Home Gastvissers Stefan, op najaarstong

Stefan, op najaarstong

Advertenties


Hoi Peter en visvrienden,

Afgelopen week het plan gemaakt om zondagochtend vroeg nog eens te proberen wat tong te vangen en eigenlijk verwachte ik ook wat wintervis want we zitten tenslotte al in november…

02.00 uur de wekker en om 03.00 uur lagen de hengels te wachten om krom getrokken te worden.

 

 

Ik vis in de Botlek dus we beginnen de 1e draaien met wat botten om warm te draaien.

 

 

Vervolgens rond 04.00 uur de bekende klap en ja hoor een mooie tong.

 

 

Vervolgens werd het eigenlijk best rustig, af en toe wat bot en ook best mooie (kwa grootte he) exemplaren, maar waar zijn de wijtingen en bolkjes dan? En hebben Eldert en Martijn nu echt de laatste tongen voor mijn neus weg gevangen?

 

 

 

Heb eigenlijk liever een tong van 35, maar goed…

Er kwam wel nog een grondeltje mee, maar geen enkele wijting of steenbolk. Nu kunnen die dingen natuurlijk een ware plaag vormen, maar een paar maatse wijtingen had ik eigenlijk wel trek in, het mocht niet zo zijn, ook niet toen het licht werd.

 

 

Mijn vader kwam nog even kijken en na een leuke aanbeet kwam er een zeebaarsje de kant op, die overwinteren gewoon in de Botlek tegenwoordig, denk ik.

Even later gevolgd door zijn wat grotere broer of zus en dat was best een leuk formaat,

Jammer dat het geen wijting was… Deze ondermaatse zeebaars mocht uiteraard weer zwemmen, en ik weet dat er ook helaas mensen zijn die ze wel meenemen…

 

 

Ik ving nog een 3e zeebaarsje in doublet met een bot, vervolgens nog de kleinste van de dag en om de ochtend in de BOTlek passend af te sluiten toch nog even een triplet op de valreep, dat zal onze Brabantse vrienden vast niet lukken, haha!

Dit omdat ze met 2 haken vissen natuurlijk he.

 

 

 

Voorbijgangers wisten te vertellen dat er op fishguppy geheimzinnig gedaan werd over de stekken in Vlaardingen, maar zij wisten wel waar de fishguppies staan hoor…

Ik heb mezelf dus ook gelijk maar even voorgesteld (even de muts af) en verder geen moeite gedaan met de foto’s om stekherkenning te voorkomen, het tongseizoen zit er toch nu op en was bar slecht, dussss. En de wintervis is er hier ook niet, dus ja, ach, weet je…

 

2 weken terug heb ik nog wel een bijzonder leuke sessie gevist op de karper, deze stek hou ik wel lekker ff voor mezelf, hopelijk herkent Ies de grassprieten niet…

 

 

Ik zal geen karper als kopfoto zetten, want het viel me laatst na een best uitgebreid gecombineerd zoet/zout verslag enorm op dat er gelijk veel minder mensen het verslag openen/lezen, geeft niet, maar wel een feit, dat de bezoekers van deze site dus een sterke voorkeur hebben voor zoutwaterverslagen.

Zo dit was het weer even, op naar de volgende en heb voor nu even geen idee of dit zoet of zout is.

 

Groeten van Stefan

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 13, 2023

  Antwoord

  Stefan, weer een erg leuk en goed leesbaar verslag, met helaas te weinig vis voor de pan. Ik heb toch mijn twijfels of het al over is dat is pas als het water onder de 10 graden komt.
  Ja wat die baarsjes betreft heb je gelijk, ze worden al meegenomen van 30cm, eeuwig zonde!
  Grtjes Peter

 2. Leen > november 13, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan
  Zowel zoet als zout toch weer een paar mooie vissen gevangen
  En er een leuk verslag van gemaakt met mooie foto’s
  Groetjes.leen

 3. Eldert > november 13, 2023

  Antwoord

  Ha stefan
  Dat was weer vroeg je bed uit man. Toch weer een poging gewaagd om de laatste tongen te pakken. Jammer dat het maar bij 1 gebleven is. Die anderen , die 40plussers , die ga ik van de week wel een keer opzoeken. Als de weergoden tenminste een beetje meewerken. Ondanks alles heb je toch weer een prachtig verslag van weten te maken. En als ik het goed zie …. de vlaggen zijn gestreken?
  Groeten Eldert

 4. ies > november 13, 2023

  Antwoord

  Hey Stefan, tja die boom links achter je he, daar heb ik menig keer tegen ge…. Uh maar goed ik vind het weer een top verslag, komt waarschijnlijk omdat ik ook gek op het zoete water ben. Jammer dat er niet meer tongen bij waren, maar ja je kunt niet alles hebben, je hebt er in ieder geval prachtig weer bijgehad en genoeg leven op de toppen, ik zou het zeker nog niet opgeven. Voor je volgende sessie dan ook meer tong toegewenst.
  Groetjes Ies

 5. Henry > november 13, 2023

  Antwoord

  Hey Stefan,
  Je zou ‘n goeie zijn voor het TV programma Vroege Vogels 😂Om 2 uur uit je mandje met de hoop ‘n mooie tong te gaan vangen. In ieder geval op ‘n leuke stek waar je de mogelijkheid hebt om bij regen ‘n parasolleke in het gazon te planten, we zien de laatste tijd immers helaas meer regen dan 🐟 Inderdaad vissen wij altijd maar met 2 haken op de lijn, we zijn namelijk al Superblij als we met onze gespierde bovenarmen een doublet op de kant kunnen takelen😂Al met al, je hebt toch het genot beleefd dat de toppen meermaals gerammeld hebben en dat kan menigeen van ons niet zeggen.Hopelijk gaat het komende winter met de wijting beter dan met de tongenvangst zodat we toch wat smakelijke kibbeling op ons bordje krijgen. Veel succes bij je volgende 🎣en misschien dan nog wel ‘n mooie tongflap.
  Groetjes, Henry

 6. Nico > november 13, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan. Alle eerst schitterende foto’s gemaakt van zoals buiten en binnen water. Ook een mooi verslag er bij en ook nog een mooie Tong er bij. De Wijting en Schar moet het nog een beetje kouder worden daar in de botlek. Vanaf het strand ga het nu een stuk beter. Maar het Weer wil maar nog niet beter worden alsmaar regen en wind. Voor de volgende sessie succes alvast toegewenst dan

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 7. Hugo > november 13, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Mannen dat hun bed om 2 uur verlaten om te gaan vissen, dat zijn de echte zeebonken. Toch 2 mooie sessies gevist man, voor de tong moet je dezer dagen wat geluk hebben. En als Eldert de laatste tongen ook nog wegvangt dan word het alleen nog wat moeilijker hè 😂Het zoete begint je goed te bevalen lijkt me, amaai wat een vissen heb je daar gevangen.Het is en blijft een droevig visjaar. maar wie niet waagt niet wint zeker! Ik ga nog 1 poging wagen op de tong en dan alles op de wintervis inzetten. Veel succes bij je volgende trip.
  Groetjes Hugo

 8. Jack jozen > november 13, 2023

  Antwoord

  Hallo Stefan.
  Hoi vroege vogel wat een mooi verslag daar hadden wij als Brabo,s wel bij willen zijn met al die vissen voor ons Bekkje wij vangen ze alleen met twee tegelijk maar je hebt altijd baas boven baas Ha. Ik hoop dat wij dit jaar ook nog eens ons geluk kunnen beproeven ik heb een tijdje in de lappemand gezeten ook daardoor hebben we nog niet zoveel gehengeld .Ik lees net een bericht dat er heel veul wijting op de kust word gevangen dus die is ook aanwezig zal ook wel op de waterweg komen heel veul susses met de volgende sessie.
  Heel veul groetjes Jack.

 9. Eldert > november 13, 2023

  Antwoord

  Jack, van die wijting klopt.
  Maar ieder voordeel heb zijn nadeel , en dat geldt bij de wijting ook…… 80 % is gewoon te klein. Ik las het van de Wiesje ook nog , je moet er zeker 10 vangen wil je er 3 mee kunnen nemen. De laatste sessie met Martijn was het ook zo …. 1 mooie maatse en de rest was allemaal mini mini.
  Groeten, Eldert

 10. Martijn Boone > november 16, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan, mooi dat je het nog geprobeerd heb. Een echte visser ben je wel om zo vroeg te starten. Ik denk inderdaad dat Eldert en ik de laatste gevangen hebben…. Slecht hadden we het blijkbaar niet gedaan toen! En die stekherkenning hahaha ik lach er maar om, Ook dit heb ik maar 1x…. Misschien kunnen we het volgende seizoen eens met z’n 3e gaan? Jij, Eldert en ik? Groetjes Martijn Boone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *