Home Gastvissers Nacht visserij

Nacht visserij

Advertenties


Hoi Peter

Vorige week met zijn drieën een nachtje gaan vissen voor de kust van Domburg. Ik, mijn vader en Arjen vertrokken rond 2000 u naar onze stek. Aan de buitenkant lagen Fons en Willy ook te wachten om ons te vergezellen tijdens deze nacht.

Nacht visserij Nacht visserij

Een klein uurtje varen en ik zag dat Ronny er ook al lag. Hij had toen al vier botten gevangen, echter geen tong. Een teken aan de wand misschien? Ik koos ervoor om een beetje verder te varen en de boot op anker te leggen op het afgaand tij, recht boven een talud. Fons en Willy ankerden iets achter ons en lagen niet op het randje, maar op een ondiepere en vlakker stuk. Toen we goed en wel aan het vissen waren was het al donker en redelijk snel kwam er een tongetje boven, ondermaats weliswaar, maar deed toch goed. De volgende drie uren vingen we geregeld een tongetje en dit bleef duren zolang er stroming liep. Tijdens de kentering even verplaatst naar heel ondiep water, hier zat wel tong, we vingen ze nog wel, maar er was heel veel drijfvuil. Ik besliste om hier niet de vloed af te wachten en ging terug op anker in de omgeving van ons eerste stekje, iets verder uit de kant om wat meer stroming te pakken. Bleek dat we die wel nodig hadden, vanaf dat er terug stroming stond kregen we terug beet. Toen het terug licht werd, maakten we de balans op van de nacht. 49 tongen, 14 ondermaatse, enkele botten, een schar en een scholletje konden we vangen. Supernachtje alweer dus. De andere boten bleken minder gevangen te hebben en hadden met de drie bootjes tezamen, nog steeds een beetje minder als ons gevangen te hebben. Waar lag het aan, onze onderlijnen, de stek, de manier van vissen? Bij zulke verschillen moet er toch iets zijn. Fons en Willy lagen op een honderd meters van ons? Enkel Fons had op zijn stek met de vloed ook redelijk gevangen. Wij visten met verzwaarde onderlijnen, haakjes maat 4 of 2, ankerlood en hadden alleen maar kweekzagertjes bij als aas. Deze keer geen foto’s genomen, maar Arjen heeft er toch enkele kunnen schieten.

Nacht visserij Nacht visserij

Rond 10 uur in bed gekropen, helemaal bekaf. Hoe mijn vader dat doet weet ik niet, hij is bijna 80, heeft heel de nacht goed meegevist en was ’s morgens ook nog fris en monter. Ik zou er zo voor tekenen om dat ook te kunnen op die gezegende leeftijd.

Grtz Nico

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *