Home Gastvissers Corné in de Botlek

Corné in de Botlek

Advertenties


Dinsdag 4 september naar de Europoort en diep landinwaarts mijn hengels aan de waterkant neergezet. Het was al redelijk druk; en dat om 04.00 in de nacht. Thuis al de nodige onderlijnen geknoopt dus het duurde niet lang voordat de 1e smeuïge zagers op de bodem lagen. Ik was nog bezig om de 2e hengel op te tuigen toen ik de 1e tik in mijn ooghoeken zag. Duidelijk te laat met reageren en direct een slikker. Een 28 cm was zijn lengte voordat de kop eraf was gesneden. Nu heeft een Tong niet zo grootte kop dus er blijft altijd wat vis over 🙂 Mijn buurman sprak mij aan en vertelde dat ik op deze plaats maar met 1 haak mocht vissen en dat er vrij veel wordt gecontroleerd. Zelfs wel eens 2 x op 1 ochtend. Dus de goede raad, van een local, ter harte genomen. Maar als ik om me heen keek stonden daar toch een aantal met 2 haken te vissen… En daaruit kon je zien dat dit geen vissers uit de regio zijn. Zo werd mij verteld.

Weer beaast en nu lagen beide hengels klaar voor aktie. Als je geconcentreerd blijft en direct reageert bij een aanbeet reduceer je kans op een geslikte haak. De volgende Tong was 1cm kleiner maar wel mooi voor in zijn scheve smoel. De vloedstroom kwam er aardig in, maar het duurde toch een klein uur tot de volgende Tong zich aandiende .

Een beste deze keer: 39 volle centimeters.

Corné in de Botlek

Daar doen we het voor! Helemaal happy heb ik binnen een half uur er nog 2 bijgevangen. De balans opgemaakt: Ik heb 5 maatse Tongen (24-27-28-32 en 39) binnen kunnen draaien.

Corné in de Botlek

4 platvissen waarvan 1 maatse en een boot. Nee, geen bot; een groot metaal schip. Deze heb ik niet binnen kunnen krijgen. Mooie sessie geweest op deze prachtige zomerse dag in september. Geweldig ; wat wil een mens nog meer!

Met vriendelijke visgroet Eurovisser Corné

—————————————————————————————-

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

15 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 6, 2012

  Antwoord

  Hoi Corné,
  wat geweldig, dat je weer aan het vissen bent!
  Hopelijk blijft het nu goed met je gaan!

  Groetjes peter

 2. Bjorn > september 6, 2012

  Antwoord

  Heej Corne,

  Mooi verslag en lekker gevangen.

  groetjes,

  Bjorn

 3. Peter(Fishguppy) > september 6, 2012

  Antwoord

  Hoi Bjorn,
  vind het helemaal geweldig, dat je als kersvers Fishguppy lid, op ieder verslag een Leuke reactie geeft!
  Werner, ook jij bent goed bezig!

  Er zijn mensen bij, die nu nooit eens een leuke reactie geven!

  Ik waarder jullie enorm en hoop dat je mooie vangsten blijft hebben, zoals de laatste!

  Groetjes Peter

 4. Werner > september 6, 2012

  Antwoord

  Ach ja, het is gewoon leuk als er iemand de moeite neemt zijn ervaring te delen met andere collegavissers.
  Het is ook (in mijn ogen) een kwestie van iemand anders iets “gunnen”.
  Als ik goed heb gevangen gun ik dat iemand anders ook die ook veel tijd, geld en meestal vele kilometers autorijden voor zijn hobby overheeft.
  En als je een bericht plaatst is het ook heel leuk dat je daar een reactie op terugkrijgt!
  Corne is er ook zo eentje die zijn ervaring deelt en hoop dat ik voor hem in de toekomst ook nog iets kan betekenen!

  Groeten Werner.

  ps, Ik haal nooit de kop eraf Corne, heb je nog wat houvast aan om het vel eraf te halen.

 5. leo > september 6, 2012

  Antwoord

  Corne: Bij controle op deze stek wordt ook je gevangen vis nagemeten. Als de kop eraf gesneden is dan is je maatse Tong dus ineens ondermaats!!! Eerlijk waar hier wordt proces verbaal voor geschreven!
  In de hengelsportzaken is er een zogenaamde €5,00 vergunning verkrijgbaar die je nodig hebt op deze stek naast je vispas en de overige boekjes!!

  Een gewaarschuwd mens……

  Leo

 6. Werner > september 6, 2012

  Antwoord

  tjeetje! je moet het allemaal maar weten!
  Is waarschijnlijk een stek dat makkelijk te bereiken is door controleurs?
  Op het strand zie ik ze nooit.

  Werner.

 7. ronny > september 6, 2012

  Antwoord

  Ps; je kan een tong ook mooi vellen te beginnen bij de staart, gewoon een sneetje geven aan de staart waar het vel begint en dan vellen maar. Dit gaat echt even gemakkelijk. En op deze manier blijft de kop er wel aan.
  Zelf, als visser, doe ik het niet, ik begin gewoon te snijden achter de kop vanaf het wit vel en aan het bruin vel gekomen kraak ik de vis en “vel” ik het bruine vel. Ik spaar dus het witte vel, voornamelijk omdat ik mijn tong 8 minuutkes bak op het wit vel en dan nog drie minuutjes draai in de pan. Dit volgens de bakregels van een vriend-kok die werkt in een groot-keuken. En in de praktijk bevalt dit prima, dus……..
  Maar gelijk volgens de regels van de kunst zal een chef-kok die zelf zijn verse vis kuist altijd beginnen vellen vanaf de staart, gewoon omdat hij dan een beter “overzicht” geeft waar hij de kop moet afsnijden om zodoende geen gram vis te verliezn.
  Dus bij deze mijn ps………..

 8. Peter(Fishguppy) > september 6, 2012

  Antwoord

  Dit gaat om de Rotterdamse vergunning die nodig is voor Sluisjesdijk, onder meer en in Zeeland kennen we deze aparte vergunning niet, daar doen we het met of zonder vergunning, zoals je zelf verkiest!

  Leo, bedankt voor de info!

  Groetjes peter

 9. werner > september 6, 2012

  Antwoord

  Bedankt voor de tip, zal het de volgende keer eens proberen (als ik wat vang natuurlijk!)
  Een chef-kok moet weten wat het beste is.

  Groeten Werner.

 10. Bjorn > september 6, 2012

  Antwoord

  Heej Werner,

  Mooi om deze tip te horen ga ik zeker in de toekomst proberen.
  Altijd leuk om van andere visser/koks te horen hoe hun de vis schoonmaken en vooral klaarmaken in de keuken.

  offtopic:
  Ik heb immiddels mijn haaivangst van 3/9/2012 opgegeven bij het haaien onderzoek.
  hopelijk dat ze wat met de info kunnen doen.
  weet iemand waar je die chips kan krijgen?. om zo het onderzoek te behelpen.

  Groetjes,

  Bjorn

 11. Peter(Fishguppy) > september 7, 2012

  Antwoord

  Hoi Bjorn.
  Eerst even een misverstand wegwerken, de tip over het schoonmaken van tong, komt van Ronny, niet van Werner!

  Alleen Charterboten krijgen van sportvisserij Nederland een tang, om het gele merkje in de Haaienvin te schieten, vanwege het Haai-en Rog project, namelijk ook de Rog mag gemerkt worden!

  Groetjes peter

 12. Bjorn > september 7, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Ow oke mijn excuses daarvoor dankjewel voor de tip Ronny.

  okee dat is jammer dat alleen charterboten die krijgen.

  Groetjes,

  Bjorn

 13. Corné > september 7, 2012

  Antwoord

  Iedereen bedankt voor de aanvullende informatie! Ik zal mijn voordeel mee doen.

  groetjes, Corné

 14. ronny > september 7, 2012

  Antwoord

  Geen probleem Bjorn……… Hopelijk had jij, en andere lezers, iets aan de tip en daar was het mij om te doen.
  Greets, Ronny

 15. Bjorn > september 7, 2012

  Antwoord

  heej Ronny,

  Ik heb er zeker iets aan ga het gelijk als ik er een vang proberen op die manier.
  ben benieuwd nogmaals bedankt

  Groetjes,

  Bjorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *