Home Gastvissers Joeri, vissen aan de Zuid-pier van Ijmuiden

Joeri, vissen aan de Zuid-pier van Ijmuiden

Advertenties

Zuidpier IJmuiden zondag 10 januari

Ha vissers,

Afgelopen zondag eens wat nieuws geprobeerd. Normaal vis ik met mijn vader veel in de waterweg, maar na het lezen van een aantal verslagen toch de gok gewaagd; op naar de zuidpier in Ijmuiden. Daar zit de schar las ik. Om 8 uur mn vader opgehaald en vertrokken vanuit zoetermeer. 50 minuten rijden, prima te doen. Heel fijn dat ook op zondag de locale viswinkel open is voor vers aas en goede tips. Het was even zoeken waar te parkeren en een flinke wandeling naar de bocht in de zuidpier. Maar daar hadden we ons op voorbereid met onze trolleys. Daar aangekomen rond half 10 een plekje gezocht tussen de medevissers.

 Drie haaks paternoster eraan met kleine maar sterke haken. Ik had de tweede hengel nog niet in liggen of de eerste hengel had al beet. Al snel kwamen de scharren met 2 a 3 tegelijk binnen. Helaas waren ze niet allemaal even groot maar de actie is leuk!  

 Na ruim een uurtje vissen ging het harder stromen. Het zou rond half 1 hoog zijn. Zwaar lood was nodig om het spul enigszins op de grond te houden. De schar kreeg minder trek maar de eerste gulletjes meldden zich. De eerste doorbuiger wist ik niet te verzilveren. Het was te zwaar en helaas zwom de vis zich vast. In korte tijd veel mooie aanbeten gehad. Door de kleine haakjes bleef niet alles hangen maar uiteindelijk 3 mooie gulletjes van 40 a 45 cm kunnen landen. Wellicht de volgende keer toch een hengel erbij met jojo en grotere haak voor meer kans. Toen de stroming weer minder werd en de lijnen weer rechtdoor gingen kwamen de scharren weer. Onze emmer gevuld met ongeveer 40 scharren en 3 gulletjes. Voldaan ruimden we om kwart voor 5 op. De wandeling naar de auto viel tegen. Misschien volgende keer toch maar de fietsen mee. Hopelijk blijft het weer een beetje goed en kunnen we snel nog eens terug. 

 

Vangse!

Joeri

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Fishguppy > januari 12, 2021

  Antwoord

  Ha Joeri,
  dat is weer een tijdje geleden!
  Maar we kunnen zien dat je het nog steeds kunt! Mooie onderlijnen trouwens!
  Hopelijk tot de volgende?

  Groetjes Peter

 2. Joeri > januari 12, 2021

  Antwoord

  Ha Peter, ja dat is zeker waar maar mijn goede voornemen is meer verslagen te maken voor deze mooie website. Ik lees er immers zelf ook dagelijks van. En ja de onderlijnen zijn super. Op naar de volgende!

 3. Henry > januari 12, 2021

  Antwoord

  Hey Joeri,

  Een mooi verslagje van je visserij op de Zuidpier.
  Het is een takkeneind kuieren maar Hieperdepiep, er zwemt nog gul in de Nederlandse wateren.
  Toch weer iets om erover te denken om de grotere haak en de jojo uit de rommeldoos te gaan vissen.
  Een 40 tal scharren en 3 gulletjes is toch een mooie beloning voor een flinke wandeling.
  Bij ons in de regio zijn alle winkels, op de supermarkten en het kruidvat na, gesloten, Voor ons geen punt omdat we ons aas immers altijd zelf steken en na jouw visavontuur begint het bij mij weer hevig te kriebelen.
  Voor je volgende (fietsende) piertrip wens ik je veel plezier en uiteraard een goede vangst.

  Groetjes, Henry

 4. Gino > januari 12, 2021

  Antwoord

  Hoi Joeri,

  Mooie foto’s gemaakt van een visrijk verslag en dagje.
  Leuk zulke vangsten daar op de pier voor mij helaas veel te ver vanuit Zeeland. Maar wij hebben dan weer andere wateren zullen we maar denken. Al ben ik sinds vorig jaar ook enorm fan van de waterweg hoor!
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 5. Stefan Groenheide > januari 12, 2021

  Antwoord

  Hoi Joeri, de zuidpier in IJmuiden, die staat ook nog op mijn verlanglijstje… de nog langere wandeling en het betaald parkeren hebben mij tot op heden iedere keer naar de noordpier geleid, maar daar gaat zeker eens verandering in komen, je hebt een mooie gevarieerde vangst geboekt hoor, dat moet genieten geweest zijn, nog veel last gehad van vuil in de lijnen? Een (vouw)fiets is een goede oplossing wellicht, maar ook dat is een hele onderneming om alles fietsend mee te zeulen.
  Mooi verslag en foto’s, hopelijk gaan jou goede voornemens uit komen, haha.
  Groeten, Stefan

 6. Eldert > januari 12, 2021

  Antwoord

  Ha Joeri
  Leuke visserij daar. En een leuk verslag et van gemaakt . Hopelijk blijf je daar mee doorgaan. Deze mooie site is het echt waard.
  Groet, Eldert

 7. Jeff > januari 13, 2021

  Antwoord

  Hé Joeri,

  Leuk verslag er van gemaakt!
  En een leuke vangst gehad gehad! Dan mag je blij zijn dat je geen 15 mooie gullen vangt! Zie die maar eens bij de auto te krijgen haha.
  Houd je aan de voornemens om te schrijven! Laten we fishguppy nu maar eens keihard op de kaart zetten en er een nog leukere site en vriendengroep van maken!

  Succes voor de volgende sessie!

  Jeff

 8. ies > januari 13, 2021

  Antwoord

  Hallo Joeri,
  Wederom een heerlijk verslag om te lezen en wat een prachtige dag hebben jullie gehad met een goede visvangst, deze dagen zijn dan echt de krenten in de pap. Ik hoop voor jullie dat jij en je vader nog veel van deze dagen zullen mee maken en dat je er over blijft schrijven want dat zijn dan tevens voor ons de krenten in de pap.
  Groetjes Ies

 9. Nico > januari 13, 2021

  Antwoord

  Hoi Joeri. Leuk verslagje van je en met een paar mooie foto’s er bij maakt het dan helemaal compleet man
  en dan zo ver lopen houd je dan op conditie.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 10. Hugo > januari 13, 2021

  Antwoord

  Hallo Joeri,

  Leuk verslag van je visserij daar aan de Zuidpier in IJmuiden. Mooi wat schar gevangen man, spijtig dat je geen jojo lijn hebt gestoken met grotere haken dan had je waarschijnlijk nog wat meer gulletjes kunnen verzilveren. In ieder geval mooie visserij mannen en succes bij jullie volgende trip.

  Groetjes Hugo

 11. Frank > januari 19, 2021

  Antwoord

  Hoi Joeri,

  Mooie vangst, zelf nog nooit op de zuid pier van IJmuiden geweest.
  Na corona toch eens proberen,houd zelf wel van wandelen dus dat is geen probleem.

  groeten Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *