Home Gastvissers Alain en Isi op de wrakken

Alain en Isi op de wrakken

Advertenties


Wrak/Makreelvissen

Voor 27 aug.een wrak/makreel visserij geboekt op de Zee Arend. Na aankomst v/d schipper werd het ponton verlicht,super.

Alain en Isi op de wrakken Alain en Isi op de wrakken

Nadat de laatste visser aan boord was,schutten en om 6h10 gas open en op naar het eerste wrak.

Alain en Isi op de wrakken Alain en Isi op de wrakken

Voor dat we vertrokken hield John eerst een brieffing over de bag limit, maatse vis en de verwachtingen v/d dag. Er kon op de wrakken zowel op gul als op makreel gevist worden. Mijn broer Isi en ik kozen voor de gul,terwijl de overige 10 duidelijk kozen voor makreel. De makreelmannen vingen regelmatig hun visje maar ze waren aan de kleine kant. Isi en ik kregen de eerste 2 uur geen vis boven water. Op een zeker moment na verkassen lieten de makrelen wat na,maar bij ons was er leven, we hadden constant beet v/d steenbolken en vingen ook regematig een gulletje. Na een volgende verkas bleven de steenbolken onze haken leegvreten,onderwijl liet mijn broer ook een makreelonderlijn met 3 haken , zakken en jahoor 3 makrelen we hadden er al 2 + 1 horsmakreel dus genoeg voor mijn broer om deze vissen in het zuur op te leggen. De meeste vissen met een 5 en 6 haakspaternoster wat een hele toestand is ,wij vroeger (30 jaar terug) met 3 haakjes en dat ging vlot. Het voorlaatse wrak heeft ons op 3 driften 6 onderlijnen gekost en onze buurman ook 3. We vissen met een loodbreeklijntje en verspelen zodoende meer lood dan onderlijnen,lood kwijt,nieuw breeklijntje lood eraan en vissen maar. De wrakken zijn weer zwaarder geworden we verspeelde 15 X lood van 400 gram. waaronder 6 volledige onderlijnen. Als aas waren de wrakbewoners niet tuk op kunstaas,maar prefereerde duidelijk voor meshelften(ensis ensis )en in mindere mate de leegloper. We werkten 2 kilo ensis weg en bijna 900 gram zeepieren. Er kwam ook een grote verscheidenheid aan vis binnen:Pollak, Gul, Wijting, Makreel, Horsmakreel, Rode Poon, Kleine Pieterman, Steenbolk.

Alain en Isi op de wrakken

Alain en Isi op de wrakken

Alain en Isi op de wrakken Alain en Isi op de wrakken

Voor ons beide was de laatste wrakkentocht verleden jaar geindigd op o gullen,dat kon dus allen maar beter gaan. We vingen 10 gullen grootste 60cm ook nog 2 laten zwemmen.

Alain en Isi op de wrakken 

Alain en Isi op de wrakken

voor de pan gingen ook nog 17 steenbolken mee. 5 makrelen en 1 horsmakreel. We hebben een mooie visdag gehad,alkohol vrije boot,zonnig en de voorspelde 4 kwam er niet door, en de golven vlakte nog af. John bedankt voor het zoeken en de medevissers iedere keer toch van een ander pluimage. In de sluis hebben weer iets gezien, zeilboot met de giek dwars, in de mast kruipen en maken die handel.

Alain en Isi op de wrakken

Bij het verlaten v/d sluis nog een visbootje gezien,dat wachtte om te schutten,er zwaaide iemand naar ons naar later bleek Peter Schuurbiers.

Volgende afspraak met de noordzee : op de Big Marlin met de dinsdagploeg op 17 sept.

Lanaken 28/08/2013 Alain Tulleneers

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 29, 2013

  Antwoord

  Hoi Alain en Isi, ziet er weer goed uit, eet smakelijk!

  Groetjes peter

 2. Werner R, > augustus 30, 2013

  Antwoord

  hey Alain,

  Toch geen verkeerde vissessie geweest!
  10 gullen weten te vangen!
  Ook een pieterman zag ik, das een gevaarlijk visje..
  Leuk om te lezen mooie foto’s!!

  Groeten Werner R.

 3. zeehondetemmer > augustus 31, 2013

  Antwoord

  Hoi Alain ook namens mij mooie foto””s en een goede vangst gehad.

  Gr Nico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *