Home Gastvissers Trisoprerus luscus

Trisoprerus luscus

Advertenties

Beste Peter ,

Zaterdag 20 september na het optrekken van de mist , rond 12 uur ’s middags ,de Oosterschelde opgevaren voor een korte vissessie. De bedoeling was eigenlijk om vrijdag al te gaan maar als ik ’s ochtends thuis de mist op de web-cam zag was mijn zin al over. Heb je dan al eens tijd om je hobby uit te oefenen valt het weer tegen. Om depi van te worden. Maar zaterdag kon ik het toch niet meer laten en besloot ik het erop te wagen . Om 14u20 zou het laag water zijn, ze gaven een zacht briesje Z-ZW en later op de dag 2 tot 3 Bf W-ZW . Om 12u30 lagen mijn hengels op de eerste stek op een diepte van 26 meter. Geen 2 minuten later al dansende toppen, maar …. van de welbekende beten van steenbolk. Na de derde draai had ik al 9 steenbolkjes. Grrrrr….

Trisoprerus luscus

Ik besluit dan maar te verankeren op een ondiepere stek op een talud op een 22 meter . Mijn eerste hengel raakte maar net de bodem of er hing alweer een trio bolkjes aan. Het duurde dus niet lang of ik ga weer verplaatsen eerst op 30 meter , waar het alweer bingo was van die rotbolken en nadien anker ik op 34 meter. Hier is het iets rustiger en er komt maar sporadisch een bolkje of wijtinkje naar boven. Geregeld een halve of beschadigde bolk aangevallen door krab of kreeft vermoed ik.

Trisoprerus luscus

Plots een doorbuiger . Wat gaat ie lekker tegenwerken en een ogenblik later land ik een gladde gevlekte haai van 74 cm. Kort hierop volgt een tweede, nu een mooi hondshaaitje. Na een foto mogen ze uiteraard weer netjes vrij .

Trisoprerus luscus

Trisoprerus luscus

Eind juli was ik op vakantie in Frankrijk en tijdens een bezoekje aan de haven van ” Boulogne sur MER ” zag ik op de vismarkt bakken vol gladde haaitjes en hondshaaitjes te koop liggen. En dit voor een prikje. Echt balen . In Nederland worden ze beschermd, gemerkt om meer informatie over hun te bekomen, en door ons netjes behandeld. en daar….daar vreten ze die gewoon op.

Trisoprerus luscus

Inmiddels is het 14u30 en de stroming is er uit en de mist heeft plaats gemaakt voor het zonnetje, niet voor lang weliswaar want het heeft zelfs even geregend en dan bij het afgaande tij trok de wind nog wat aan ook. Buiten nog enkele bolkjes bleef het verder rustig op deze stek. Ik besluit dan maar het overige aas op te maken op een stekje waar ik in het begin van de maand nog een baarsje van 47 cm kon strikken .

Trisoprerus luscus

Trisoprerus luscus

Ongelooflijk hoe snel die bolken zich hier op je aas storten. Ik kon als het ware maar met 1 lijn vissen zo vlug ging het. Gelukkig kwam bij de 2e draai al een gulletje van net 36 cm boven zodat ik het nog even verder wou proberen. Even later nog een gulletje van 35 cm. Jammer genoeg zijn een heel deel van de foto’s mislukt , komt dit nou door het mistige weer, het tegenlicht ,of ben ik toch toe aan een nieuw toestel ? De wind trekt nog wat meer aan, de boot gaat dwars op de stroming staan en gaat schommelen en als het dan plots ook nog donkerder wordt zie ik de bui al hangen. Ik houd het dan maar voor bekeken en ruim vlug mijn spullen op en vaar de haven binnen . De meeuwen zijn de gelukkigen van de dag en worden weer wat vetter van die bolken en kunnen weldra tegen de aankomende winter . Zaterdag as geven ze weer mooi weer en ga ik het nog eens proberen buiten de kering. Wie weet heb je nog een tongetje laten zitten 🙂

Groeten, Luc

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 26, 2014

  Antwoord

  Hoi Luc,
  weer een sessie met variatie! Misschien was het wel een ruwe?

  Groetjes Peter

 2. zeehondentemmer > september 26, 2014

  Antwoord

  Hallo Luc.

  Daar wordt je ook niet vrolijk van bijna allemaal steenbolk.Maar uiteindelijk toch twee mooie haaitjes gevangen en even er op uitgeweest.De volgende keer meer vangsten dan voor jeen hopelijk ook met goed weer.

  Groetjes Nico.

 3. Frank > september 28, 2014

  Antwoord

  Hoi Luc,
  Steenbolkjes zo groot als de haaien dat zou pas leuk zijn.
  Toch leuk gevist hoop ik.
  Die fransen eten wel meer rare dieren zoals slakken en kleine vogeltjes.
  groetjes Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *