Home Strand en kantvisserij Vissen aan het Nollestrand met Yuri

Vissen aan het Nollestrand met Yuri

Advertenties

Gisterenavond Yuri op gehaald en weer naar onze plaats op het Nollestrand gereden en waar het bij aankomst héél erg lekker weer was, totaal geen wind en goed van temperatuur en tot mijn verrassing waren wij de enige op het gehele strand, waar ik totaal niet op gerekend had.

Nadat we ons zelf hadden geinstalleerd en wat bij zaten te praten zagen we al gelijk beten op onze toppen en Yuri vangt al gauw een doublet van ondermaatse gul, die weer terug zijn gegaan

Dat is normaal, want Yuri gooit verder dan ik.

Dan is het een tijdje niets en dan vangt Yuri toch weer een gulletje, weer te klein.

Ik heb tot dan nog niets gevangen en dan terwijl Yuri door pech wordt overvallen, omdat hij zijn ene onderlijn in de andere gevlochten hoofdlijn heeft gedraaid en dit een kluwen van rotzooi is, waar een schaar aan te pas moet komen, beginnen mijn beide toppen uitbundig te klapperen en nadat ik Yuri heb geholpen met zijn lijnen, ga ik mijn hengels opdraaien en dit brengt aan de ene een doublet en aan de andere de eertste triplet, maar weer allemaal net ondermaats, maar een paar vissen die niet wegzwemmen, heb ik toch maar gefileerd om kibbeling van te maken!!

 
Yuri is op dat moment even stilgevallen en ik vang lekker door en even later heb ik een doublet met een net aan de maatse en een mooie maatse.

Dan barst Yuri na een mindere periode weer helemaal los en vangt van alles na elkaar, te beginnen met een triplet.

En alsof dat niet genoeg is, heeft hij aan zijn andere stok na een zeer felle beet nog een doublet van 2 maatse gullen, waarvan een hele mooie.

Terwijl ik ook blijf vangen, maar alles te klein, gaat Yuri lekker door met maatse vissen.

Gelukkig is er nog iets wat ik hem kan leren en dat is Fileren, wat ik voor hem doe.

Als het dan laagwater is, besluiten we om beide hengels nog een keer in te werpen en dan met het begin van opkomend water is het helemaal raak met de beten, maar allemaal veel te klein, alleen Yuri vangt nog 2 mooie scharren als de room op het toetje, waar hij toch nog heel blij mee is.

We hadden eigenlijk veel meer schar verwacht, maarja schar en wijting, welke ook ontbrak moet niet veel hebben van die gierende stroming in tegenstelling tot gul, die we wel in overvloed vingen en stroming stond er verschrikkelijk veel met de oostelijke wind welke voor een ver afgaand water zorgde en hoe verder het water weg gaat hoe sneller natuurlijk!!

Maar we zijn beiden erg blij dat we weer eens een keer samen zijn gaan vissen, na een langere tijd en weer eens lekker bij hebben kunnen praten en vooral om ons samen te verheugen om wat komen gaat in Denemarken in mei!!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *