen, de inworp afstand van Nico en hij werpt ook lekker soepel en voor ik het weet staan beide hengels van mij en ook van Nico uitbundig te klapperen en de eerste voelt als een mooie gul, maar voor de kant schiet de haak los, balen, maar dat is het risico, met haakje 6, maar de andere brengt een leuk tongetje van 27 cm in doublet met een maats botje.

Veel vis in de Europoort

Ik kan nu gelijk mijn nieuwe hoofdlampje uit China uitproberen, 6000 lumen en spotgoedkoop, gewoon super!

Nico is gelijk dol enthousiast en snapt niet dat er zo snel vis te vangen is. Maar Nico heeft ook beet en vangt een mooie tong aan een best grote haak zoals ik zie.

Veel vis in de Europoort

Ik vis met 2 lijnen, met dwarrels en 2 onderlijnen, met Fluoxerende afhouders(hengelhuishuijgens), die ik telkens omwissel, dus bij mij gaat het erg snel, met het vissen en het kost Nico telkens veel tijd om weer aan te azen, dus hij neemt van mij de tip aan en maakt nog een onderlijn klaar. Ik vang dan bij 2 keer beide hengels binnendraaien een tong en 2 doubletten bot en nog een erg klein botje.

Veel vis in de Europoort

Veel vis in de Europoort

Veel vis in de Europoort

Nico mist erg veel aanbeten en als hij afwerpt, geef ik hem een lijn van mij en even later nog een en dat is de ommekeer voor Nico. Hij krijgt eerst een aanbeet, waarbij zijn steun zowat omvalt en die voelt goed roept Nico en hij vangt een Doublet botten waarbij er een hele grote zit!

Veel vis in de Europoort

Hij blijft er maar over bezig, dat dit ongelooflijk is en dat zijn maat Joske en broer Jan, dit nooit gaan geloven. Dan vang ik een erg mooie tong en een klein botje.

Veel vis in de Europoort

Dan komt Nico weer, met een mooie tong en bot en hij kan er echt niet over uit en roept, wat gaat mijn vrouw blij zijn, daar mag ik mee thuis komen en nou moet ik vast meer gaan vissen!

Veel vis in de Europoort

Ik zit echt te genieten van dit enthousiasme, daar doe je het voor! Tussendoor gaan er veel botjes en ook een steenbolk en 2 net ondermaatse wijtingen terug, zonder foto. Als we even tijd hebben, is hier Nico weer met een bot en ik met mijn 4e tong in doublet met 2 mini botjes.

Veel vis in de Europoort

Veel vis in de Europoort

Wat een plezier!

We hebben afgesproken, dat Nico alle vis meeneemt, behalve de tongen van 30 cm of meer, die ik zelf vang, gul, zeebaars en……

Als we dan een foto maken van Nico zijn emmer, ziet het er al mooi uit en hij kan er nog steeds niet overuit!

Veel vis in de Europoort

Een mooi gezicht vanaf de zijkant!

Inmiddels is het 6 uur en het water loopt weer de andere kant op en bij Nico is het nu opo wat kleine visjes na,erg rustig en we beginnen er al over te praten om na 06.30u te stoppen, maar toch krijg ik weer een erg mooie beet en hij gaat zwaar en dan vang ik een triplet bot, 2 grote en een kleintje.

Veel vis in de Europoort

Als ik hem terug inwerp, meteen weer beet en dit is een bonkende beet, wat maar 1 ding kan betekenen en een maatse gul is een feit!

Veel vis in de Europoort

We werpen beide voor de laatste maal in en drinken samen een bakje koffie, onder een gezellige babbel.

Veel vis in de Europoort

Dan gaan we indraaien en opruimen en ik vang nog een tong aan de shimano(Hengelsportvanderpoel).

Veel vis in de Europoort

Voor 7 uur zijn we weer weg en rijden we tegen het fileleed richting Brabant.

Ik neem 2 mooie tongen en 1 gul huiswaarts en de rest neemt Nico mee en hij raakt er niet over uit gesproken en ook zijn onderlijnen gaat hij aanpassen, naar mijn idee en hij is een gelukkig mens en ik geniet nog meer!

Wat een gezellig nachtje!

Woensdag misschien terug met mijn vrouw!

Groetjes Peter

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Zeehondetemmer > oktober 21, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter de foto””s zijn goed gelukt zag ik van ons twee. En mocht jij woensdag met je vrouw gaan hoop ik dat je samen weer goed vangt .En nog bedankt voor de gezellig nachtje samen.En ook stond het verslag er goed op van je en vooral die van de emmer met vis he.

  Gr Nico.

 2. Werner R. > oktober 21, 2013

  Antwoord

  Hey Peter,

  En dat in oktober….

  Was weer een leuke sessie zie ik wel!

  groetjes Werner R.

 3. Simon ( Scheveningen) > oktober 21, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter en Nico,
  Leuke nacht geweest en Nico heeft ook weer wat bijgeleerd. Dus wellicht wordt Nico t.z.t. wel de tongentemmer i.p.v. de zeehondentemmer. Succes Nico!
  Groetjes, Simon

 4. rob > oktober 21, 2013

  Antwoord

  hoi peter en nico. zo te lezen hebben jullie weer een leuke sessie gehad met mooie vangsten, de tong blijft onverminderd aanwezig en ook de wintervis sluipt er tussen door dus dit is eigenlijk de mooiste tijd van het jaar,ik zelf ben vanavond op de superstek geweest je weet wel waar ik bedoel daar was het gewoon niet normaal meer in slechts 3 uurtjes vissen hadden wij ik en mijn zoon 15 mooie grote tongen van 30+ en 3 kleinere van rond de 24a25cm 10 grote wijtingen van 27cm tot 36cm 2 gullen grootste was 50cm en een hele berg botten.dus kortom gaan zo langs als dit feest nog duurt.

 5. Zeehondetemmer > oktober 22, 2013

  Antwoord

  Hoi Simon ik ga me best doen om me naam te veranderen wat je al vermelde. maar dan zal ik eerst veel tongen moeten vangen he. En voor Rob jij heb ook een mooi maaltje vis gevangen op dat super stekkie.

  Gr Nico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *