Home Gastvissers Federatieve in Hoek van Holland

Federatieve in Hoek van Holland

Advertenties

Hallo Fishguppyers,

Hier eindelijk weer  een  berichtje van  mij.  Vandaag was er de federatieve  wedstrijd op het strand van Hoek van Holland.  Dit is de wedstrijd van sportvisserij  Nederland waarbij de beste 40 %  door mogen naar het NK . Om 8 uur werden de wedstrijdkaarten uitgedeeld en net als vorig jaar was ik weer ingeloot in vak A. Bij aankomst op het strand kregen we een rimpelloos zeetje voorgeschoteld.

De verwachtingen waren niet hoog  . Botje , zeebaarsje en dan houdt het wel op . Na 1,5 uur te hebben gevist eindelijk een rammel op de hengel . En ja hoor , het eerste botje was een feit.

Maar om me heen had ik er al meer binnen zien komen . Dus graag zo snel mogelijk de volgende . Maar het wilde niet . Een half uur later dan toch weer een bot . Die ging met 30 cm op de kaart .

Uiteindelijk had ik na 4 uur vissen 4 botten op de kaart met een totaal  van 85 cm. Voor vandaag lang niet genoeg , voor het doorgaan naar het Nk geen idee . Het zal net wel net niet zijn. Want in het vak waren er 2 uitschieters en de rest zat allemaal rond 3 of 4 of 5 vissen. Ik had geen zin om de prijsuitreiking af te wachten , die lezen we komende week wel op internet . Maatje Arjan , die vandaag ook weer mijn aas geregeld had , die heeft het beter gedaan met totaal ik meen 22 vissen. Eerste in zijn vak denk ik en misschien  wel eerste totaal   . Voor mij word het nu hoog tijd om weer eens richting de Botlek te  gaan . Hopenlijk duurt dat niet te lang meer.

Dit was voor  mij de eerste inzending op de nieuwe manier . Ik snap het niet helmaal hoe de foto’s er tussen moeten maar dat mogen jullie dan zelf invullen. Maar al doende leert men zeggen ze . Dus er is hoop

 

Met visvriendelijke  groet  , Eldert

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Fishguppy > mei 7, 2022

  Antwoord

  Eldert, ouwe reus, ben blij dat ’t je gelukt is, sta op ’t punt van gaan slapen, om de reis Denemarken-wouwse plantage aan te vatten, lees thuis het bericht en voorzie je verder van commentaar, grtjes Peter

 2. Nico > mei 7, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert. Het is toch goed gelukt met de foto’s. Jammer dat je niet meer vis naar boven heb gehaald. Maar je ben er lekker op uitgeweest en toch wat vis gevangen. Daarvan met een leuk verslagje er bij van je is het dan helemaal compleet. Voor de volgende sessie dan heel veel succes toegewenst dan. En Peter succes met het terug rijden naar huis toe.

  Groetjes. Nico

 3. ies > mei 7, 2022

  Antwoord

  Hallo Eldert, Tja die grote wedstrijden is vaak een loterij, dat is het op het binnenwater al en aan zee is dat eigenlijk nog erger. Bij HvH begon het betere werk meestal ter hoogte van de klok en werd het plaatselijk beter richting Monster.
  Maar ja, je hebt met mooi weer aan het strand gestaan en vis op de kant gebracht. De nul was dus van de kaart. Maar voor de volgende sessie rammelende toppen en een maaltje panvis toegewenst. Groetjes Ies

 4. Gino > mei 7, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  Het verkeerde vak vrees ik voor je… als je maat in een ander vak er zoveel meer heeft zegt toch genoeg volgens mij. Jammer maar helaas dat heb je wel is bij wedstrijden hé… Toch nog een mooi verslag ingestuurd en je had goed weer! Ik ben onderweg naar Denemarken nu…
  De waterweg moet toch al wel een tong opleveren in de donkere uren niet?
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 5. Stefan Groenheide > mei 7, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert, even de spanning van een wedstrijd ervaren kan geen kwaad, voor hetzelfde geld valt het kwartje jou kant op! Nu wordt het tijd voor de scheefsmoelen met de hogere temperaturen kan het niet lang meer duren zou je zeggen.
  Wie weet komen we elkaar eens tegen aan de waterweg!
  Ohja, het verslag met foto’s lijkt me best aardig gelukt, toch? Al doende wordt je steeds handiger, let maar op!
  Groeten, Stefan

 6. Martijn Boone > mei 7, 2022

  Antwoord

  Mooi Eldert!! Mooi weer, zon in je snuit, water om je heen, niets moeten maar alleen mogen, gewoon genieten, heerlijk!! En ook al zou je niet door zijn, je kan niet meer doen dan je best en jouw kennende heb je dat zeker gedaan!! Lekker bezig. Trots op je🤣🤣👍. Als je eens op de tong ga daar ergens bij jouw, ik hoor het graag als je gezelligheid zoekt…. ik zwijg over je locatie👍😂. Lijkt me een uitdaging en zomaar een keer wat anders dan de “O14” 🤣🤣. Ben van de week bij Mario geweest om materiaal dus ben volop lijnen aan het knopen voor de tong om bij jouw te vissen…. Wat een winkel zeg Supercatch en wat een gigantisch aanbod, en een top vent!! Niet te beroerd om wat uit te leggen en hij neemt de tijd voor je indien mogelijk. Hij wist zelfs nog welke lijn hij 2 jaar geleden op mijn nieuwe PENN bootmolens heeft gespoeld. Zeker een aanrader voor elke medevisser!! Tot snel Eldert, en je weet, op de maandagen kun je mee met de boot…. De maandag is en blijft voor mij een dag welke ikzelf bepaal hoe ik die indeel🤣. kijk maar wat je er mee doet…. Kijk je baas maar eens lief aan🤣. Suc6 met je volgende visdag en hopelijk tot snel…. Groetjes Martijn

 7. Jack Jozen > mei 8, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert
  Jammer Eldert dat de opzet niet gelukt is net of de Duvel er mee speelt maar je hebt toch weer je best gedaan en eens zal het lukken het Ned. team je weet he de aanhouder wint. En nu word het de tijd van de tong dat weet ik zeker dat jou dat wel lukt hopelijk word dat een super seizoen;.

  Heel veul groetjes Jack.

 8. Eldert > mei 9, 2022

  Antwoord

  Iedereen weer bedankt voor de leuke reacties.
  Mij is het niet gelukt helaas maar 2 anderen van Reimerswaal , Arjan en Marco, wel . Die zijn allebei eerste geworden in hun vak . En inderdaad je moet een hoop geluk hebben en dat had ik nu niet . Ook is het niet mijn favoriete
  strand , de vangst is er altijd heel eenzijdig vind ik . Botten , botjes en zeebaarsjes , voor de rest heb ik er nog niet veel anders gezien . Geef mij dan maar zoutelande of Domburg.
  Peter , nogmaals bedankt voor de goeie tips wat het insturen betreft. Hier kan ik wat mee.
  Martijn , ik weet het dat ik bij jewelkom ben aan boord . Maar ja , maandag is voor mij niet makkelijk om vrij te nemen helaas. Maar wat in het vat zit ……
  Groet Eldert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *