Home Strand en kantvisserij West kapelle baaiweg

West kapelle baaiweg

Advertenties

 

Zondag laat in de middag naar West kapelle gereden, samen met mijn vrouw om te kijken of er nog iets te vangen valt. Het zou rond 19.30u laagwater zijn en we zijn er tegen een uur of 6 en als we aankomen, schrikken we een beetje van het weer, veel wind en regen, maar ik wil toch even proberen en mijn vrouw blijft in de auto zitten, met haar kannetje koffie. Het valt niet mee om de hengels echt ver in te werpen, maar we komen toch nog een aardig eindje en heb ik nu beet, of is het door de golven, nee toch beet denk en als ik ga draaien zit er vis aan.

West kapelle baaiweg

Ik ben al gelijk waterdoor nat, maar heb al wel een tongetje. Aan de andere hengel zit ook vis en ook dit is een maats tongetje.

West kapelle baaiweg

Ze zijn niet echt groot maar wel aan de maat. Het gaat al voor 7 uur schemeren en het wordt slechter en slechter met het weer en zolang het water nog afgaat, zal het nog gaan, maar als het water terug gaat komen, denk ik dat het klaar is, omdat het dan nog slechter zal worden. Maar intussen vang ik weer een ondermaats tongetje.

West kapelle baaiweg

Pal tegen laagwater krijg ik op beide hengels een beet en er zit een tong en een gulletje aan.

West kapelle baaiweg

West kapelle baaiweg

Het is eigenlijk geen vissen zo, als ik mijn hengel omhoog til loopt het water gelijk in mijn mouwen van mijn jas en ik voel verkleumd aan en als mijn vrouw dan komt zeggen dat ze ook koud heeft in de auto, besluit ik op te ruimen en mijn laatste hengel gaat nog lekker zwaar en brengt nog een gulletje.

West kapelle baaiweg

Ik ben blij dat ik weer in de auto zit en we stoken snel de verwarming op, zodat ik een beetje kan drogen.

Dit was misschien mijn kortste vissessie ooit, minder dan 2 uur gevist en toch nog 4 tongetjes en 2 gulletjes gevangen.

Misschien gauw eens terug gaan proberen met minder wind!

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Bas > oktober 14, 2011

  Antwoord

  Beste Peter,

  Ik volg u al een tijdje via de site omdat u regelmatig sucesvol vist t.h De Baaiweg in westkapelle. Nu is mij de vraag waar u precies staat om een maaltje tong te kunnen vangen t.h.v de vuurtoren of meer naar domburg? (ik kon u email-adres niet vinden dus vandaar de reactie hier) Ik vis zelf ook geregeld t.h.v de Baaiweg, maar afgelopen keren niet meer kunnen haken dan een botje, scholtje etc.. Kortom geen tong kunnen haken. Alle tips zijn welkom!

  Mvg,

  Bas

 2. Peter(Fishguppy) > oktober 14, 2011

  Antwoord

  Hoi Bas.
  Het mail adres vind je onder “contact”van onze site.

  Ik sta altijd tussen de vuurtoren en pak weg een 100 en 200 meter naar rechts toe, ligt eraan waar plaats is, maar het is vaak enkele meters opschuiven om een stek te vinden waar je nooit vastzit.
  Het is gewoon zo ver werpen als je kunt en voor de rest goede onderlijnen en kleine haakjes nr6.

  Groetjes peter

 3. Bas > oktober 15, 2011

  Antwoord

  Ik ga morgenavond nog eens een poging wagen en kijken of er nog een tongetje wil bijten. Vist u hier ook wel eens met afgaand water? Want het is namelijk pas 22:30 Laag.

 4. Peter(Fishguppy) > oktober 15, 2011

  Antwoord

  Hoi Bas.
  Het getij maakt volgens mij niet zoveel uit, maar het vist het lekkerst van 3 uur voor laag tot 3 uur na laag, maar dat wist jij waarschijnlijk al wel.
  Het wordt nu wel moeilijk om daar nog een tong te vangen, denk ik.
  een maat van me had eerder deze week alleen schar, maar geen tong!

  Groetjes peter

 5. Marc > oktober 16, 2011

  Antwoord

  As vrijdag ga ik nog even een paar uurtjes vissen op deze stek. Ben wel benieuwd daar het al een tijd geleden is dat ik hier gevist heb.

 6. Bas > oktober 16, 2011

  Antwoord

  Beste Peter,

  Net terug van een avondje vissen helaas wel een tegenvaller met 5 hengels 1 najaars tong 32cm een botje, en een kleine paling. Ik vind het vissen hier met afgaand tij niet fijn met opkomend heb ik meestal meer suc6. Stond op +-500m v.d vuurtoren.

 7. Peter(Fishguppy) > oktober 16, 2011

  Antwoord

  Hoi Bas.
  In ieder geval toch nog een tong!
  Het is ook al erg laat in het jaar aan het worden, denk nog 1 of 2 weken en dan is het helemaal klaar met de tong.

  Groetjes peter

 8. Marc > oktober 21, 2011

  Antwoord

  Vanmiddag alleen maar gulletjes gevangen. Niet van die hele grote .. maar we hebben lekker gevist en genoten van het mooie weer.

 9. bas > oktober 23, 2011

  Antwoord

  met welke tij heb je gevist, en op welke plek thv de vuurtoren?

 10. Marc > oktober 23, 2011

  Antwoord

  Met afgaand water.Heb zo n 100 mtr rechts van de vuurtoren gestaan.Zag dat ze verderop in de bocht ook aan het vissen waren,of daar wat gevangen is weet ik niet.

 11. Bas > oktober 25, 2011

  Antwoord

  Wij zijn gisteravond nog even geweest met ze 4e van 18:00 tot 21:30 thv de Baaiweg 18:51 Laagwater Vangsten: 5x wijting (1 maatse), 1x Mooi schar, 1 Klein zeebaarsje +- 20cm. Kortom het was geen vetpot, het weer zat ook niet echt mee veel wind, en erg koud!! V.d week nog maar eens een keer proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *