Home Gastvissers Stefan, westerschelde visserij

Stefan, westerschelde visserij

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Vrijdagavond ben ik eerst maar eens een nieuw setje gaan aanschaffen, waar ik al een tijdje aan zat te denken en nu kon het!

 

 

Vervolgens zondag 8-1 maar weer eens in de auto gestapt naar Zeeland om te kijken wat er deze keer te vangen is, het is tenslotte altijd weer een verrassing.

Het nieuwe setje moest tenslotte wel gelijk getest worden.

Om 07.15 uur gingen de lijnen te water, heldere hemel en een zuidwestenwind in de rug.

 

 

De 1e 2 draaien gelijk 2 botten, dat beloofd wat, alhoewel ik daar eigenlijk niet voor kwam, maar het voornaamste, beweging op de toppen!

 

 

Daarna werd het eigenlijk stil, erg stil, rond 09.30-10.00 uur weer 2 botten waarvan 1 flinke.

 

 

Gelukkig was het mooi weer, maar de scharren van de vorige keer gaven nu niet meer thuis, zo snel kan het dus gaan… Ze zijn er niet, ze zijn er in grote getale en 2 weken later weer verdwenen…

Ik ving nog een kleine en een mooie bot aan het eind van de ochtend.

 

 

Rond 13.00 uur kwam er wat scheepvaart langs en kreeg ik op mijn nieuwe set wat mooie aanbeten.

 

 

Een doublet bot en scholletje, dat is leuk, toch nog een ander visje weten te strikken!

Er kwam nog meer scheepvaart maar het mocht niet baten, het was een saaie boel, om 14.30 uur ben ik gaan opruimen.

Volgende keer maar weer eens ergens anders proberen, alhoewel er nu gewoon een mindere tijd aankomt. Het zal overal minder zijn, maar dat geeft niet, als we maar lekker kunnen vissen!

Met vriendelijke visgroeten,

Stefan Groenheide

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Leen > januari 8, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan
  Al met al toch een aardig begin van het nieuwe jaar
  Mogen de nieuwe visspullen je mooie vangsten opleveren dit jaar
  groetjes.leen

 2. Peter(Fishguppy) > januari 8, 2023

  Antwoord

  Hey Stefan, toch lekker kunnen testen, bikkel, je blijft wat afreizen om lekker te vissen, respect! Die schar, dat kan aan de koude gelegen hebben, misschien de nawee├źn?
  Ben benieuwd hoe je setje beviel, de cobra staat erg goed aangeschreven, was toen ook mijn eerste keuze, maar moest ik een half jaar op wachten, daarom die grijze pook genomen. Ik zie een 14000, wat daar helmaal geen probleem mag zijn, geen stroming, weinig vuil, benieuwd of je hem eens aan Maassluis gaat goedkeuren met vuil en de volle stroming?

  Groetjes Peter

 3. jack Jozen > januari 8, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan.
  Je had toch weer de kriebels om te hengelen het nieuwe materiaal ziet er goed uit en nou de vis nog he het is in ieder geval een begin met vis en nog wel met die super Bot. Ik heb zelf ook de 14000 maar ik moet er toch wel echt aan wennen maar de 10000 heb ik ook nog dat is zo gewisseld he hopelijk gaat het weer een beetje mee werken want ik zit er ook wel op te kijken om te gaan zeker nu ik weer dat verslag lees van jou .
  Heel veul groetjes Jack.

 4. Nico > januari 8, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan. Toch zo te zien heel mooi spul heb je gekocht en hopelijk heel veel plezier er mee. En natuurlijk met heel vis naar de kant er mee. In ieder geval mooie foto’s genomen en ook een leuk verslag er bij. Voor de volgende sessie heel veel rammelende toppen toegewenst daar.

  Groetjes Nico.

 5. Stefan > januari 8, 2023

  Antwoord

  Hoi Peter, ik vis niet vaak aan Maassluis meer, dat gehannes over de stenen is niet echt mijn ding meer, maar ik snap wat je bedoelt.
  Die cobra is een heerlijke stok.

 6. Hugo > januari 8, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Proficiat met je nieuwe aankoop, een Vercelli hengel en een Shimano Ultegra 14000 daar heb je zeker een goede keuze in gemaakt. Toch weer lekker aan het water gestaan en je setje kunnen uittesten. Toch wat vis gevangen, en een leuk verslag van gemaakt. Succes bij je volgende trip.
  Groetjes Hugo

 7. Henry > januari 8, 2023

  Antwoord

  Hey Stefan,
  Het nieuwe jaar in met ’n nieuwe hengel en ’n nieuwe molen,… ik dacht dat we allemaal in moesten leveren !!
  Heerlijk om meteen in het nieuwe jaar ’n setje uit te gaan testen en daarbij ook, al is de vangst niet explosief, enkele visjes op het droge kan takelen. Ook m’n maatje Sjakie en ik zitten op vinkentouw om uit te gaan vliegen naar het zoute, als de weergoden en het tij gunstig zijn gaan we meteen ’n poging wagen om ’n gul bij z’n lurven te pakken. Ik wens je veel rammels op de toppen en hoop dat je met de nieuwe molen dit jaar verschillende maaltjes vis op de wal kan draaien.
  Groetjes,Henry

 8. Eldert > januari 8, 2023

  Antwoord

  Ha Stefan
  En jij noemt dat heel bescheiden een setje?
  Nou , ik vind het gewoon een topset . Super mooi wat je gekocht hebt man. Het is te hopen dat je er heel veel vis mee vangt in heel veel sessies zodat wij heel veel verslagen kunnen lezen .
  Groetjes Eldert

 9. ies > januari 8, 2023

  Antwoord

  Hey Stefan, dat setje ziet er mooi uit en is gelijk met Botten ingevist. misschien is de stek bij poortershaven aan maassluis bij de parkeerplaats wat voor je. Daar ging ik vroeger veel vissen op gul, gelijk diep water en minder stenen, kijk het maar na op google earth, dan zie je gelijk waar ik bedoel uiteraard voor je volgende sessies weer rammelende cq doorbuigende toppen toegewenst.
  Groetjes Ies

 10. gino > januari 9, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  proficiat met je nieuwe set…hopelijk bevalt deze en heb je er jaren plezier mee. Het vissen was niet best te noemen maar je had prima weer dat is ook meegenomen .De vis komt er maar is net zo snel terug verdwenen…het blijft raar. Ik was ook al aan het denken om een andere stek te zoeken.
  Succes bij de volgende.

  grtjs Gino

 11. Stefan > januari 9, 2023

  Antwoord

  Hoi Ies, dankje voor de tip, toen ik nog in De Lier woonde heb ik daar ten oosten bij paal 8 (staat er niet meer) en ten westen op de stenen steiger (ook weg) heel wat uurtjes doorgebracht… Ben daar goed bekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *