Home Gastvissers Nollestrand

Nollestrand

Advertenties


Op woensdag 9 april begon het weer te kriebelen bij me. Ik had dinsdag de weerberichten gekeken en zag dat het woensdag en donderdag perfect visweer zou worden.(Heldere hemel en weinig wind) Effe op teletekst de getijden bekeken en het zou op woensdag om 11:30 laag water zijn. Perfect voor een vissessie in het donker op het Nollestrand te Vlissingen.

Omdat er momenteel overdag toch wat minder word gevangen, heb ik mijn baas lief aangekeken om woensdag de dag vrij te krijgen. Zo kon ik alles rustig en goed voorbereiden. Vandaag moest het gaan gebeuren mijn eerste tong in mijn prille bestaan.

Eerst maar effe aas scoren. Effe met de auto naar Poortvliet geknald naar aas adresje nr.1. Niemand thuis…damn. Jammer, dan ik wist er nog wel 1. Dorpje verder dan maar. Stavenisse ook al gesloten. Jeetje begint goed, dacht ik bij mezelf. Dan maar naar Bruinisse daar hebben ze vast wel wat. Bij de plaatselijke sportviswinkel aas gevraagd. Helaas pindakaas, alleen maar zagers in de aanbieding. Nou dat moest dan maar, ik had geen zin om nog 1 keer te gaan rijden voor een beetje aas. Zagers is nou niet het beste aas, maar moest lukken dacht ik. Een beslissing die later op de nacht grote gevolgen zou hebben.

Daarna netjes mijn onderlijnen en hengels in orde gemaakt, happie eten en hup vol goeie moed naar het Nollestrand. Terwijl ik wist dat Peter en Yuri naar de strandweg zouden gaan. En zo eigenwijs dat ik ben, maakte ik de keuze mijn plan door te zetten om op het Nollestrand een visje te scoren. Met de hoop op de eerste tong van mijn leven.

Om 21:00 gearriveerd op het Nollestrand snel effe me hengels uitgepakt en effe een praatje gemaakt met een andere fanatieke sportvisser. Een aardige meneer uit Belgie.

Ik verteld hem dat de vangstberichten van het Nollestrand goed waren. Maar hij was ook op de hoogte hij had de berichten van Edwin & Edwin op het Nollestrand ook gelezen.(Die later op de avond ook nog aan het front verschenen..wel grappig) En ik zei tegen hem, dat we misschien vanavond nog wel een kansje maakte op een tongetje. Maar dat was volgens hem niet waarschijnlijk.

Over op de orde van de dag. Snel mijn hengels te water en de hengels gelijk voorzien van lampjes, want de duisternis zou snel intreden deze avond. Maar ik was op alles voorbereid.

Het was vanavond echt super lekker op het strand. Avonden zoals deze kan vissen vanaf het strand je een echt rustgevend gevoel geven. Het water ging snel af vanavond en het was wachten, totdat het klapperende toppen festival kon beginnen. Echter bleef het verdacht stil vanavond. En wat ga je doen als het stil blijf?? Toch maar effe bij de buren checken of die wel wat vangen. De Belgische meneer die naast mij stond, kletste de ene doublet na de andere. Nou dacht ik dan zou het bij mij ook wel zo beginnen en jahoor ik scoorde mondjes maat mijn eerste visjes.

  

Echter liep het voor geen meter, terwijl mijn Belgische buurman gewoon doorging met het klatsen van ondermaatse gullen bleef het bij mij veels te stil. En dat 1 uur voor laag water in het donker nog wel. Dit kon maar aan 1 ding liggen. Zagers!!!!! Mijn buurman viste met mestheften en leeglopers en haalde gewoon bij iedere draai vis binnen, terwijl mijn aas onberoerd bleef. Erg frustrerend kan ik u vertellen.

Weer een wijze les voor de toekomst vis nooit met zagers, als je weet dat het stikt van de gul. Wat me ook opviel, dat ik zelfs geen scharretje kon vangen. Iets wat me vorige week nog wel was gelukt. De vissen deden gewoon compleet mijn aas aanbod van de dag negeren.

Ik begon me al redelijk zorgen te maken, hoe ik dit Peter moest gaan uitleggen. Ik had hem immers een monster verslag beloofd. Toch bleef ik positief. Het is gewoon wachten op die ene klapper, die heel de avond goed gaat maken, dacht ik. En die kwam er ook !!!! Een snoei harde aanbeet op mijn linker hengel. Aiiii rustig blijven dacht ik. Weer effe het ritueel herhalen, paar minuten wachten en draaien maar. Bij het indraaien voelde ik dat dit geen gulletje was. Nou ik was benieuwd. Voorzichtig met mijn lampje op het water schijnen rustig binnen draaien en kijken wat eraan zit.

Yessssssssssssssss!!!!!! Een TONG….De allereerste van mijn leven. De lessen van Peter hebben daadwerkelijk geholpen. 3 afhouders met haaknr.6. ,waadpak ,gevlochten lijn en een nieuwe set met spullen. Hahaha. Het is me gelukt. De adreline stroomt door mijn lichaam.

En omdat hij zo mooi is nog 1 keer….Maar dan vanuit een andere positie…

Na wat foto’s gemaakt te hebben, snel de boel analyseren! Dit kan van belang zijn voor mijn volgende sessie’s op de tong. Mijn eerste doel was een tong vangen. Mijn volgende meerdere tongen op 1 avond. Even op mijn klokje gekeken precies tussen laag water en hoog water in. Op het moment dat de stroming weg viel. Een belangrijk feit, denk ik persoonlijk. Ook de weersomstandigheden waren ideaal.  (weinig tot geen wind + een heldere nacht)

Plus het feit dat de gullen mijn aas totaal negeerde kan er aan bijgedragen hebben, dat deze tong de kans kreeg om mijn aas te vinden. De tong staat nou niet echt bekend als een fanatieke jager! (mijn persoonlijke visie) Zo zie je dat het belangrijk is meerdere aassoorten bij je te hebben op 1 avond.

Al mocht ik het overdoen zou ik zeggen, tijdens de stroming met leeglopers en mesheften. Tot 30 min. voor en 30 min. na laag water met zagers proberen. Zo heb je geen last van ondermaatste gullen en geef je de tong de kans je aas te vinden. Het zijn allemaal keuze’s, waarmee je te maken krijg als je je in het strandvissen gaat verdiepen. Erg interessant vind ik zelf.

Na deze tong kwam de stroming er weer snel in. En ving ik nog wat ondermaats spul (wijting en gul).

Op de valreep toch nog een doubletje. Na het zien van deze krab was voor mij een teken om naar huis te gaan. Het is inmiddels 00:30 en het is mooi geweest. Ik heb weer een les geleerd. Keuze’s pffff….

M.vr.gr.

Paul (www.devisexpert.nl)

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *