Home Gastvissers Luc, buiten voor de keerring

Luc, buiten voor de keerring

Advertenties


Beste Peter,

Vrijdag was het zover, eindelijk terug op het water voor een vissessie. Voor vertrek nog even naar windfinder gekeken, 3 – 4 Bf ZW ruimend naar W en oplopend naar 5 Bf. Het zal een stekje worden in het kantje dacht ik. Om 9 uur aangekomen in de haven om de boot op te tuigen en in tegenstelling met de weerberichten was het veel rustiger dan voorspeld, welk flink bewolkt maar droog. Om 9u20 het aas gaan ophalen bij Bass die bevestigde dat de wind er volledig uit ging vandaag. Nou dan maar eens buiten de kering proberen. De boot gaat vlot in planee en aan een kruissnelheid van 40 km/uur richting sluis gevaren. Na een half uurtje zijn we uit de sluis en rond 10u50 gooi ik het anker op een diepte van 24 meter net voor de kering. Hengels opgetuigd en vissen maar. Om 11u20 de eerste aanbeten gezien. Draaien maar , ik voel weerstand en tot mijn grote verbazing doe ik een Peterke…:) Een triplet tongen van net aan de maat. Wat een leuk begin van deze sessie.

Luc, buiten voor de keerring

Om 11u45 een kanjer van een aanbeet zoals wij ze nu allen stilaan kennen. Draaien , sleuren en pompen levert een haaitje van juist 80 cm op. De foto shoot duurt net iets te lang voor miss shark en ….. ze doet haar muil open en draait zich richting mijn nek. Vlug het water in ermee.

Luc, buiten voor de keerring

Luc, buiten voor de keerring

Het duurt een half uur voor de volgende aanbeet en haai n° 2 is een feit. Iets kleiner dan de vorige maar het blijft nog altijd even leuk. Nog geen 5 minuten later volgt de derde haai en dan trek ik toch een smoeltje van het harde labeur . De foto’s zijn niet perfect vanwege het tegenlicht denk ik.

Luc, buiten voor de keerring

Luc, buiten voor de keerring

Om 12u30 schiet mij pa eindelijk wakker en vangt zijn eerste schar van de dag. Tijdens het maken van de foto zie ik plots een aanbeet op mijn hengel dat mijn 4é haaitje oplevert.

Luc, buiten voor de keerring

Luc, buiten voor de keerring

Mijn pa is nu echt op gang gekomen en vangt nu een maatse tong een schar en een hondshaaitje na elkaar.

Luc, buiten voor de keerring

Luc, buiten voor de keerring

Nu is het weer mijn beurt voor een doublet scharren en weer een net aan de maatse tong.Een vijfde haai verspeel ik bij het inhalen, maar het ergert me niet. Het is al mooi geweest.

Luc, buiten voor de keerring   

Luc, buiten voor de keerring

De stroming is er nu bijna uit (laag water om 13u40) maar pa vangt nog vlug een leuke schar en zijn 2é haaitje.

Luc, buiten voor de keerring

Luc, buiten voor de keerring

We zijn inmiddels gedraaid maar het duurt toch bijna een uur alvorens de stroming aantrekt en de beet er terug inkomt. Om beurten vangen we nu enkel nog scharren op de pier want de zagers zijn op. Eens een enkeling, dan een doublet. Wel regelmatig scharren van mooi formaat.

Luc, buiten voor de keerring

Luc, buiten voor de keerring

Luc, buiten voor de keerring

Luc, buiten voor de keerring

Om 16u10 net voor we besluiten op te ruimen vangt mijn vader nog snel zijn 3é haai van de dag op de pieren. Dit keer een mannelijk exemplaar.

Luc, buiten voor de keerring

In totaal nemen we 5 maatse tongen en 31 mooie scharren mee naar huis. De scharren van – 24 centimeter gingen onmiddellijk retour samen met de 7 haaitjes en de enkele steenbolkjes. Geen enkele wijting gezien dit keer. Ook niet te veel last gehad van zeewier en algen. Vorige week zondag was dit wel anders . Ik vraag me af of die haaitjes in de toekomst geen plaag gaan vormen . Niet om ze te vangen hoor ,maar zal de voedselketen voor de andere vissoorten hierdoor niet in het gedrang komen ? Om 18 uur zijn we terug in de haven en op de terugweg in de wagen praten we nog geruime tijd na van de alweer fijne dag op het water.

Laat ons hopen dat de weergoden ons volgende week ook weer gunstig zijn.

groeten Luc

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 24, 2012

  Antwoord

  Hoi Luc en Pa,
  wat een fantastisch mooi bericht met erg veel mooie vissen en wat is het goed om te lezen, dat de schar ook alweer voor de keerring zit!
  Jammer dat ik afgelopen vrijdag late dienst had!
  Groetjes peter

 2. Werner > september 24, 2012

  Antwoord

  Hoi Luc,

  Genoeg actie gehad deze dag zie ik wel.
  Wat die haaien betreft, iedereen is er zo positief over maar ik heb er ook nog zo mijn twijfels over.
  Maar goed de tijd zal het leren…
  Hoop ook dat het volgende week beter weer is, ik denk als je vandaag in moest gooien dat het lood achter je terecht gekomen zou zijn, wat een wind!!

  Groeten Werner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *