Home Gastvissers Wim en Stephane aan het Goese sas

Wim en Stephane aan het Goese sas

Advertenties


Hallo daar,

Vrijdagavond 10-06-2011 om 10.00u met Tom uitgevaren na de regen toen het wonderwel nog opklaarde.

Wim en Stephane aan het Goese sas

In het donker voor de haven in een geultje geprobeerd op zo’n 15 m in de buurt van de rode Kt12 – Kt10 maar helaas buiten wat zeesla en een halve kilo mosselen geen enkele natte staart gezien. Spijtig van deze prachtige avond geen foto’s maar nog wel wat aas over. Zondag dan maar weer vol goede moed alle visspullen gepakt en aas in achtmaal bijgehaald (altijd vers spul bij hengelsport Vriends en altijd super vriendelijk). Goede vriend Stephane ging voor de eerste keer mee op visvangst. Dat beloofde alvast een leuke dag. We hadden een beetje pieren en een hoop zagers en konden er weer tegenaan. Met de Beekman 590 vol gas naar de hoek van Ouwerkerk en op een kleine 30 m het anker richting bodem gestuurd. Het water was goed aan het opkomen en er stond heel wat stroming. Na een tijdje hadden we last van de zuidwestenwind die haaks op onze boot stond en omdat de beet er toch niet in kwam zijn we gaan verkassen naar de overkant om wat meer beschutting te zoeken tegen de wind. Onderweg zijn we Peter Schuurbiers met zijn Drago gepasseerd die verwoed zijn hengels aan het uitgooien was. Spijtig geen foto genomen, doen we volgende keer zeker wel.

Een mooi plekje gezocht op 11 m voor de ingang van het Veerse Meer voor de plaat tussen O9 en Z1 in de buurt van de “Mosselplaat” en inderdaad twee mosselen gevangen en één geep.

Wim en Stephane aan het Goese sas

Oh ja, bijna vergeten ook nog een zeedonderpad van een flink formaat die niet in een prins wou veranderen.

Wim en Stephane aan het Goese sas

Wim en Stephane aan het Goese sas

Ook geen groot succes hier en maar weer verkast met hoog water naar het Goese Sas. Eerst op 15 m en later naar 21,5 m verschoven.

Wim en Stephane aan het Goese sas

Op 15 m een klein scholletje kunnen vangen en dieper toen het begon te stromen nog een tiental ondermaatse scharren, schollen en botten kunnen bovenkrijgen. Ook hier een mooi geepken. Het lag hier vol bootjes, enkele huurbootjes en ook de “Beatrix 2” en nog een andere grote “opstapboot” lagen er te vissen.

Wim en Stephane aan het Goese sas

Wim en Stephane aan het Goese sas

Wim en Stephane aan het Goese sas

Dat gaf wel moed natuurlijk.

Wim en Stephane aan het Goese sas

Toen we deze stek wat moe waren nog even geprobeerd aan de vondelingsplaat op 7,6m in de buurt van de rode EV10 maar hier dreven enorme pruiken type “Herman Brusselmans” rond die het vissen meer op bodybuilding lieten lijken. Na wat gewichtheffen en ontwarren was ook ons aas er volledig door en hielden het voor bekeken. Om 16.00u terug de haven binnen en naar huis gereden.

Wim en Stephane aan het Goese sas

Al bij al weinig maatse vis vandaag maar toch in goed gezelschap een leuke dag.

Groeten Wim & Stephane Delta 926

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 13, 2011

  Antwoord

  Hoi Wim, wat een leuk verslag, complimenten!!
  Als er in de toekomst prijzen komen voor de mooist in gezonden verslagen, op onze site, scoren jullie erg hoog!

  Groetjes Peter

 2. Wim > juni 13, 2011

  Antwoord

  Hoi,

  Heel erg bedankt voor het complimentje, dat geeft weer inspiratie voor de volgende uitstap. Trouwens wat ik vergeten was dat we vrijdagavond twee kleine palinkjes hadden gevangen. Je hoort terug wat meer palingvangsten niet? Zetten jullie ze allemaal terug of worden ze nog meegenomen ter consumptie? Erg lekker natuurlijk, zeker gerookt.
  GRTZ
  Wim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *