Home Strand en kantvisserij Vissen op gul en tong in de nieuwe Waterweg

Vissen op gul en tong in de nieuwe Waterweg

Advertenties

Donderdagavond, voor het eerst eens afgesproken, met een vriend en oud-collega, Hakan Yuzbasioglu. Zijn vrouw stond bij mij in de ploeg en die had wel eens van die ontieglijk lekkere vlees broodjes bij, bij mij en menig collega, razend populair. Ik werd opgehaald door Hakan in zijn nieuwe Kia Sportage, een schitterende ruime en hoge wagen, die erg lekker rijd. Het was zoooo gezellig in de auto, de voorbode voor de avond?

Een uur later zijn we op de plaats van bestemming en maken we lekker relaxed, de hengels klaar en Hakan blijkt ook 2 van de Grauwells te hebben, die ik zelf ook heb, dus mooi man! Dan gaan de lijnen richting het zilte, ik rechts en Hakan links en daarna pakken we onze vis koffers en zitten we naast elkaar en maken grappen, maar praten vooral over Philip morris en over de onzekere toekomst die zal volgen, maar we lachen ook veel en drinken een biertje. Al snel hebben we beiden beet, maar laat maar liggen zegt Hakan, rustig aan Peter, lekker relaxen en dat doen we ook en een kwartier later gaan we eens draaien en er zit vis aan bij mij.

Allebei mijn hengels brengen een doubletje.

Waterweg met Hakan Yuzbasioglu

Waterweg met Hakan Yuzbasioglu

Hakan moet het met een grote bot doen en zijn 2e hengel brengt niets.

Waterweg met Hakan Yuzbasioglu

Daarna gaan we weer relaxen en lachen en een half uur later gaat er weer gedraait worden en Hakan vangt een gulletje en ik een mooie tong.

Waterweg met Hakan Yuzbasioglu

Waterweg met Hakan Yuzbasioglu

Onze 2 hengel brengt bij allebei een leuk gulletje.

Waterweg met Hakan Yuzbasioglu

Waterweg met Hakan Yuzbasioglu

Dan breekt er even een mindere periode aan en hebben we tijd om nog meer te kletsen en er worden lekkere Turkse broodjes uit de koelbox gehaald, waar ik wel op gehoopt had, maar niet op gerekend, maar wat zijn ze weer lekker, een bolletje met vlees en een dubbel gevouwen broodje met pikant gekruid vlees en heel veel knoflook, ik eet er mijn vingers bijna bij op, maar denk er op tijd aan, dat ik ze nog nodig heb om te vissen!

Waterweg met Hakan Yuzbasioglu

Waterweg met Hakan Yuzbasioglu

Ik krijg zelfs nog 3 onderlijnen, van Hakan, volledig zelf ontworpen, met de frees en dergelijke, waar eigenlijk geen nylon aan te pas komt, verzwaard, voor op de boot, jullie gaan het nog een keer lezen, of ze suc6 hebben!

Als we weer gaan draaien, houd Hakan, het bij een doublet bot en een doublet steenbolkjes, waar we geen foto van maken, alleen panvis gaat op de foto! Ikzelf vang een tong op de ene en een doublet tong en gul op de andere.

Waterweg met Hakan Yuzbasioglu

Waterweg met Hakan Yuzbasioglu

Het valt op dat de gulletjes zich al goed vol gevreten hebben!

Inmiddels is het water alweer aan het afgaan, na half 10 en we spreken af om tot een uur of half 12 te vissen, of het moet wel zo goed gaan?

We zitten erg veel, omdat de bolkjes en botjes momenteel overheersen en daar halen we niet voor op, gewoon, rustig aan en dan een ferme beet bij Hakan en nog een paar keer en dan kan hij het niet laten om in te draaien en hij zegt, dat is een grote Peter! Wat blijkt, een doublet gul, waar er een van tegen de 50 cm bij zit!

Waterweg met Hakan Yuzbasioglu

De andere is ondermaats en zwemt weg, na het terug zetten! Direct daarna een grote klap en niets meer bij Hakan en na een 20 minuten, als hij draait, roept hij, tong Peter.

Waterweg met Hakan Yuzbasioglu

Dan breekt er een ruim uur aan, dat we helemaal geen beten krijgen, ja soms kleine tikjes van de bolkjes en om kwart over 11, besluiten we voor het laatst in te werpen en ruimen we de reservelijnen op en Hakan begint alvast zijn hengels op te ruimen, ik ben langzamer dan jou roept hij lachend! Ik zie mooie beten en ga draaien, een juist maats gulletje en een dikke tong zijn een feit.

Waterweg met Hakan Yuzbasioglu

Waterweg met Hakan Yuzbasioglu

Eindelijk toch nog een tong van 35 cm. We ruimen de spullen in en vertrekken, richting de Wouwse plantage en het is weer dolle boel in de auto, wat kan Hakan lekker vertellen. We spreken ook af, om nog eens zijn ding te gaan doen, Zeebaarzen, Hakan is dol op Zeebaars en heeft alle vis aan mij mee gegeven, waarvoor dank Hakan, want hij eet alleen Zeebaars en grote Kabeljauw.

Bij mij thuis nemen we afscheid, na een topavond van gezelligheid, een visje en veel lachen. Het waren niet echt super veel vissen, maar wel mooie vis! Dit krijgt zekers een hehaling!

Thuis nog een totaal foto, van het pannetje vis.

Waterweg met Hakan Yuzbasioglu

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. zeehondentemmer > oktober 17, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter en Hakan.

  Wat een gezellige nacht hebben jullie samen gehad.Eten en drinker bij en dan natuurlijk vis ook wat wil een mens nog meer. Peter alweer een prachtig verhaal en mooie foto”s ook . Hoop dat je vriezer nog niet al te vol zit bij je.

  Groetjes Nico.

 2. hakan > oktober 17, 2014

  Antwoord

  Het was een super avond Peter bedank voor uitleg en voor mooie onderlijntjes

 3. Luc > oktober 17, 2014

  Antwoord

  Hey Peter,

  Hij is weer goed. Gezellig om te lezen.
  Leuke visvangst alweer.
  Groeten,
  Luc

 4. Hans de Bruijn > oktober 17, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter.
  Leuk gevangen heel tof om met een oud collega weer eens lekker bij te praten en ontspannen te vissen.Hakan is ook een toffe kerel zeker weten. weer een leuk verslag

 5. maup > oktober 17, 2014

  Antwoord

  Hee Peter,
  Een aantal jaartjes geleden heb ik Hakan ook ontmoet samen met volgens mij zijn zwager.Leuk gevist en doe hem de groetjes Maup.

 6. Raf > oktober 17, 2014

  Antwoord

  hoi Peter en Hakan
  zo te lezen was dit weer een super leuke vissessie, met alles erop en eraan
  doe zo verder zou ik zeggen
  He Peter mijn “Dacia Dokkertje” valt toch ook wel mee he :-))
  ik wens je ook nog een toffe en ontspannen visvakantie in Denemarken met het vrouwtje Peter
  grts
  Raf

 7. leon > oktober 17, 2014

  Antwoord

  Hoi Hakan en Peter,

  Topavond zo te zien!!

  grtjes Leon

 8. Frank > oktober 20, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Weer een leuke vistrip met een hapje en mooie kluts vis.
  Straks weer naar Funen zeker,alvast veel succes.
  groetjes Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *