Home Gastvissers Met de club naar zoutelande

Met de club naar zoutelande

Advertenties

Hallo Fishguppyers
Wat ik nu moet schrijven  weet ik eigenlijk niet. Gisteravond stond de avondwedstrijd van WSV-Reimerswaal  op de agenda . En zodra ik die datum aan het begin van het jaar weet probeer ik die dag altijd voor mezelf te reserveren . Zo ook gisteren want die avondwedstrijd vind ik altijd geweldig , iets anders dan anders zeg maar.
Maar goed , heel de week gaven ze mooi weer op tot donderdag , toen hadden ze het ineens over regen. De vangstberichten , nou dat weet iedereen ….. een positief geluid hoor je wat dat betreft al maanden niet maar toch ……. ik ga die wedstrijd toch mee doen . Gisterochtend nog even een paar lijnen geknoopt , smiddags net voor de files gaan met die banaan  . Even bij moeder een bakkie doen , in m’n vorige woonplaats even om een bak friet met berehap en lekker bij de radartoren opgegeten.  En ja hoor , daar begon de eerste regen al naar beneden te komen. Naar de carpool bij de Vierwegen en vandaar samen met John naar Zoutelande.  De regen ging ondertussen gewoon door . Om 20.00 uur  mochten we beginnen met de hoop dat er wat gevangen zou worden. Hengel opgetuigd met de zachte top omdat het hier iets anders er aan toe gaat als in de Waterweg. En ja hoor , na 6 minuten de eerste dreun op de hengel en de eerste  zeebaars was een feit .
En dat ging even lekker door zo . Na 45 minuten had ik al 5  vissen op de kant . Maar toen viel het stil . Ver weg , dicht bij , het was over met de pret . En na een klein uurtje waren ze er ineens weer . Zeebaarsjes en botjes , wel mooie baarsjes trouwens,  allemaal 30 tot 33 cm en die geven toch leuke sport . De eerste schar van het seizoen heb ik inmiddels ook te pakken. Er waren er die al heel leuk schar hadden gevangen. Ze zitten er mannen , nog niet in grote aantallen maar het gaat nu alleen maar beter worden. Aan het eind van de wedstrijd,  om 24.00 uur had ik toch 12 vissen op de kaart waarvan 7 boven de 30 cm. John deed ook lekker mee , hij had er 9.
Mijn conclusie  van deze avond ……….. het was nat , zeer nat , niet de ideale omstandigheden wat het weer betreft . Ten tweede , de vangsten aan Zoutelande zijn NIET slecht .
En het derde,  ik heb weer een heerlijke dag / avond achter de rug.
Vanwege het slechte weer heb ik helaas maar 1 foto genomen . Mijn telefoon wilde ik liever sparen voor dit natuurgeweld . Volgende keer beter .  De kopfoto is een oude foto maar ik blijf deze van Zoutelande mooi vinden.
Met visvriendelijke  groet
Eldert .
Verzonden vanaf mijn Galaxy

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

15 reacties

 1. Fishguppy > september 24, 2022

  Antwoord

  Hey Eldert, dank je voor het toch leuke verslag! Ben eigenlijk wel benieuwd of je hoog bent geëindigd, al is dat natuurlijk niet echt het belangrijkste?
  Voor de volgende, veel plezier en goede vangsten!
  .grtjes Peter

 2. Nico > september 24, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert. Toch blij dat je heb mee gedaan want anders hadden we niks te lezen. Leuk dat je toch nog vissen heb gevangen en daarvan een leuk verslag er bij. Ook toch nog met een mooie Baars er op en dat je mee wil delen dat er al schar wordt gevangen. Voor de volgende keer weer rammelende toppen toegewenst alvast.

  Groetjes. Nico

 3. gino > september 24, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  ik wou net aan mijn verslag beginnen toen ik het jouwe las.
  Mooi verslag man van de uitgeregende wedstrijd op het strand dat ik echt klote toch. Leuk dat er dan toch wat vis op het strand getrokken wordt dat maakt het nog wat doenbaar…?Hopelijk gaan de volgende wedsrtrijden gestaag door met de vangsten. Laat die scharren maar stilaan komen, vind ik ook leuk om op te gaan vissen en lekker trouwens.
  Succes bij de volgende.

  Grtjs Gino

 4. ies > september 24, 2022

  Antwoord

  Hey Eldert, mooi man leuk vis op de kant met tegenstand van baarzen waardoor je toch spanning heb van hoe groot zal die zijn, regelmatig beet en niet alleen van de regen en wind, dat maakt het vissen toch leuk. Tja en dat je dan takke weer hebt na zo’n mooie zomer moet je dan maar voor lief nemen want je hebt de weersomstandigheden niet voor het uitzoeken. Centimeters op de kaart wil dus niet zeggen in de pan. Maar top man een bericht met vis is toch heel leuk om te lezen en dat heb je weer mooi verwoord.
  Voor de volgende sessie weer rammelende toppen toe gewenst.
  Groetjes Ies

 5. Jack Jozen > september 24, 2022

  Antwoord

  Hallo Eldert .
  Jammer dat het weer niet mee wilde werken maar de vangsten maakte alles weer goed he je hebt wel slechtere wedstrijden gehad he ik ben toch ook wel benieuwd wat de eindstand is geworden want je centimeters dat was toch niet slecht . Ook wel mooi dat de schar los begint te komen vind ik ook een mooi visje om te vangen en te bakken.
  Heel veul groetjes Jack.

 6. Stefan > september 24, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert, dat zijn goede berichten, stilaan gaan we met zijn allen genieten van de aankomende wintervis en stilaan vertrekkende zomervis die zich hopelijk nog even vol wil vreten. Benieuwd naar je uitslag, maar dat er aardig vis gevangen is daar, dat is zeker!
  Groeten, Stefan

 7. Martijn Boone > september 24, 2022

  Antwoord

  Heej de Rooij, ouwe rukker, fijn weer eens wat te lezen van u! Mooi dat er weer al scharren te vangen zijn, eigenlijk best heel erg vroeg zo in September? Hopelijk een mooi najaar want als ze er nu al zitten beloofd dat wat of niet? Kijk maar weer eens in je agenda voor een dagje Oosterschelde voor komend seizoen wat eigelijk al een beetje begonnen is….👍👍

 8. Eldert > september 24, 2022

  Antwoord

  Hallo allemaal
  De uitslag weet ik nog niet officieel. Ik weet dat er iemand was met 21 vissen . Aantallen van 14 en 12 heb ik ook gehoord . Zelf denk ik 4e of 5e . Op de hogere nummers werden ook al leuke aantallen schar gevangen . Wijting heb ik niet van gehoord . Mooiste zou zijn de eerst volgende in de waterweg met een leuk aantal tongen . Maar of dat gaat lukken …. geen idee.
  Groeten

 9. Henry > september 25, 2022

  Antwoord

  Hey Eldert,
  Met de alsmaar slechte vangstberichten van afgelopen zomer en dan ook nog met regen in het vooruitzicht op pad gaan, dan ben je toch echt wel een aanhouder. Toch ondanks deze gegevens een prima avond aan het strand gehad.. Baarsjes van rond de 30 cm. geven zeker wat leuke actie op de toppen en daar is het tenslotte allemaal om te doen. Voor de panvis kunnen we met de aanhoudende hoge brandstofkosten immers goedkoper bij de visboer terecht. Leuk om te horen dat de schar ook al aanwezig is, hopelijk gaat die komende winter de nodige rammels op de toppen geven. Al met al, je hebt ons toch weer wat hoop gegeven om de tocht naar het zilte sop te gaan ondernemen. Voor je volgende visserij natuurlijk wederom veel plezier en een lekker maaltje verse vis voor de pan.
  Groetjes, Henry

 10. Eldert > september 25, 2022

  Antwoord

  Net de officiële uitslag binnen.
  16 deelnemers , 88 platvissen en 57 rondvissen . 145 totaal dus .
  Dat is gemiddeld 9 vissen per deelnemer. En met 1 hengel . Zelf 3e geworden.
  Groet Eldert

 11. Gino > september 26, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  dat is een mooi resultaat man, proficiat hoor !
  Succes bij de volgende.

  grtjs Gino

 12. ies > september 26, 2022

  Antwoord

  Hey Eldert, mooi resultaat voor een verregende dag met over de hele linie goede visvangst.
  Groetjes Ies

 13. Nico > september 26, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert. Niet slecht gedaan Proficiat Man en voor de volgende keer succes toegewenst dan.

  Groetjes. Nico

 14. Eldert > september 26, 2022

  Antwoord

  He Ies
  Een verregende dag , dat viel wel mee hoor. We hebben maar 1 buitje gehad . Die duurde wel van 19.00 uur tot 24.00 uur.

 15. ies > september 26, 2022

  Antwoord

  lol Eldert, gelukkig maar, was even bang dat je natgeregend was, kon je dus mooi tussen de druppels door vissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *