Home Zeevissen in Denemarken en buitenland Vanaf de kant vissen in Denemarken

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Advertenties

Beste visvrienden, had er al lang naar uitgezien, 4 mei moest het weer gebeuren, het vertrek naar mijn geliefde land Denemarken, ditmaal op herhaling aan Skarupore, waar ik voor de 2e maal naar toe zou vertrekken, een huisje geboekt bij Novasol, met korting van de postcodeloterij. De voorbereidingen waren kort maar heftig geweest, snel voor aas gezorgt, 2,5kg zagers en 500 gram leeglopers voor de eerste 2 dagen en dan nog een partij eigen gezouten leeglopers. Op woensdag alvast een aantal zagers, in bakjes van de chinees gedaan, 1,5 ons per bakje, met mooie turf van Mario, van SuperCatch en op vrijdag, de dag van vertrek, nog een aantal, zodat ze gefaseerd verouderen en taaier worden, er gaat niks boven taaie zagers, met een licht geurtje eraan, niks mis mee!

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Vrijdag aan het einde van de middag, de auto geladen en ik was van plan, om op zaterdag 4 mei, om 8 uur in Nyborg te staan, dus na het eten, vroeg de koffer in en om half 10 in de avond ben ik weer fris, wakker geworden en na mijn tas voor onderweg, klaar gemaakt te hebben en innig afscheid te hebben genomen van mijn dierbaren, vertrek ik rond 22.30u richting Denemarken en ik moet de snelheid behoorlijk temperen, om te voorkomen, dat ik er al om 6 u zou zijn en na wat tijdrekken, dmv een bakje en een worstenbroodje met regelmaat, sta ik precies om 8u bij de Lidl, om de tank voor de eerste maal te hervullen en om wat versnapperingen voor de komende week te halen en daarna rijd ik naar de pier aan de oude haven, waar ik al snel aan het vissen ben en het is koud, een flinke Noordelijke wind, wat er wel voor zorgt, dat de worpen lekker ver zijn en met een achterklep van de auto, om te schuilen voor de wind en hoosbuien, met hagel.

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Ik vang met regelmaat een dikke bot, waar ik zelf geen liefhebber van ben, maar ik ga het deze vakantie toch weer eens proberen en de rest gaat naar onze buurvrouw.

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Ik vang ook wat doubletjes, met schar of schar en bot, maar hoofdzaak blijft toch bot.

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Er komen ook nog 2 auto’s aan met 7 Duitsers, die hier ook met boothengeltjes aan de slag gaan, maar helaas vangen zijn niets, maar ze genieten duidelijk van mijn vangsten, sportieve gasten! Voor ik het weet, is het 12u en hoogwater en dan heb ik 7 botten en 4 scharren, om mee te nemen, waarvan 6 botten naar de buurvrouw gaan en 1 fileer ik voor morgenavond bij de frites.

Tegen 13u ben ik op het vakantie adres en de eigenares komt me al tegemoed lopen, als ik de oprit oprijd en verwelkomt me hartelijk en laat me het huis zien, wat een metamorfose heeft ondergaan, totaal opnieuw ingericht, mooi hoor. Buiten voor de deur in het water, ligt het bootje, wat ik eventueel kan huren per dag.

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Nadat ik mijn intrek heb genomen, maak ik de vis schoon en de botfilet gaat in de koelkast voor morgenavond en de rest in de koelbox, die ik in mijn vriezer zet. Ik loop naar de overkant, om de visafval in het water te gooien en wil op mijn sloffen, op een steen gaan staan en voor ik het weet, lig ik meer dan spagaat in de plomp, met een verdomd zeer scheenbeen en voet, maar dat zal wel weer overgaan, alleen de nieuwe spijkerbroek, die ik aanhad is totaal verpest, maarja…

Na wat biertjes en wat te eten, ben ik over vermoeid en kan niet meer wakker blijven en om 16u kruip ik de koffer in en om 20u ben ik weer enigszins wakker. Voor morgen geeft hij windkracht 3, dus ik ga naar de eigenaar, om morgen de boot te huren, maar hij zegt, ik heb morgen een feest, dus dat gaat niet, maar Woensdag ben ik de hele dag vrij, wat ik niet helemaal begrijp, ik wil toch alleen vissen en dan heb ik hem niet nodig en denk, laat maar gaan, lekker kantvissen! Daarna voel ik me al snel, weer heel lui en om 3u in de nacht, ben ik ineens klaarwakker in de stoel, waarin ik tv zat te kijken.

Zondag 5 mei, dag 2: Ik besluit, om lekker een eitje met spek te bakken en wat brood te smeren en dan later op mijn gemak richting Nyborg te gaan kijken waar ik kan gaan staan. Net na 6u, sta ik op de parkeerplaats bij het cursuscenter, waar ik nog niemand zie, dus snel, met mijn karretje, oude kar, maar vernieuwde steil, alles in een, geen grote viskoffer of statief meer nodig, op weg naar het kopje van het plateau, waar ik me snel installeer.

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Al snel zit ik in de vis, maar alles ondermaats, er staat ook totaal geen drift, de lijnen blijven slap vallen en het vist niet zo prettig, regelmatig alles in de war, tot de lijnen zachtjes naar rechts beginnen te trekken en meteen is het bingo! Een mooie dikke schar, van 32 cm, is mijn eerste maatse vis, echt een dikke.

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Meteen daarna aan de andere hengel, een triplet, met 2 dikke panvissen en onder de 27cm gaan terug.

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Weer snel gevolgd door een doublet, het lijkt wel prijsschieten, zo lekker gaat het en zulke mooie vissen! Daarom houd ik zo van Denemarken, maar vooral van Nyborg!

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Allemaal dikke vissen van voor in de dertig cm, maar ze gaan niet over de eerste van 32cm heen, helaas nog niet. Sommige zijn zo gulzig, dat ze 2 haken nemen!

Er komt meer drift en dat merk je tijdens het inhalen, veel vuil, maar nog steeds vis erbij, groot en klein door elkaar.

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Inmiddels vang ik mijn 2e scholletje, juist maats en dan zie ik een mooie aanbeet, waar ik echt blij van word en hij voelt goed aan en het is er maar een, dus.., het resultaat is een mooie schol, vanaf de kant van 38cm, waar ik echt vrolijk van ben geworden!

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Daar moet op gedronken worden…

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Maar we houden het alcoholvrij, als we met de auto zijn, verstandigerwijs! Bier kan ik na het vissen zoveel drinken, als ik zelf wil!

Hoe dichter ik met hoogwater kom, hoe kleiner de scharren worden en er komen steeds meer botten binnen, maar die gaan vandaag allemaal terug! Deze tijd van het jaar tot eind mei, ben je verplicht in Denemarken, de zwangere vrouwtjes botten terug te zetten en er zijn er bij, die staan op ploffen!

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Om half 1 ruim ik op en ben tegen 14u terug in mijn schoonmaak ruimte, met een prachtig maal kwaliteitsvis, dikke scharren en enkele schollen, geen volle emmer, dan had ik al die botten mee moeten nemen, maar ik hoef helemaal geen volle emmer te hebben, de week is nog lang en als ik 1 volle koelbox vang, met zulke mooie vis, teken ik er voor!

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Echt superblij, met het resultaat! In de middag, na het schoonmaken en invriezen, bak ik de frites voor, onder het genot van een blikje juup en in de avond, als de honger toeslaat bak ik de frites af en gebruik wijselijk een pan van het huis, om de botfilet in te bakken en dat was maar goed ook!

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Ben der niet echt kapot van, maar dat wist ik natuurlijk al, de frites smaakt in ieder geval best! In de avond wat dvd gekeken en vroeg mijn nest in.

Maandag 6 mei, dag 3: Om goed 5u ben ik wakker en doe weer op mijn gemak, de ochtend dingen en de voorbereidingen om weer een dagske te gaan vissen, ditmaal ben ik van plan om eens naar Knudshoved te rijden, is minder ver lopen dan aan het cursuscenter en met de voorspelde zuidoosten wind van 5 beaufort, is het lekkerder om achter een muurtje te zitten, lekker uit de wind en in het zonnetje.

Om 7u sta ik op de parkeerplaats en na een korte wandeling sta ik al snel te vissen.

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Het is er een ongelooflijke rotzooi, alles ligt vol met bierblikjes en kranten, plastic, de Europoort is er niets bij! Ik heb ik de loop van de ochtend alles in een vuilniszak gedaan en vast gezet.

Na een mooie aanbeet, vang ik gelijk, al met laagwater, een schol van 33cm.

Vanaf de kant vissen in Denemarken

En even later gaat het helemaal los, doubletten en tripletten zijn mijn deel, helaas veel kleinere vis, maar gelukkig haast geen bot en toch regelmatig een panvis.

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Er komen 2 Deense jonge vissers naast me staan en ze begrijpen er niets van, waarom ze niets vangen en ik zo veel? Tja als je met haringonderlijnen statisch vist en helemaal zonder aas, dan moet de vis toch wel heel dom zijn om te bijten?

Het valt op, dat ik hier regelmatig een scholletje of schol vang, zou het iets dieper zijn, dan aan de andere stek, van gisteren?

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Als ik opruim, denk ik eraan terug, dat dit toch eigenlijk een veel leukere stek is, dan de andere, heb echt genoten vandaag en op de koop toe, nog een mooie kluts panvis!

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Het was een vermoeiende dag, vooral voor mijn linker onderbeen, wat inmiddels pimpelpaars is geworden, het gevolg van de val van zaterdag en het gebruik van bloedverdunners en prednison.

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Ik besluit toch maar, om het de rest van de dag en morgen rustig aan te doen, ik ben maar alleen en ik moet nog naar huis rijden ook!

De middag en avond vliegen weer voorbij en voor ik het weet, is het weer ochtend en ik heb kunnen uitslapen tot wel 7u, wat een uniek voor mij is!

Dinsdag 7 mei, dag 4: Ik besluit om vandaag niet te gaan vissen, om wat uit te rusten en een beetje te gaan rijden op Tasinge en Thuro en Svendborg en ook vandaag heb ik me prima vermaakt alleen. Lekker genoten van een zelf gemaakt hapje en een drankje en dan vliegt de dag weer voorbij.

Woensdag 8 mei, dag 5: Vandaag ga ik weer naar Knudshoved, waar ik om 8u arriveer en weer snel aan het vissen ben

Ik bijt vandaag het spits af, met een dikke bot, die ik hier niet had verwacht en zo blijkt weer maar, het blijft altijd vissen!

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Ik was er blij mee jonguh, niet normaal meer!

ik vang vandaag ook de tot nu toe grootste schar, van 33cm en had er eerder al vele in de buurt van die maat.

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Verders veel vis vandaag, bot, schol en schar in alle maten.

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Tot ik er om 11u achterkom, dat mijn portemonee niet in mijn kontzak zit! Ik word gelijk onrustig en ruim zo snel mogelijk op, omdat hier alles in zit, rijbewijs, identietijdsbewijs, viskaart Denemarken en ik heb deze op tafel laten liggen en ik ben heel blij als ik weer aan het rijden ben en vooral als ik weer bij het huisje ben. Als ik bij het huisje ben, roep ik goodmorning tegen de eigenaresse en ze negeerd me volkomen, oh ja, ik moest vandaag met de boot gaan vissen, vandaar, nou dat maak ik zelf wel uit hoor!

In de avond weer lekker frites gebakken.

Vanaf de kant vissen in Denemarken

In de avond voetbal op een Deense zender en hoewel ik een echte Feijenoorder ben, kan ik echt wel genieten van het mooie voetbal wat het jonge elftal van Ajax het laatste jaar laat zien en ik ben er dan ook van overtuigd, net als de meesten dat ze het wel zullen halen, de finale en als het dan al snel 1-0 staat en de vermoeidhied weer de overhand krijgt, kruip ik toch de koffer in.

Donderdag 9 mei, dag 6: Vandaag zijn de plannen om lekker lang, voor de laatste maal, deze week, te vissen aan Knudshoved. Als ik op mijn telefoon kijk, heb ik een bericht over Ajax van Jack jozen en daarin staat dat Ajax niet langer kan lachen, dan weet ik al genoeg en vind het toch wel jammer, een gemiste kans!

Na mijn ochtend dingen, sta ik rond 7 u weer te vissen aan Knudshoved, nu wel met mijn portemonee op zak. Het belooft, dat het een mooie dag zal worden, na de regen die nu momenteel valt en tot 9u is het een natte bedoening en daarna straalt het zonnetje en is alles snel droog. Bij aankomst hadden ze weer eens alles wat ik netjes opgeruimd had, veranderd in een vuilnisbelt, varkens zijn het!

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Het zou een visrijke dag worden, maar helaas zou de bot overheersen en zouden het voornamelijk kleinere vissen zijn, enkele uitzonderingen daar gelaten. Ik begin met een ontieglijk zware doublet, om over het muurtje te tillen.

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Voor de rest, wat scholletjes en scharren, meest klein, maar ook van 30+.

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Vanaf de kant vissen in Denemarken

Dan komt er een man met een scooter aanrijden en als hij me aanspreekt, denk ik in eerste instantie een Deen die engels tegen me spreekt en hij hoort gelijk dat ik een Nederlander ben en hij zegt, dat hij met de camper naast mijn auto staat, met zijn vrouw en dochter, die motor rijd. Hij wil ook gaan vissen en vraagt waar hij zagers kan kopen en ik nodig hem uit om met mijn zagers mee te vissen, wat hij graag accepteerd en zijn vrouw en dochter komen er ook nog een tijdje bij zitten en het is misschien niet de visrijkste dag van de week, maar zeker de gezelligste, wat een leuke mensen en wat was Marcel toch een fanatieke visser!

Vanaf de kant vissen in Denemarken

We vissen en kletsen tot een uur of 3 in de middag en dan geef ik hem de rest van mijn zagers, waar hij echt reuzeblij mee is en hij zegt, zo kun je ze nergens kopen en dat klopt, Marcel, er gaat niks boven goed verzorgde zelf gestoken zagers, voor Denemarken! Dan nemen we hartelijk afscheid en hopelijk zien we elkaar nog eens terug!

Ik denk later deze dag nog vaak terug aan deze mensen, tijdens het schoonmaken van mijn vis, wat er vandaag maar 8 stuks mooie schar en schol waren, maar toch weer een paar maaltjes heerlijke panvis! De botten had Marcel nog meegenomen. De vis past nog precies in de koelbox, afgemeten vol, meer hoeft dit niet te zijn!

Vrijdag 10 mei, dag 7: Voor mij is het de laatste dag en opruim en shop dag. Ik rijd naar Nyborg, naar Lidl en Fotex, voor wat lekkernijen voor thuis en voor de rest laad ik de auto in en poets ik alles en tegen 19u kruip ik de koffer in en om 1u in de nacht ga ik rijden en op zaterdagochtend 9.20u ben ik weer thuis en hoe graag ik ook alleen op vakantie ga, ik ben altijd weer reuzeblij als ik mijn vrouw en zoon en dochter weer terug zie, alles heeft zijn charmes en zo behoort het te zijn!

Dit was toch wel echt een hele leuke vakantie! Binnenkort mag ik weer, naar Ebeltoft!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

17 reacties

 1. Rob Torsk > mei 13, 2019

  Antwoord

  Hey Peter,
  Weer een heerlijk verslag om te lezen met heel veel mooie foto’s van de gevangen vissen.
  Zo zie je maar weer hoe belangrijk het juiste aas is.
  Je hebt een geweldige vakantie gehad waarin alles mag en niets moet,gewoon relaxed je eigen ding doen.
  En een ander enorm pluspunt is dat je net als ik een echte Feyenoorder bent.
  Ik heb weer genoten van je verslag.
  Groetjes,Rob🎣🐟❤️🇩🇰

 2. Frank > mei 13, 2019

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Weer een mooi verslag makker.
  Geen Geep maar wel flinke platvissen.
  Die frietjes zien er ook lekker uit.
  Hopelijk gaat het beter met uw voet.
  Marcel zal zekers blij geweest zijn met zo’n mooie zagers.
  Altijd leuk om mensen blij te maken en dat kan jij goed kerel, weet er alles van.
  Groetjes Frank

 3. Mark > mei 13, 2019

  Antwoord

  Mooi verslag met mooie foto’s!
  Veel beterschap met je aardig gekleurde voet …

 4. Henk Rooijmans > mei 13, 2019

  Antwoord

  Hee Peter ,

  Mooi verslag en wat een mooie vis.

  Top om te lezen

  Groet Henk

 5. Nico > mei 13, 2019

  Antwoord

  Hoi Peter. Alle eerst weer een schitterend verslag gemaakt en ook met zeer mooie foto’s er bij. Van de vis en van je zelf ook hoop ik voor je dat het met je voet nu de betere kant uit gaat.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 6. Stefan > mei 13, 2019

  Antwoord

  Prachtig verslag zeg, echt genieten tijdens het lezen, mooie foto’s van mooie vangsten. De vis zal ongetwijfeld extra lekker smaken als je tijdens het eten terug denkt aan de fijne week. Leuk ook om je kennis en aas te delen met andere mensen en een voldaan gevoel als dat zo goed gewaardeerd wordt! Ik zou zeggen, tot de volgende en alvast succes gewenst in Ebeltoft!
  Groeten, Stefan

 7. jack jozen. > mei 13, 2019

  Antwoord

  Hoi Peter.

  Wat een prachtig verhaal komt zo uit een boek ,en wat een vangsten he dit is nog eens een week om niet te vergeten.Zulke vissen kun je echt alleen maar in Denemarken vangen als je tenminste een bietje kunt vissen Ha. Als je zo vangt dan heb je echt geen boot nodig zo,n mooie schollen,en aan de foto,s te zien heb je het bakken ook nog niet verleerd daar kan ik ook nog over mee praten he ,alleen over gladde stenen lopen dan moet je de volgende keer maar eens het zelfde middel gebruiken net als Henry en ik gebruiken dan dan voorkom je blauwe enkels he Ha heel veul groetjes je vrind Jack.

 8. Henry > mei 13, 2019

  Antwoord

  Hallo Peter,

  Een mooi verslag met bijgaande foto’s van je visvakantie in Denemarken. Een mooie partij joekels van platvissen, op z’n tijd ‘n sapje en ene vette patat da’s gewoon GENIETEN!!!
  Super dat je Marcel blij hebt gemaakt met je overgebleven aas en wat botten, weer ‘n visvriend bijgemaakt!! Ik hoop dat je voet snel geneest, ‘n rolleke vloerbedekking is perfect tegen uitschuivers, da’s gewoon ene tip van wa oude knarren!!!Ik zou zeggen: Eet smakelijk van je mooie kluts panvis,

  Groetjes, Henry

 9. Peter(Fishguppy) > mei 14, 2019

  Antwoord

  Beste Vrienden,
  vind dat er echt hele leuke reacties bij zitten, ben er gewoon stil van.
  Maar hier doen we het wel voor!
  Echt super bedankt!

  Groetjes Peter

 10. Cor > mei 14, 2019

  Antwoord

  Leuk verhaal weer Peter

  Ondanks dat ik niet zo’n zout visser ben vind ik je verhalen altijd prettig om te lezen!

 11. Eldert > mei 14, 2019

  Antwoord

  Heerlijk om te lezen zo,n verhaal met zulke foto’s. Super. Zelf hoop ik volgende week naar Ameland te gaan. Kijken of er daar ook wat te vangen is . Op internet is het ieder geval zoeken naar info over dat eiland. Dus als er zijn die daar ervaring hebben….
  Sterkte met je voet , Peter.

 12. Gino > mei 15, 2019

  Antwoord

  Hoi Peter,

  ik zie op de foto’s dat je er van genoten hebt, ook al was je maar alleen !Ik heb er ook niets op tegen om even alleen te zijn, haha.
  Hopelijk alles een beetje goed met je voet zag er niet goed uit trouwens.

  grtjs Gino

 13. Peter(fishguppy) > mei 15, 2019

  Antwoord

  nogmaals voor de latere reacties, iedereen bedankt en met mijn voet doet verder niets op, was alleen een enorme bloed uitstorting en zoals ik in het verslag aangaf, is dat van de bloedverdunners en Prednison.
  Alleen vorige dinsdag was ik toe aan een rustdag, omdat het toen wel pijnlijk begon te worden.
  Gino, beter alleen, dan met de verkeerde persoon, denk ik maar bij mezelf. Al zijn er ook veel goede personen om mee te vissen.
  Gr Peter

 14. Gino > mei 17, 2019

  Antwoord

  Peter,
  idd er zijn er ook goeie bij…bv ik vertrek 29 mei weer naar Noorwegen en er zij er bij waar ik al 15j mee ga vissen eerst in Denemarken een viertal jaar en nu voor de 11 keer naar Noorwegen…nooit geen woorden gehad met elkaar en altijd goed lachs iedereen !
  Prima zo en we proberen dit zo lang mogelijk vol te houden, haaaa.
  En dan heb je Ron nog…maar die ken ik al veel langer, ook nog nooit een verkeerd woord mee gehad.

  grtjs
  Gino

 15. Peter(Fishguppy) > mei 18, 2019

  Antwoord

  Hey Gino, zo is het maar net!
  Veel visplezier en een goede vakantie in Noorwegen! De groeten aan Ron, van mij.

  Groetjes Peter

 16. hugo > mei 18, 2019

  Antwoord

  Hallo Peter,

  Net terug uit vakantie.
  Wat een verhaal weer van je vis verlof in Denemarken,als ik die scharren en schollen zie ben ik wel een beetje jaloers op jou,moest je ooit het vissen beu worden er zijn veel restaurants die je zouden aanwerven hoor.
  Ik hoop dat je voet weer in orde is!!

  Groetjes Hugo

 17. huib > mei 18, 2019

  Antwoord

  Hey Peter
  Top verslag hoor! En beterschap met je voet.
  Gr Huib

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.