Home Strand en kantvisserij Vissen met Jan, aan Waarde

Vissen met Jan, aan Waarde

Advertenties

Gisteren, 18-12, stond er vissen op het programma, samen met Jan(Strandjutter)Machielse, de broer van Nico(Zeehondentemmer). Jan heeft geen auto en is woonachtig in Etten-leur, dus ik zou hem gaan ophalen. Gisteren ochtend vond ik het te risico vol om met de boot te gaan, omdat Jan geen held is en ook geen zee benen heeft, dus hem opgebeld, dat het laat in de middag een kantsessie is geworden aan de Westerschelde. Tegen 14u ben ik bij Jan, we laden zijn spullen in en beginnen te rijden en er is geen speld tussen te krijgen, Jan kan praten als Brugman, maar hij vergeet te luisteren, dus een gesprek van een kant, maar ik lig af en toe in een deuk, wat een vent! Hij verteld ook dat hij zo ver kan gooien dat zijn spoel iedere keer leeg is. Dus de trip naar de stek zit er gauw op en de beoogde stek, van Huib gekregen, blijkt een oude stek van me te zijn, waar ik vele delta wedstrijden heb gevist en alhoewel, het water nog 60 meter uit de kant staat, zijn de goede stekken al bezet, dus we kiezen eieren voor ons geld en gaan gewoon, naar een andere stek aan Waarde en daar aangekomen, weet ik niet wat er gebeurd. Ik parkeer de auto in de berm en voor ik het weet, staan Jan zijn spullen over de draad en weg is hij, ik sta perplex! Heel even denk ik eraan om meteen naar huis te rijden, maar dat zou wel heel erg zijn? Dan ben ik al iets gepikeerd en kleed me op mijn gemak aan en sleur alle spullen, inclusief het aas voor ons beiden over de dijk en ga gewoon een 100 meter naar rechts, want als Jan alleen wil vissen, mag hij dat van mij! Terwijl ik mijn spullen optuig, denk ik aan vroeger, toen ik een vaste vismaat had, die ook alleen aan zijn eigen dacht en waar ik nu nooit meer mee vis. Na een tijdje komt Jan naar mij en begint over de afstand tussen ons en ik leg hem uit, dat ik er niet van gediend ben, van zo om te gaan met mij en dan is het duidelijk bij Jan en hij zal er in het vervolg aan denken, want we moeten ook nog samen naar Denemarken. De hengels staan klaar, Jan neemt zijn aas mee en schuift dichter naar mij en dan is het wachten.

Vissen met Jan, aan Waarde

Vissen met Jan, aan Waarde

Dan zie ik dat Jan naar beneden loopt, het slijk op om in te werpen en dat gaat een beetje fout, tot 2 keer toe, blijft zijn onderlijn op het slijk liggen, terwijl zijn hengel naar voor is gericht en dan blijkt telkens zijn gevlochten lijn achter het toplicht houdertje te schieten, dus eraf gehaald en dan gooit hij nog een keer zijn lijn af en de vierde keer gaat het goed en idd hij gooit zijn hele spoel leeg, wel 30 meter ver, terwijl ik toch minimaal 3 keer zo ver werp en al gelijk in de vis zit en ik ben bang voor mijn hengel, die ik lang niet gebruikt heb, vanwege een beschadigd top oog en daardoor telkens lijnbreuk, maar inmiddels is die super goed gemaakt, bij Henk van Hengelsportvanderpoel, voor een prijs van 2,50€, dus top Henk! Dus ik ben blij, dat ik weer met beide Shimano’s kan vissen, ze werpen zo lekker! De wijtinkjes komen met 1 en 2 binnen en Jan blijft voorlopig droog staan en als het water aan de dijk staat, begint er schar te komen.

Vissen met Jan, aan Waarde

Ze voldoen niet aan mijn persoonlijk maat en gaan bij Jan in zijn emmer, zoals alle maatse vis. Dan gat het snel, tekens een doublet, eigenlijk volle bak, omdat ik met 2 haken vis!

Vissen met Jan, aan Waarde

Jan begrijpt het allemaal niet goed en wijst me weer op een beet op een van mijn hengels.

Vissen met Jan, aan Waarde

Vissen met Jan, aan Waarde

Dan eindelijk, na een visje of 10 van mijn kant, hoor ik Jan roepen. Hij heeft een doublet bot en schar gevangen en is ook blij!

Vissen met Jan, aan Waarde

Als de schemer intreed gaat het vangen door, schar en wijtinkjes ook bij Jan.

Vissen met Jan, aan Waarde

Dan vang ik de eerste dikke maatse wijting.

Vissen met Jan, aan Waarde

Zou ook de enige zijn, bleek later!

Ik doe er een derde afhouder met haak aan en maak gebruik van een derde onderlijn, om sneller te kunnen wisselen en begin dan met tripletten ondermaatse wijting aan de lopende band.

Vissen met Jan, aan Waarde

Intussen krijg ik een appie van Joost, die vraagt hoe de vangst is en verwijst me naar de plaats waar we eerst waren gaan kijken, maar helaas, was al bezet. Maar dit is ook leuk, alleen zo vermoeiend, voor mij, dus ik besluit het rustig aan te doen en gewoon na een kwartier pas binnen te draaien, ik denk dat als je binnen 2 minuten indraait er ook 3 aan zitten, zo veel vis en zo veel vraatzucht, bij de wijting.

We nemen samen een kop soep uit mijn thermosfles en we(Jan) praten wat, ik luister, maar het is toch inmiddels wel gezellig geworden, tussen ons beiden, na een moeizame start. Jan begint ook telkens vis in te draaien en bij hem gaat het inmiddels ook erg goed.

Vissen met Jan, aan Waarde

Vissen met Jan, aan Waarde

We draaien eigenlijk niet meer binnen zonder vis en ik niet meer zonder triplet.

Vissen met Jan, aan Waarde

Vissen met Jan, aan Waarde

Vissen met Jan, aan Waarde

Na 19u, beginnen we over opruimen en we besluiten allebei nog 1 maal aan te azen en ook die hangen weer vol en als we zijn opgeruimd zitten er bij Jan een 10 tal maatse vissen in zijn emmer, misschien nog geen 10% van de totale vangst, sjonge wat zit er een vis, erg leuk, die aanbeten, maar van het formaat word ik niet vrolijk. Dan zijn ze met de boot toch een stuk groter, maar zeker niet meer! Jan bied aan om mij te helpen, om de spullen over de dijk te brengen, maar het lukt wel, samen. Kijk Jan, zo kan het ook! Dan laden we de spullen op ons gemak in en praten wat, ja je hoort het goed, Jan kan heel af en toe ook luisteren, maar het is niet zijn grootste hobby. In de auto praten we over darten, wat Jan ook doet, dus we besluiten een dart bord mee te nemen naar Denemarken. De rit naar Etten-leur verloopt gezellig en dan is Jan thuis en nemen we afscheid. Jan, tot een volgende keer!

P.s, ik hoop niet dat ik weer iemand tegen zijn schenen schop, met dit verslag, maar zo ervaar ik het en ga er ook niet om liegen en de waarheid verdraaien.

Als je wilt gaan vissen, nu is het de tijd, tips en info, zijn altijd verkrijgbaar via het contactadres van onze site!

Bij thuiskomst krijg ik een app, van Huib, die wel op de goed plaats heeft gestaan, waar we geen plek hadden en bij hem is 50% maats!

Groetjes Peter

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Nico > december 19, 2015

  Antwoord

  Hallo Peter en Jan. In ieder geval Peter heb jij weer zoals gewoonlijk een uitstekend verslag er op gezet. En ook leuke foto”s gemaakt van jullie vis sessie en Ja jammer dat er veel kleine wijtingen is gevangen. Maar je bent er lekker op uitgeweest en toch plezier samen gehad.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 2. Hans de Bruijn > december 19, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter en Jan blij dat het toch allemaal weer is goed gekomen toch weer goed gevangen
  en een heel goed verslag zoals ik gewend ben van jou Peter Top. Groetjes je maatje Hans

 3. Huib > december 19, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter ,
  Goed gevangen!
  Bij mij bijna geen tripletten maar wel groter zo te zien, verslag volgt nog.

  Gr Huib

 4. jack > december 19, 2015

  Antwoord

  hoi oudjes knap gevangen zo,n hoop vis en mooie foto,s maar dat zijn we gewend van die peter en darten in Denemarken daar heb je geen tijd voor ,maar al bij al hebben jullie toch samen weer een fijne visdag gehad en daar is het toch om te doen gr jackie

 5. Luc > december 19, 2015

  Antwoord

  Hey Peter en Jan,
  Leuk verslag van een wellicht mooie avond vissen onder jullie beiden. Ik hoor Jan al tateren 🙂 . Jammer van de ondermaatse vis. Dat is nou de reden dat wij met ons bootje bevooroordeeld zijn hé. Alleen, het weer zit niet altijd mee.
  Groeten.
  Luc

 6. joost > december 19, 2015

  Antwoord

  lekker gevangen mannen.
  er zijn inderdaad plaatsen waar ze groter zijn.
  gr.

 7. Henry > december 20, 2015

  Antwoord

  Beste Peter en Jan, ondanks de haperende communicatie aan het begin van jullie visdag hebben jullie er uiteindelijk toch maar weer een leuke dag van gemaakt met daarbij ook wederom een mooi partijtje vis gehaakt. Nu jullie elkaar wat beter kennen ben ik er van overtuigd dat jullie tweetjes in Denemarken een leuk en gezellig visweekje tegemoet gaan.

  In deze drukke tijd van Kerst en ook nog de vluchtelingen is wat visontspanning zeker op zijn plaats. Afgelopen week stonden er nog twee vluchtelingen bij me aan de deur, helaas niet met de boot anders had er misschien nog wel een vistripje voor me ingezeten. Nee, ze waren te voet en het vrouwke zat warempel op ene ezel. Ik heb ze tijdelijk een plekje in mijne stal gegeven.
  Ik kon het niet over mun hart krijgen om Marietje en Sjosefke, zo heeten die twee op hunne ezel naar de sporthal in ons dorp te jagen.Zo zie de mar weer ik ben druk bezig met de kerst in plaats van mee vissen.

  Toch wil ik vanaf deze plaats alle Guppyvissers met hun gezin hele vrolijke en gezellige kerstdagen toewensen en uiteraard een spetterend en visrijk 2016,

  Groetjes aan alle visvrienden, Henry

 8. jack > december 20, 2015

  Antwoord

  hierbij sluit ik me aan bij mijn vismaat HENRY om alle mede fICHGUPPYERS en Familie hele fijne dagen toe te wensen en een gezond en succesvol 2016 gr Jack en Tonny.

 9. jack > december 20, 2015

  Antwoord

  heb Fishguppy verkeerd geschreven sorry jack

 10. jan > december 20, 2015

  Antwoord

  Geachte:Peter.
  ik heb wel genoten van onze visdag en ja ik kan praten als brugmnan maar dat zin in me en dat blijft erin zitten om de hele dag niks te zeggen word je lui van. en de vangsten waren voor mij dit komt van mijn kant wel goed beter iets dan niks en de top hoog gelukkig eraf gehaald dus kon wat verder gooien maar zat minder op dat gewoonlijk ik vind van mijn kant een —spoel bedenk er maar wat bij dus nu ander draad erop gezet daar ligt het van me niet aan maar inwerpen dat moet ik onder de knie krijgen maar toch wel af en toe bij praten en daarna afscheid genomen thuis en uit rusten peter bedankt voor een gezellig dag MVG jan de strandjutter..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *