Home Bootvis verslagen Vissen in de Voordelta met Rob Slingerland

Vissen in de Voordelta met Rob Slingerland

Advertenties

Vrijdagavond 3 juli, was ik om 18.20 bij de steiger van Neeltje jans en Rob Slingerland, was er al. Hij had aas, kweekzagertjes mee gebracht, uit Rotterdam, na de verdeling van het aas en het vullen van de benzinetank, zien we de sluis opengaan en daar moeten we van profiteren, dus gaan met die banaan. Je kunt al merken, dat de Noordelijke wind, harder is, dan afgegeven. Als we uit de sluis komen en de pieren voorbij zijn, moeten we een keus maken, het is een blad stil zeetje, vanaf hier gezien, maar zouden we naar Domburg gaan, moeten we tegen de wind terug en de golfhoogte zal flink toenemen, dus maar gewoon hier vooraan bij de keerring, blijven, kiezen we als optie. We ankeren eerst op een 20 meter en we liggen er goed en wel te vissen en bam, een ras echte haai aanbeet en wat is het voor mij een gevecht, in de gierende stroming, hij lijkt wel over de meter, maar ik weet wel beter, klein zijn ze ook fel en met een bonk spieren, maar het is toch nog een haaitje van rond de 70 cm, leuk om te vangen, maar het is niet onze missie!

Vissen in de Voordelta met Rob Slingerland

Ben trouwens wel erg benieuwd, wanneer het mij nou eens gaat overkomen, ik wacht er al zolang op, dat een van de gekleure afhouders afbreekt, zoals een ander vaak meemaakt, nou weer pech deze keer, alweer niet!

Rob vangt wat scharretjes en een steenbolkje en op een gegeven moment, krijgen we onze lijnen nog nauwelijks binnen, van het groen en zoveel stroming, je hebt 350 gram nodig, om aan de grond te komen.

We halen het anker in en vertrekken richting een tongenstek, maar het is nog maar 8 uur, dus we ankeren, iets dieper, op 14,5 meter en hier is de stroming wat rustiger, maar het vuil is duidelijk ook hier aanwezig. De toppen rammelen al snel en voor mij, een juist ondermaatse tong.

Vissen in de Voordelta met Rob Slingerland

Dat al tijdens daglicht, de verwachting is ineens hoog! Rob vangt wat ondermaatse scholletjes en scharretjes en vult de saladebar.

Vissen in de Voordelta met Rob Slingerland

Ik vang een tongetje, zo klein, nog geen 15 cm, geen foto waardig. even later weer een doubletje ondermaatse tong en kleine schar.

Vissen in de Voordelta met Rob Slingerland

Rob gaat liever niet op de foto, met kleine vis, maar dan is het Rob, die bij daglicht de eerste maatse tong vangt.

Vissen in de Voordelta met Rob Slingerland

Inmiddels is de wind flink aan getrokken, maar gelukkig is hij gedraaid richting oost en gaat met het afgaande getij mee. In het schemmer verkassen we een 100 meter, naar 8 meter diepte. Als het helemaal donker is, gaat het eigenlijk bij ons allebei, best aardig, maar alles is ondermaats.

Vissen in de Voordelta met Rob Slingerland

Even later, een mooie beet en hangen, een mooie dikke tong!

Vissen in de Voordelta met Rob Slingerland

Vroeger dan ik gedacht had, gaat de stroming van het getij er al uit en om 23.00u ligt de boot al te dweilen en het wordt ruwer en ruwer en we zijn echt blij, dat we niet naar Domburg zijn gegaan. Om half 12, als het er naar uit ziet, dat vissen bijna onmogelijk wordt, besluiten we te gaan opruimen en dat hebben we snel gedaan, we willen niet mee maken, dat de wind tegen de stroming inkomt, want dan zal het gaan spoken en rond twaalf uur liggen we in de sluis. We hebben samen een stuk of 10 tongetjes, waarvan er helaas maar 2 aan de maats waren. Helaas was de wind weer eens spelbreker!

Hieruit blijkt, dat voor het vissen, buitengaats, je het moet bekijken van dag tot dag en niet lang van te voor iets kan afspreken. We hebben weer veel lol, gehad en lekker bij kunnen praten. Rob, tot een volgende keer en dan gaan we voor Domburg!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. rob > juli 5, 2015

  Antwoord

  peter ondanks de wind vandaag spelbreker was en daarom de vangsten wat minder dan normaal waren, heb ik het toch reuze naar mijn zin gehad, we hebben weer eens lekker kunnen bijpraten na een te lange tijd dat we niet meer samen gevist hadden. hopelijk kan ik nog eens met je mee als het weer wat beter is en dat we dan naar Domburg kunnen gaan om de emmers eens goed te vullen met tong.
  in ieder geval bedankt nog voor de leuke avond.

  gr. rob.

 2. zeehondetemmer > juli 5, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter en Rob.

  Jammer dat jullie veel last van het groen en toch nog samen veel plezier gehad. Uiteindelijk is er toch vis naar boven gehaald. De volgende keer meer succes beide toegewenst door mij.Alweer mooie foto’ geschoten van jullie twee.

  Groetjes Nico

 3. Frank > juli 5, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Weer leuk gevist,alleen jammer van dat groen.
  Ze zullen staks ook wel groter worden zeker.
  Volgende triip beter.
  gr Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *