Home Strand en kantvisserij Vissen op Rozenburg

Vissen op Rozenburg

Advertenties

Beste visvrienden, even iets anders! Gisterenavond werd ik er weer op gewezen, dat er een bericht is geschreven op een andere site over Fishguppy en mijn vraag is om me daar niet meer op te wijzen, omdat ik het simpelweg toch niet lees, de laatste maal dat ik daar iets las, was toen Eldert er mij op wees, dat er foto’s van mij op stonden, die geleend waren, zeg maar. Het doet me simpelweg gewoon helemaal niets, ik heb liever dat ze over me lullen, dan dat ze over me luiden! Het enige wat ik regelmatig lees is op Zeevissen in Langenland omdat ik daar iets kan leren, op al die andere sites kan ik helemaal niets meer leren, omdat de vissers waarvan ik kan leren hier schrijven!

Over naar de orde van de dag! Vanochtend om 02.30u kwam ik mijn nest uit, van zins om naar Maassluis te gaan vissen, kijken of de wijting en mogelijk wat anders ook op het diepe zit. Helaas kwam ik verkeerd van de laatste treden van de trap af en viel met mijn rechterschouder tegen de meterkast en dat was pijnlijk, maar even later was de pijn weg en toen zag ik een verslag van Dennis en Eldert, eerst geplaatst en een reactie gegeven, toen de laatste hand gelegd aan het inladen en weg ermee en ik zit net in de auto en van het sturen, begint het toch weer te zeuren in mijn schouder en ik denk, ik rijd lekker naar Rozenburg, kan ik lekker vanuit de auto vissen en hoef ik de kar niet te trekken. Dus lekker het diepere opgezocht en beginnen met vissen om 04.30u, als aas  zagers van bijna 2 weken oud, lekker taai, maar prima aas, gezouten tappen en gekookte mesheften, daarmee een beetje gevarieerd, van alles wat en ik zat gelijk in de vis, steenbolk, verschillende mooie wijtingen en dan een bekende aanbeet en die draait echt wel lekker zwaar en het resultaat is doublet maatse tong, met wijting van 34 cm.

Even later, weer een doublet, wijting van 26 cm en een van ruim 37 cm.

Dat zijn pas binnenkomers, alleen mijn schouder gaat bijna ondraaglijk pijn doen en ik kan nauwelijks mijn arm omhoog krijgen om over de schouder te werpen, maar met pijn lukt het nog wel!

Maar het is steeds erger met iedere inworp en ik vergeet bijna dat ik regelmatig een hele mooie wijting vang en om 7u heb ik 9 wijtingen in de emmer en een tongetje.

De kleinste 2 zijn 29, er zijn er 2 van 34 en 1 van 37 cm en de rest zit er tussenin.

De grootste zijn gevangen aan de gekookte mesheften en zoute tappen, maar de meesten zaten aan de zagers en het viel op dat er geen wijtingen beneden de 26 cm zijn gevangen.

Omdat het licht begint te worden ben ik opgeruimd en naar Rozenburg zelf gereden, om aan het water de vis te kuisen en toen weer naar huis en om 9.15u was ik thuis, alleen het spijtige is, dat ik niet denk dat ik op korte termijn weer kan vissen, met die schouder, klote!

Sorry Eldert, dat ik je wijting was vergeten erin te zetten, maar nu mag die van mij erin, maar die vist vast nog wel iemand eraf.

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

15 reacties

 1. Dennis > oktober 13, 2021

  Antwoord

  Goedemorgen Peter, ik zie dat jij er inderdaad nog een schepje bovenop hebt gegooid, wat een mooie wijtingen!!

  Dat beloofd nog wat komende maanden. Mooi verslag ook, en succes met de volgende sessie

 2. Jack Jozen > oktober 13, 2021

  Antwoord

  Hallo Peter .
  Wat een wijtingen dat is wel een tijd geleden dat er zulke joekels gevangen werden hopelijk gaat dat zo nog een tijdje door dat we er allemaal nog van kunnen genieten zijn weer prachtige foto,s hopelijk hersteld je schouder weer vlug op naar de volgende sessie .Veul groetjes Jack.

 3. Eldert > oktober 13, 2021

  Antwoord

  Ha Peter , die wijting is je gegund hoor. . Wat zijn ze mooi hè dit jaar. Maar doe een beetje voorzichtig he , we willen nog veel verslagen van je lezen. Beterschap met je blessures en doe rustig aan he. Wij laten best wat vis voor je zitten .
  Groet Eldert

 4. Gino > oktober 13, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter,

  mooie wijtingen man…het begint nu echt weer te jeuken na het lezen van de laaste verslagen !!
  Snel herstel van de schouder, hopelijk niets ernstig en enkel wat verzeerd…
  Ik doe dan donderdag men best op die wijtingen….en hopelijk nog wat tongen .
  Succes nog verder.

  grtjs Gino

 5. Henry > oktober 13, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Gossie kerel, nou ben je gelukkig heelhuids met jullie Marian in Denemarken beland en nou ga je weer bijna verongelukken in je eigen kot, ge wordt ouder dus…….voorzichtigheid is geboden!!!Had afgelopen week al vernomen dat er wijting werd gevangen maar van dit formaat……helemaal geweldig. Dit word genieten de komende tijd aan de waterkant. Ben zuinig op je schouder, ikzelf heb er na de valpartij met het wedstrijdje hardlopen met m’n kleinzoon, na verkeerde belasting nog steeds last van en ben sindsdien ook voorzichtiger geworden met het werpen. Leuk om te lezen dat ook bij jouw de vis het niet kon laten om van je zagertjes af te blijven, jouw kennende gaan deze mooie wijtingen veranderen in overheerlijke lekkerbekjes.
  Veel succes bij je volgende visserij en…..Smakelijk eten!!!

  Groetjes, Henry

 6. Leen > oktober 13, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter
  De beet zit er goed in de laatste dagen
  Als je geen pijn had was je emmer misschien wel vol geweest
  Hopelijk gaat de pijn snel over en kan je gewoon verder gaan met vangen
  Wat de betreft die andere schrijver op de andere site
  Die zal dit ook nog wel lezen
  WORDT VOLWASSEN en laat elkaar met rust
  Groetjes leen

 7. ies > oktober 13, 2021

  Antwoord

  Hallo Peter,
  De Wijtingen zijn inderdaad van een prima formaat dit jaar. Jammer dat je er weer een blessure erbij hebt, dat zijn dingen die je als visser er niet bij kan hebben. Ik hoop voor je op een spoedig herstel zodat je de oogst nog binnen kan halen.
  Groetjes Ies

 8. hugo > oktober 13, 2021

  Antwoord

  Hey Peter,

  Dit zijn pas wijtingen van een mooi formaat jong, lang geleden nog gezien! Als men een dagje ouder wordt moet men meer beginnen oppassen waar men zijn voeten neerzet hè……ha ha grapje. Ik hoop dat het niet te ernstig is en dat je weer snel aan het water zit. Succes met je volgende trip.

  Groetjes Hugo

 9. Arijan > oktober 14, 2021

  Antwoord

  Waar in Rozenburg is goed vissen ik ben onbekend daar maar zaterdag wil ik gaan proberen

 10. Peter(fishguppy) > oktober 14, 2021

  Antwoord

  Iedereen weer bedankt, voor de leuke reacties. Vanochtend naar de huisarts geweest, niks gebroken, niet uit de kom, gewoon pijnlijk, zware pijnstillers innemen en dan hoop ik snel weer te kunnen vissen, omdat ik graag nog wat van die mooie lekkerbekken zou willen vangen.
  Gr Peter

 11. Leen > oktober 14, 2021

  Antwoord

  Gelukkig

 12. Stefan > oktober 14, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter, ondanks de pijnlijke schouder (hopelijk knapt het snel op) heb je toch weer laten zien de meester van de nww te zijn, die wijting overtreffen zal niet mee vallen. Leuk hoor, hopelijk blijven ze dit seizoen lekker groot en zijn dit gewoon alle kleintjes van vorig jaar die simpelweg gegroeid zijn…
  Groeten, Stefan

 13. Peter(Fishguppy) > oktober 15, 2021

  Antwoord

  Hey Stefan,
  dat denken en hopen we ook ieder jaar van de tong, maar ook dat komt nooit uit, helaas.
  Het is gewoon ieder jaar dat de eerste wijtingen de grootste zijn en daarna komt het jonge gebroed en is de spoeling zo groot, dat de grotere weinig tijd hebben.
  Maar ik was er heel blij mee.

  Groetjes Peter

 14. Kenneth > oktober 15, 2021

  Antwoord

  Hallo Peter,
  Fantastisch kerel mooie grote wijtingen gevangen. Wat jammer van je schouder.
  Rustig aan en beterschap.
  Groetjes Kenneth

 15. Frank > oktober 16, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Mooie wijtingen en toch nog Tong.
  Goed gedaan makker.
  Wel je broek goed optrekken voor je de trap af gaat.😴.
  Gelukkig niks ernstig.
  Hier is de miserie stilletjes aan het wegebben.
  Baal nog steeds van men gemiste zalmtrip maar als je weer opgelapt bent kunnen we nog eens samen een lijntje gooien.
  Groeten Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *