Home Gastvissers Simon aan Scheveningen

Simon aan Scheveningen

Advertenties

Scheveningen is zo slecht nog niet.

Zaterdag zagers gekocht met het idee ’s avonds laat, na een etentje met broer en schoonzus bij Simonis aan Zee, weer eens te kijken hoe met de tong zou staan aan het havenhoofd. Het werd immers nooit zo laat met mijn broer. Het was echter zo gezellig dat het toch wat later werd en ik het na de nodige droge witte wijntjes niet verstandig vond om de auto te pakken dus beslist om zondagavond te gaan. Zondagavond om 21.15 uur bij het havenhoofd maar helaas, mijn stek was bezet. Besloten om weer terug te gaan, het bed in te duiken en de wekker op 02.00 uur te zetten. Alles lekker in de auto laten liggen. De wekker gaat, kijk even in de tuin en…….. het bed weer ingedoken. Het kwam met bakken uit de hemel. Maandag in de loop van de ochtend even “snel” de zagers uit de auto gehaald en even gecontroleerd. Nou, dat zag er allemaal niet zo fris meer uit. Besloten om het toch maandagavond even met ze te proberen. Kom om 21.00 uur aan bij het havenhoofd en de stek was vrij. Parkeer de auto en loop het havenhoofd op. Loopt er net een andere visser voor mij dus ik vreesde met grote vrezen. Maar wat gebeurt er, hij draait zich om en loopt weer terug. Ik vroeg dus “iets vergeten?” Nee hoor, hij kwam vragen of ik nog zagers nodig had!!!!! Dat kwam dus even mooi uit. Ik kreeg een portie zagers van hem die later van prima kwaliteit bleken te zijn. Op mijn gemak de hengels klaar gemaakt omdat het toch nog vrij licht was.

Simon aan Scheveningen

Het duurde uiteindelijk tot ongeveer 23.00 uur eer ik de eerste mooie aanbeet kreeg en de eerste tong was een feit. Daarna nog 2 superbotten waar ik echter niet voor kwam en 2 mini palinkjes. Daar mijn zagers op een gegeven ogenblik echt niet meer konden, overgestapt op de verse zagers. Ik keek later eens op mijn horloge en het was inmiddels al 02.30 uur. Besloot toch nog even door te gaan; een tweede tong zou toch wel lekker zijn. Om 02.45 een paar tikjes op de ene hengel. Tijdens het staren naar de top meende ik in mijn rechter ooghoek ook een tik te zien op de andere hengel maar zag verder niets meer. De eerste hengel maar ophalen en tong 2 aanschouwde Scheveningen van een andere kant. Na het opnieuw inwerpen hengel 2 ook maar even indraaien en daar kwam tong nr 3 maar dan wel één van 40cm. Toch nog maar even doorgaan en om 04.15 stond de teller op 5. Jammer dat het aas toen op was. Maar dankzij de beste man heb ik er toch 4 meer kunnen vangen ! Bedankt kerel! De tongen waren resp. 30, 31, 32, 34, en 40 cm groot.

Simon aan Scheveningen

Wat opvalt is dat er geen grote aantallen worden gevangen maar dat alles ruim bovenmaats is. Uit een gesprek met één van de tongen werd mij duidelijk waarom. De Waterweg is eigenlijk de kweekvijver maar als zij ouder worden zijn zij die stroming in de Waterweg zat en willen naar rustiger zwemwater. De meeste ouderen vertrekken dan ook naar rustiger water en kiezen dan veel al voor het altijd mooie Scheveningen.

Dat weten we dus ook weer…………

Groetjes, Simon

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 6, 2014

  Antwoord

  Hoi Simon, mooi formaatje!
  Groetjes Peter

 2. zeehondentemmer > augustus 6, 2014

  Antwoord

  Hallo Simon.

  De tongen zagen er goed uit van formaat en hopelijk dan ook met grotere aantallen.

  Groeten Nico

 3. strandjutter > augustus 6, 2014

  Antwoord

  HOI: Simon de tong zien er wel mooi uit met deze vangst zonder dat de zagers op zijn anders had je wel door kunnen gaan ga zo door .

  Groeten Jan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *