Home Gastvissers Europoort

Europoort

Advertenties


Hallo Peter,

fijn dat je er weer bent jongen, lekker gevist ook zie ik. Ik ben net terug van 12 dagen Turkije en dacht de laatste dag van mijn vakantie ga ik is ff vissen. Veel verwachtingen had ik niet aangezien ik alleen verhalen lees en hoor van grote aantalen botten en scharren. Ik ken die beesten niet meer zien.

Ik had voor ik op vakantie ging een nieuw stekkie geprobeerd wat ik van een Rotterdammer had gekregen, vandaar die afwijkennde datum van 1 van de foto`s. Hier had ik 1 maats tongetje gevangen en dacht laten we het daar nog maar eens proberen.

Bij aankomst zaten er al div ouwe knarren te mopperen, ze hadden al wat paling gevangen en div botten maar ht was rustig. Bij het optuigen van mijn hengels kwam er een boot voorbij met de juiste naam, ik kreeg het gevoel dat dit wel eens iets speciaals kon worden.

Europoort

Ik had nog nooit eerder een boot met mijn eigen naam gezien. Al vrij snel ving ik een botje gevolgd door een mooi tongetje van ca 22 cm jammer, deze retour gekiept zodat hij volgend jaar misschien van doorslaggevend belang kan zijn.hahaha

Europoort

De stroming zat er lekker in en de aanbeten volgde elkaar in raptempo op. 

Europoort

De 2e maatse jongen van het jaar kwam de kant op zeilen, ook mijn buren begonnen tong te vangen, veelal ondermaats maar toch. Ik begon zo langzamerhand die Rotterdammer erg dankbaar te worden want in ca 2 uur tijd vang ik 3 maatse tongen en 3 palingen, de paling is natuurlijk weer waar die vandaan kwam.

Ik raak div palingen kwijt maar de tong is ff weg. Mijn buurman houdt het voor gezien en neemt 5 maatse lappen mee naar huis, ik besluit nog ff te blijven, de tongenkoorts slaat weer toe.

ik sms Eric ff die in Gran Canaria zit dat de platte jongens weer aanwezig zijn. Nog geen 2 minuten later hangt die aan de lijn, hij gaat van de week big-game vissen op tonijn en marlin, ik hoop dat die ze vangt.

Gelijk weer beet, ff wachten met halen, ja hoor de eerste doublet van het jaar is een feit. Ik vang er direct daarna nog 4, 2 net onder de maat maar ja…..Wat een werelddag is dit..

Europoort

Europoort

De Haagse Tongenmeppah in vorm

Mijn aas is jammer genoeg op dus we gaan naar huis. Zoals jullie begrijpen hou ik deze stek wel ff voor mijn eiguh. Woensdag voor ik ga werken weer ff proberen. Peter we moeten gauw weer ff wat afspreken, bij jou of bij mij dat maakt me niet uit. Ennuh stay in shape he !!!!

groet Maurice De Haagse TongenMeppah. 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Paul > juni 1, 2010

  Antwoord

  Gefeliciteerd met de mooie vangst Maurice, ook mijn complimenten hoe je de tong deze keer op de foto heb gezet.

  Die kan mooi gebruikt worden door de scheidsrechter als voorbeeld voor de andere vissers 🙂

  Ik tel er 7 voor je! Knap hoor!

  Gr.

  Paul

 2. Peter(Fishguppy) > juni 1, 2010

  Antwoord

  Hoi Maurice, dit gaat weer jouw jaar worden.
  Ik heb besloten om dit jaat mezelf niet in de strijd te mengen en zal hooguit enkele keren speciaal op de tong gaan vissen.
  Wat smaak betreft doet schar en schol voor mij niet onder voor tong, dus daar ben ik momenteel ook erg tevreden mee, vooral als het mooie zijn.

  Gefelicteerd en ik zou zeggen deel nog zo’n paar klappen uit!

  Groetjes peter

 3. willem(gaatvissen) > juni 2, 2010

  Antwoord

  Hoi Maurice,

  Mooie vangst!Jammer dat ik geen rotterdammers ken met stekkennis.
  Gefeliciteerd!

  Vis greetz,

  Willem

 4. Maup > juni 2, 2010

  Antwoord

  Hoi Maurice,

  Mooie foto’s van de vissen zeg, en ook leuk dat je nu eens een scheepswrak boven water gezien hebt.Misschien vang je volgend jaar een paar mooie gullen uit die schuit.

  Groetjes Maup.

 5. taxijan > juli 16, 2010

  Antwoord

  Fijne jongens hoooor! die Rotterdammers !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *