Home Gastvissers Alain Tulleneers richting Zeebrugge

Alain Tulleneers richting Zeebrugge

Advertenties


Prospectie

Na meer dan 40 jaar in Nederlandse wateren gevist en geboekt te hebben,besloten een Belgische visboot te charteren. Datum 23 mei een avondvisserij op tong met de Ray Fish varend vanuit Zeebrugge. Vier dagen voor de afvaart contact op genomen met de eigenaar voor het aantal vissers op te geven en aas te bestellen. Aas moest door ons zelf meegebracht worden.Gebeld met hengelsport zaak Elia in Zeebrugge,daar kreeg ik te horen dat ze maandag dicht waren. Ge e-mailt en gebeld met de eigenaar,hij zou voor 3 soorten aas zorgen. Zonder problemen de meer dan 200 km naar de kust afgelegd en tijd over om een hapje te eten en een biertje te nuttigen. Wij waren op tijd a/d steiger evenals Mario Ruys die via fb had toegezegd,maar de Ray Fish niet. Doordat hij oponthoud had opgelopen bij het binnen varen v/d haven vertrokken we een half uur later.

Alain Tulleneers richting Zeebrugge

Tegen 19 uur lagen we op anker,en kon volgens de schipper het vissen beginnen,met z’n twee trokken ze de deur achter zich dicht,toen vroeg Mario waar ons aas was. Dat had de eigenaar afgebeld want ik had gebeld dat het aas in orde was.Gelukkig had de deckhand nog eigen aas dat we mochten opvissen. We besloten allen : Mario, Tony, Jean-Pierre, Alain om met 1 hengel te vissen. De boot lag te dweilen van links naar rechts,we hadden geen stroom,en dan weten we het wel,2 uren gevist allen de haken leeg v/d krabben. Rond 21 uur ving Tony een torretje wat weer mocht zwemmen.

Alain Tulleneers richting Zeebrugge

Een kwartiertje later weerstand bij het binnendraaien dat leverden een tong op van 38 cm.

Alain Tulleneers richting Zeebrugge

Jean-Pierre ving ook nog een maatse en ik mocht de avond besluiten met een ondermaatse vooraan gehaakt zwemt weer. Mario bewoog hemel en aarde,paternoster ,weegschaal het hele achterschip nauwkeurig en attent afgevist het mocht niet baten. En we visten in Belgie dat hebben we geweten want de zon ging onder om 22.00 uur en à la seconde zijn we gestopt. We zijn op prospectie geweest dus moeten we evalueren ,hier komt de uitslag v/d 4 sportvissers : eerst en vooral de visserij die viel super tegen,maar het blijft sportvissen en met de noordenwind en geen stroming kunnen zo’n resultaten neer gezet worden.Het vertrekuur een halfuur te laat hier riep de schipper overmacht in.De boot super snel maar toch beperkt in het aantal vissers. De bemanning trok zich van ons niets aan,zaten in de kajuit cola te slurpen en te boeren en v/d taal kregen wij als Limburgers niet veel mee.En het grootste euvel is de communicatie,zowel e-mail als telefoon verkeer een ramp.Tot zover onze voorzichtige analyse.En toch hebben we weer een heerlijke avond op zee mogen meemaken,met de kennismaking van een fb vriend die bijzonder goed meeviel van beide kanten.Mario is aan zijn eigen visboot bezig,als hij visvaardig is krijgen we een belletje.Tony heeft de tong van zijn leven gevangen.JP heeft ervaren dat een kleine duvel ook lekker is op het water.En ik heb buiten het op en aftuigen v/d hengels geen honderd scharren moeten strippen.Dus een lekkere zonnige Noordzee avond. Positieve noot v/d avond was de afrekening volledige boot afgehuurd voor 200€ ook de deckhand dank u voor de zagers en de stinkpieren kostprijs 20 € of 5€ de man.Mario ook hardstikke bedankt En dan de terugreis :Stonden we een half uur stil aan een ophaalbrug,daarna tunnel in Zelzate dicht om rijden via Brussel na 3h30 rijden veilig thuis en dat is het belangrijkste.

Alain Tulleneers Lanaken 24/06/2014

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina.

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 24, 2014

  Antwoord

  Hoi Alain en vrienden,
  het gaat de volgende keer vast wel goed komen met het tongvissen, een beter getij, misschien een andere boot?
  Ik lees het de volgende keer weer graag!

  Groetjes Peter

 2. Alain Tulleneers > juni 24, 2014

  Antwoord

  Het zal dan Wiesje worden Peter
  Groet Alain

 3. Peter(Fishguppy) > juni 24, 2014

  Antwoord

  Zekers geen verkeerde keus, voor de avondvisserij Alain!

  Groetjes Peter

 4. Kees Michielsen > juni 24, 2014

  Antwoord

  Hallo Alain,

  Lijkt me geen boot om een 2e keer mee weg te gaan!
  Wiesje is een goed keus en Hank zorgt dat alles perfect in orde is.
  North Sea Charters van schipper Ludo is mij goed bevallen, ben voor de eerste keer meegeweest maar zeker niet de laatste keer!
  Jammer van de noorden wind en het gebrek aan stroming, dan is de visserij meestal slecht.

  In ieder geval heb je er een leuk en informatief bericht van gemaakt!

  Groeten,
  Kees.

 5. Johan het (loze) vissertje > juni 24, 2014

  Antwoord

  Hoi Alain.

  Jammer dat het wat is tegen gevallen. Toch heb je er een positief verslag van gemaakt. SUPER. Het tij, stroming en het weer kan niemand voor je regelen. Zulke verhuurders doen het voor het geld, en kijken niet naar de klant. Maar als ik zo’n tong vang….. hoort iedereen het. Mooie lap.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 6. Frank > juni 25, 2014

  Antwoord

  Hoi Alain,
  Laten staan die schipper .
  Je kan beter met Ludo van ” North Sea Charters “gaan.
  Ruime boot die heel de nacht door vist .
  Kijk maar naar de verslagen van de trips die er gemaakt zijn .

  groeten FrankVis

 7. Dops Tony > juni 25, 2014

  Antwoord

  Volgende keer beter zeggen ze bij ons. En in ieder geval de gevangen vis heeft gesmaakt. Met dank aan Jean-Pierre die het aantal op te eten vissen heeft verdubbeld (hoe zeggen ze alweer van de …. moet ge het hebben).
  Wat mij betreft als onervaren visser, bootje was veel te klein om met 4 mensen te vissen, alhoewel toch een bedankje voor de beide stuurlui, want dank zij het aas van hen, hebben we toch nog kunnen vissen.
  Zonsondergang terug naar de haven, allemaal goed en wel, maar naar mijn bescheiden mening, was de zon nog niet onder, wel achter de wolken verdwenen.

  Bedankt Alain, en gij kent ook dat liedje: En die kat kwam weer……

 8. Alain Tulleneers > juni 25, 2014

  Antwoord

  Allemaal bedankt voor de reacties en we blijven sportvissers Groetjes en kromme hengels. Alain

 9. noel > juni 29, 2014

  Antwoord

  had maar eens met die boot ernaast meegeweest, dit is pas
  tongvissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *