Home Bootvis verslagen Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

Advertenties

Hoi Peter,

Donderdagavond had mijn beste maat “Ronny”zin om te gaan vissen met de boot in de voordelta buiten Neeltje Jans. Overdag heeft mijn vrouw het aas weer afgehaald bij Dixhoorn zoals gewoonlijk. Afgesproken rond 19.00u in de haven van Colijnsplaat vaste ligplaats van de boot. Alle in orde gebracht en stilaan richting sluis Neeltje Jans, toen we buiten de haven kwamen was de Oosterschelde iets anders dan ze voorspeld hadden…zou het buiten ook zo wezen? Maar dat was gelukkig niet zo een rustig zeetje was ons gegund. Na een tip te hebben gekregen van een zekere Peter “Fishguppy” haha, wij richting die stek na wat zoeken toch geankerd bij hoog water op een diepte van 9m, zien wat het brengt. Om 20.30u gaan de eerste lijnen te water…ik zeg gelijk wat een gierende stroming. Ronny zei toen ja het is springtij!! Dan afwachten en ja wachten moesten we zeker! Dan maar een foto van een mooie zonsondergang genomen.

Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

Dan rond 21.30u vangt Ronny de eerste tong, 23cm spijtig net onder de maat jongen, haaaaaaa.

Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

Ik had nog steeds geen beet gezien ?! Een uurtje later weer Ronny en deze was wel aan de maat, hehe .

Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

Een 15min later weer bingo weer een maatse tong!

Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

10min later weer tong onder de maat deze.

Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

Het gaat zo maar door dus heb ik mij maar bezig gehouden met het maken van foto`s…een mens moet toch iets omhanden hebben! Ronny gaat zo door tot de klok van 24.00u, pff ik zeg tegen hem doe het nu maar want als de boot draait is het mijn beurt.

Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

Hoop doet leven! Dan plots iets voor 01.00u jaja heb ik er eentje onder de maat natuurlijk!!

Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

De boot ging stilaan draaien al duurde dit zeer lang, lang en lang want de wind zat tegen! Eindelijk gedraaid ik volle moet er tegen aan nu…mag jij raden wie de eerste boven haalt, manman.

Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

Het was toen al 02.30u. Dan weer wachten tot 03.40u weer aan de verkeerde hengel, haha!

Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

Dan denk ik ja de strijd is hier gelopen vandaag…dan vanaf 03.45u tot 04.15u vang ik er vier waarvan maar 1 aan de maat.

Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

Dus ik had weer goeie moed maar helaas was het dat de beet ging er weer uit !! Eindresultaat 5 maatse en 9 ondermaatse dat is wel balen! Nu de stek van Peter nog wat finetunen en op naar de volgende. Peter bedankt nogmaals voor het stekkie weer zeer dankbaar ben ik hier voor!

Grtjs Gino

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 8, 2020

  Antwoord

  Hey Gino en Ron, ziet er weer retegezellig uit!
  Wat me vooral opvalt en dat met springgetij, dat jullie met onverzwaarde onderlijnen vissen en dan is het normaal, dat je nooit geen doubletten vangt.
  Bootvissen is vangen meestal vanaf de zelfde kant, links of rechts, mijn makker en ik deden dan altijd improviseren en zorgde ervoor, dat we dan met meerdere hengels aan de goede kant konden vissen.
  Erg jammer dat jullie nogal ver van mijn stekkie van toen, af zaten, hoop dat de info inmiddels wel juist is aangekomen?
  Gino, ik stel voor dat je een keer om een paar onderlijnen komt, bij mij, maak ik ze speciaal voor jou!Wel even een dag van te voor laten weten.

  Groetjes Peter

 2. jack jozen > augustus 8, 2020

  Antwoord

  Hoi Gino en Ron.

  Zo te lezen hebben toch een gezellige nacht gehad dat is de nacht doorbrengen op een andere manier zoals gewoon. Ondanks de ondermaatse toch ook nog een panneke vis op naar de volgende sessie groetjes Jack.

 3. Nico > augustus 8, 2020

  Antwoord

  Hoi Gino en Ron. Alle eerst prachtige foto’s genomen van jullie zelf en met de Tong er op. Ook daarvan een leuk verslag er van gemaakt en toch nog Tong gevangen. En met goed weer er bij maakt het helemaal compleet.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 4. Eldert > augustus 8, 2020

  Antwoord

  Ha Gino en Ron
  Wel makkelijk om een fotograaf er bij te hebben . Mooi verslag er ook bij gemaakt. Jammer van de vele ondermaatse maar die groeien vanzelf voor de volgende keer.
  Groet Eldert

 5. ies > augustus 8, 2020

  Antwoord

  Hey Gino en Ron,
  Ron weet wel wie hij als fotograaf mee moet nemen, topie man, de sfeer druipt er van af.
  Uiteraard jammer dat Ron de vis had omgekocht om eerst bij hem te bijten, maar leverde wel goede foto’s op. Gewoon volgende keer wraak nemen en zelf de eerste vissen pakken. Groetjes Ies

 6. hugo > augustus 8, 2020

  Antwoord

  Hallo Gino en Ron,

  Dit ziet er een gezellige boel uit mannen,een leuk verslag van gemaakt met mooie foto’s erbij.Vissen kan soms bizar zijn aan stuurboord alles vangen en aan bakboord niks of omgekeerd!wat doe je er aan,allebei langs de zelfde kant vissen lijkt mij het logische dan zeker!Toch lekker wat tong gevangen en veel leute gemaakt dat is het belangrijkste bij vissen vind ik persoonlijk.Succes bij jullie volgende trip.

 7. Rob > augustus 8, 2020

  Antwoord

  Hey Gino en Ron,
  Jammer dat de vis niet beter verdeeld werd.Maar toch leuk dat je maatje ze vangt toch.Heb je zelf de tijd gehad om die mooie foto’s te maken.
  Groetjes Rob,

 8. Stefan > augustus 8, 2020

  Antwoord

  Hoi Gino, lekker bezig geweest en samen toch nog aardig wat tong gevangen, jammer van de vele ondermaatse, komt volgende keer vast goed. Mooi verslag en gezellige foto’s erbij!
  Groeten, Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *