Home Gastvissers Nachtje Waterweg

Nachtje Waterweg

Advertenties

Hallo Visvrienden,

Maandag nog een poging gedaan aan de waterweg, had het aangegeven in het verslag van Eldert. Dit maal had ik mijn aas besteld bij Brouwers in Bergen op Zoom omdat dit mij beter uit kwam. Het probleem bij een hengelzaak is dat ze vroeg sluiten, dus moest ik om 16u vertrekken om voor 18u daar te zijn. Alle gekheid op een stokje moest ik nog bellen 📞dat ik wat later ging zijn door al de file onderweg, ongeval in Antwerpen en de werken in Hoogerheide. Om 18u15 aangekomen in de zaak waar ze wel vriendelijk open gebleven waren voor mij mijn dank daarvoor. Ja en nu had ik alle tijd van de wereld want het was hoog om 01u35 dus eerst naar de stek gereden waar ik om 19u30 was en een plaatsje had uitgekozen. Als klaargemaakt en dan naar Vlaardingen stad achter hamburgers gereden mijn broer hield de wacht op het materiaal. Terug gekomen op de stek eerst de lekkere burgers verorberd, en rond 22u 1lijn in het natte sop gedeponeerd. Grote verwachtingen had ik niet maar de volgende sessie volgt maar eerst in Oktober wegens mijn vakantie, dus toch nog maar eens proberen hè. Af en toe vang ik een klein botje maar echt klein he!! rond de 8cm….. rond 23u ga ik even naar de wagen en passeer ik een persoon die mij aanspreekt met mijn naam, dan herken ik hem het is een bekende Jack Peelman een fijn gesprek met hem gehad over de strand visserij enz…. maar er moest natuurlijk ook gevist worden dus afscheid genomen en hopelijk kunnen we eens samen naar het strand trekken. Ondertussen is het  23u30 en leg ik mijn 2 lijn te water en vangen we botjes en botjes.

En dat bleef zo maar door gaan tot 01u50 want dan verschoot ik mij een bult de bekende rammel toch geen tong? en ja hoor een tongetje van 21cm.

Mijn nacht kan niet meer stuk ha ha, een mens moet positief blijven hè. Om 2u weer een mooie rammel en deze voelt al wat beter bij het binnen draaien.

Een tong van 27cm en 2 van die botten die nu iets groter zijn. Het uur dat erop volgt vang ik nog een 10tal van die kleine mannen waar ik de naam niet meer van vernoem. Als afsluiter vang ik nog een tong van 26cm en een iets grotere ge weet wel.

Het is ondertussen 4u en tijd om naar huis te gaan, ik neem 2 maatse tongen 26 en 27 cm mee naar huis. Al de rest zwemt weer om veeel groter te worden.

 

Het is een sessie geweest waar je uw tanden op stuk bijt, echt bedroevend ik denk een 30 kleine botjes dit is echt slecht nieuws voor onze vrienden uit Veldhoven de grootste was 23cm denk ik? Geen baars -geen paling- en ook niet veel tong gezien, om dan nog niet te spreken over de langpoten. Het enige positieve van deze sessie was de ontmoeting met Jack, en de rust aan het water natuurlijk. Ja mannen ik weet niet wat ik nog moet vertellen blijven gaan en proberen zeker, hoe noemen ze dat weer!! de aanhouder wint altijd. Aan iedereen rammelende toppen toegewenst zonder postzegels aan de haken.

 

Groetjes Hugo

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 25, 2022

  Antwoord

  Ha Hugo, dat is bedroevend slecht en dat zelfs jij er zo weinig vangst, is echt slecht nieuws.
  Je was nog juist op tijd, vanaf afgelopen Woensdag is de kwekerij Topsy Bait tijdelijk gesloten ivm de warmte en het groeiproces van de zagertjes!

  Fijne vakantie in Spanje.

  Groetjes Peter

 2. Stefan > augustus 25, 2022

  Antwoord

  Hoi Hugo, ik vroeg mij al af of het nog steeds zo slecht is aan Vlaardingen, het antwoord is dus ja, helaas. Die kleine botjes wordt je gek van ja, hopelijk zijn de wijtingen in het najaar van hetzelfde formaat als afgelopen najaar en dan zal er hopelijk ook af en toe een mooie tong tussen zitten. Tot die tijd is het sprokkelen geblazen!
  Groeten, Stefan

 3. Eldert > augustus 25, 2022

  Antwoord

  Ha Hugo
  Ik heb nog iets positiefs . Je hebt er een prachtig verslag van gemaakt .
  Die massa botjes stond ik ook even van te kijken . De keer er voor waren die er ook niet . En nu wel ineens . Maar de tong …… ik weet het echt niet meer . Het is bedroevend . En ondertussen zitten we al wel bijna in september . Succes ieder geval voor de volgende keer en een hele fijne vakantie toegewenst
  Groet Eldert

  Peter , bedankt voor de mededeling wat betreft de zagertjes . Voor de volgende keer dus eerst maar ff bellen.

 4. Jack Jozen > augustus 25, 2022

  Antwoord

  Hoi Hugo.
  Je hebt er weer een prachtig verslag van gemaakt maar eigenlijk is het te gek voor woorden dat het zo slecht gaat met de tong bedroevend en dan die kleine bot ik snap er niks van. Ook Lokals vangen niks en die moeten daar toch de weg weten .het zal wel ergens aan liggen aan liggen ik hoop inderdaad dat de wijting het jaar nog goed gaat maken, Ook ik wens jou en je mede vakantiegangers hele fijne weken toe geniet er maar van..
  Heel veul groetjes Jack

 5. Peter(fishguppy) > augustus 26, 2022

  Antwoord

  Jack, als je in de berichten van laatste jaren kijkt, kun je er iets positiefs uithalen, begin september werden de botten weer maats en in grote getalen.
  Grtjes Peter

 6. Gino > augustus 26, 2022

  Antwoord

  Hoi Hugo,
  toch mooi dat je zo positief blijft .Ja wat zullen we er van zeggen…de aanhouder wint, hopelijk dan toch ?!
  Je hebt er toch nog een mooie avond/nacht opzitten met de rust aan het water en een ontmoeting met een bekende. Mooi verslag van gemaakt met foto’s. Hopelijk wordt het najaar nog wat anders is het weer een bedroevend slecht jaar voor de tong geweest.
  Succes bij de volgende en prettige vakantie.

  Grtjs Gino

 7. ies > augustus 26, 2022

  Antwoord

  Hey Hugo, het blijft bedroevend, maar bekijk het van de positieve kant, zeg maar een maand geleden zag je geen stootje van de vis en was het alleen krabben voeren, nu krijg je beet en vang je vis, weliswaar van een bedroevend kleine afmeting( geldt trouwens ook voor de grondels ) verder is het ook bedroevend slecht met de kunstaas visserij, waar ik tot nu toe ’s zomers met regelmaat roofvis ving ( puur voor de sport, ja zelfs zeebaars ging allemaal terug ) staat ook hierbij de teller nog op nul. Maar we staan dit jaar wel met heerlijke temperaturen aan de waterkant, je krijgt weer leven op de toppen en je kunt als tussendoortje 2 tongetjes op dienen. Voor je volgende sessie uiteraard wat meer maatvis toegewenst.
  Groetjes Ies

 8. Nico > augustus 26, 2022

  Antwoord

  Hoi Hugo. Toch nog wat vis gevangen en weinig Tong er bij. Hopelijk komt het voor allemaal nog goed dus en blijven we maar hopen. In ieder geval leuke foto’s en een verslag er ook bij top. En een fijne Vakantie nog ook toegewenst alvast. En voor allemaal goede vangsten aan de waterkant.

  Groetjes. Nico

 9. Henry > augustus 26, 2022

  Antwoord

  Hallo Hugo,
  Ondanks de sobere vangsten van de laatste tijd toch weer ’n poging gewaagd om in Vlaardingen ’n visje proberen te vangen. Met alle berichtgevingen van de laatste tijd mag je al niet mopperen als je met 2 maatse tongen huiswaarts keert. Zelfs onze (geliefde) bot, die veelal toch wel wat gevangen wordt, is helaas meestal van het bekende postzegel formaat. Toch……als je met regelmaat wat rammeltjes op de toppen krijgt is het zeker niet onaangenaam vertoeven aan de waterkant. Tijdens vissen bij daglicht ook nog wat zon op het bolletje, genieten van voorbij varende schepen, ’n koel pintje…..,!!! Jammer dat we voor de panvis al ’n poosje naar de visboer moeten, het positieve is dat er alleen maar verbetering in kan komen.
  Een hele plezierige vakantie en bij je volgende visserij natuurlijk veel rammels op de toppen.
  Groetjes, Henry

 10. hugo > augustus 27, 2022

  Antwoord

  Hoi visvrienden,
  Iedereen bedankt voor de leuke reactie ’s ,we zullen het er mee moeten doen deze zomer denk ik persoonlijk. Ik neem mijn zeebaars hengels mee op verlof, wie weet bijten de Spaanse vissen wat beter! Aan iedereen die een poging waagt rammelde topen toegewenst.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *