Home Gastvissers De eerste van 2023 Vlaardingen

De eerste van 2023 Vlaardingen

Advertenties

Hallo Fishguppyers
Ik wil vissen virus. Visdrang . Jeuk . Hengels die na 25 november de waterkant niet meer hebben gezien.
Hèhè,  eindelijk. Na bijna een half jaar weer  naar de waterkant. Deze week vakantie , dus dan kan je niet anders he. Vlaardingen  stond op mn programma,  maar ja wat moet je daar nu verwachten. Hooguit een paar botjes misschien.  Maar goed , het gaat me nu niet om de vis maar om het vissen. Eerst naar Wout  van  Leeuwen om aas wat er weer formidabel uit zag . Toen naar de waterkant . Zo rond 20.00 uur zou het hoog water zijn.  Rond 17.00 uur lagen de lijnen in het water en werd het wachten. Al vrij snel tikken op de top . Maar … gelijk de eerste draai muurvast en de eerste lijn  foetsie. Een metertje of 50 naar links ? Want daar heb ik nooit geen problemen  gehad . Eerst maar even  aanzien. En …… geen problemen  verder dus blijven zitten. Paar keer dat ik tikken op de toppen zag maar geen vis. Tot er de eerste draai met vis binnenkwam . Een  bot met een botje .
Volgende botje met grondel . Volgende bot met botje . Volgende botje met grondel . Volgende botje met botje met krab. Was trouwens best een hele zware draai om binnen te krijgen. Bot, grondel , botje….Toen het 19.00 uur was had ik 10 x bot en 3 grondels . En toen viel het helemaal stil .
Nog 1 bot liet zich zien. Ik was van plan om tot 22.00 uur te vissen maar om 21.00 uur werd de lucht van dien aard dat ik dacht , en nu opruimen want anders ben je nat. 2 uren niks meer gevangen ook dus opgeruimd . En ik had de auto nog niet gestart of het regende al pijpenstelen. Al met al viel het mij niks tegen . De kop is er af voor dit jaar ,  en nu maar wachten op de tong . Misschien binnenkort in Zeeland nog eens vissen maar dan horen jullie dat wel .
Groeten , Eldert
Verzonden vanaf mijn Galaxy

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Fishguppy > april 12, 2023

  Antwoord

  Ha Eldert, jij bent iig van de o af, kan ik nog niet zeggen. Tja je weet zelf al wel wat je er nu kan verwachten, tong en zeebaars zijn er zo ie zo een paar weken later dan in Zeeland, dus die moet je zeker nog niet verwachten voor de 2e week van mei, uitzonderingen daargelaten.
  Tot de volgende en over het plaatsen benader ik je even privé!

  Groetjes Peter

 2. Nico > april 12, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert. In ieder geval vis gevangen en dat wil dan zeggen dat ze aan het komen zijn. De Schar liet het af weten maar hopelijk komen er die ook er aan. Jij ben er weer lekker op uitgeweest na zo lang te moeten wachten. En leuke foto’s gemaakt met een ooi verslagje er bij voor de volgende keer dan rammelende toppen weer toegewenst.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 3. Stefan Groenheide > april 12, 2023

  Antwoord

  Hey Eldert, top dat je de lijnen weer eens nat kon maken, werd inderdaad hoog tijd! Lekker gevist en naar verwachting gevangen, het relaxed vissen is inderdaad het belangrijkst, de panvissen komen vanzelf wel weer. Hopelijk gaan de temperaturen gauw omhoog en kan de tong belaagd worden, benieuwd wat het dit seizoen wordt…
  Groeten, Stefan

 4. ies > april 12, 2023

  Antwoord

  Hey Eldert, mooi man de eerste vissen zijn weer binnen, de eerste tikken op de toppen geven toch een fijn gevoel en zoals je al zei de visdrang of koorts begint nu overal te kriebelen, de dagen worden wat langer. Ja dan roept de waterkant. Leuk te horen dat er hier in de regio de eerste botten zijn teruggekeerd. Uiteraard voor de volgende sessie weer rammelende cq tikkende hengels en panvis toegewenst.
  Groetjes Ies

 5. Henry > april 12, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Voor het eerst dit jaar de lijntjes in het zilte sop en gelijk verschillende botten op de kant kunnen takelen, Chapeau !!! Eindelijk ’n berichtje dat er wat gevangen wordt in de regio Vlaardingen en daar zaten m’n maatje en ik met smart op te wachten.. In ’n tijdsbestek van enkele uurtjes hengelen 10 botten va gen is zeker in deze tijd helemaal niet slecht. Volgende week voorspellen de weerprofeten enkele zomerse dagen en is ook voor ons het tij goed om te steken, hopelijk kunnen ook wij dan eindelijk met onze hengels op pad. Jij kan in elk geval je eerste sessie van dit jaar en ook nog met vis op de kalender schrijven en dat is iets waar de meeste Fishguppy’s nog over dromen. Heel veel plezier en uiteraard ’n lekker maaltje vis bij je volgende visserij.
  Groetjes, Henry

 6. Hugo > april 12, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Je visjaar is van start gegaan man, en direct mooi wat vis kunnen takelen. Voor de tong begin ik eerst omgeving Domburg vanaf juni om dan vervolgens af te zakken naar de WW. Hopelijk kunnen van t’jaar wat mooie scheefsmoeltjes aan de haak slagen. Succes bij je volgende sessie.
  Groetjes Hugo

 7. Jack jozen > april 13, 2023

  Antwoord

  Hallo Eldert.
  Dit is nog eens goed nieuws dat de lekkere botten in aantocht zijn nou word het tijd dat Henry en Ikke onze kunsten ook weer eens gaan tonen het heeft lang genoeg geduurd. Nu nog wat baarzen en een paar scheefsmoelen en beeld is weer compleet ik krijg wel de kriebels hopelijk zien we elkaar ook eens aan de waterkant.
  Heel veul groetjes Jack.

 8. Eldert > april 13, 2023

  Antwoord

  Dankjewel allemaal voor de leuke reacties. Diverse zaterdagen zijn al gepland wat vissen betreft. Met de club een koppelwedstrijd aan Domburg, met Martijn de Oosterschelde op om scharren te vangen. Nog een keer naar zoutelande, een haaientrip staat al gepland. Maar volgende week eerst een operatie op het programma en ze hebben me verteld dat vissen dan de revalidatie zeer ten goede komt. Ook nog een keer naar Mario om de waardebon van Peter te verzilveren. En dan gaan we net als iedereen hoopt een mooi tongen seizoen tegemoet.
  Groetjes Eldert

 9. Fishguppy > april 14, 2023

  Antwoord

  Nou Eldert, dat gaat voor ons een seizoen worden om van al die verhalen van de vistrips te smullen, buiten de operatie dan, waarvoor sterkte!

  Grtjes Peter

 10. Martijn Boone > april 14, 2023

  Antwoord

  Mooi berichtje weer Eldert! Eindelijk weer eens gevist dit jaar… Dan ben je al verder dan mij, want mijn visspullen zijn dit jaar nog niet buiten geweest… Wel alles nagekeken, onderhoud gedaan aan alle molens, bij Mario geweest om een nieuwe Vercelli strandhengel, en de viskist weer bomvol met nieuw materiaal, dus ik ben klaar voor ons (boot)tripje over een paar weken!! En man man man, wat kijk ik daar naar uit!! Een lichtpuntje…. Veel sterkte alvast met de operatie Eldert en tot snel! Half mei, dan zullen we eens zien of er wat te vangen is, maar daar ben ik helemaal niet ongerust over! We hebben een prima dag uitgezocht qua getij, en nu alleen hopen dat de weergoden ons ook een dagje rust gunnen. We hebben het meer dan verdiend, al zeg ik het zelf hahahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *