Home Gastvissers Dom-burg aan zee

Dom-burg aan zee

Advertenties


Hallo Peter en andere visliefhebbers,

Vandaag weer eens besloten om een lijntje nat te gooien op het kustlicht te Dom-burg aan zee. Gisteren avond al wat aas besteld bij de golfbreker te Vlissingen.(2 ons leeglopers en 1 ons zagers) En stipt 10:15 stond ik voor de deur, zoals afgesproken.

Snel even de vangst berichten van de afgelopen weken te horen gekregen, en de zagers en de pieren waren niet aan te slepen. Dat is goed nieuws. Goed snel verder, onderweg voor een klats sessie te Dom-burg aan zee, stuit ik op het eerste op stakel. Helaas weg afgesloten. Na een kleine vertraging van een half uur bereik ik het kustlicht.

Snel mijn spulletjes uitgepakt en alles in opperde staat van paraatheid gebracht. Helaas waren er al vissers voor me. Damn…. maarjah zal zo gek niet lopen denk ik, dat op een doordeweekse dag mijn stekkie bezet is.

Eenmaal bovenaan zie ik 2 vissers. Eentje staat goed, de ander helaas niet voor mij.

Dom-burg aan zee Dom-burg aan zee

Ik besluit in het midden plaats te nemen, zo dicht mogelijk bij mijn vaste stekkie op het kustlicht. En binnen 5 min. is het kamp van de visexpert opgezet. Klaar voor de scharren klats sessie, die voor vandaag op het programma stond.

Dom-burg aan zee

Al na 2 min. staat mijn seahawk uitbundig te klapperen en ik vang mijn eerste ondermaatse wijting. Begint goed dus.

Dom-burg aan zee

Ook bij mijn tweede draai klats ik een doubletje wijting, deze keer 1 maatse en 1 tje die het haakje te diep heeft geslikt, dus deze verdwijnen in mijn emmer.

Dom-burg aan zee

Eigenlijk gaat het vrij lekker in het begin. En bij iedere draai is het prijs helaas allemaal ondermaatse wijting.

Dom-burg aan zee

Het nadeel hiervan is, dat ik mijn aas zie verdwijnen als sneeuw voor de zon. Dan zie ik een mooie beet op mijn nieuwe spro. Hehe eindelijk het betere werk, denk ik. Ik begin te draaien en ben verbaasd als ik zie wat er bovenkomt. Een meuntje.

Dom-burg aan zee

De meunermaaier heef hier nog wat werk te verrichten.

Na nog wat ondermaatse wijting gevangen te hebben, zijn mijn leeglopers al ver heen. En moet ik noodgedwongen overschakelen op de zagers. Ondertussen verlies ik ook wat van mijn spaarzame goeie onderlijntjes. Wat als gevolg heeft dat ik tegen laag water moet overschakelen op B-aas en ook op B-onderlijntjes.

Vanaf dan word het stukken minder met de wijting en komen zowaar de vissen, waarvoor ik was gekomen te voorschijn. En ik klats wat kleine scharren.

Dom-burg aan zee Dom-burg aan zee

Vanaf dit moment is het niet wild meer. En besluit een mooi  kustlicht te Dom-burg momentje te schieten. Ondertussen nog een paar kleine botjes. Maarjah die durf ik niet eens aan de kat te geven.

Dom-burg aan zee

Dan als het beste moet komen ben ik door mijn aas heen. Helaas er zit niks anders op om terug te keren naar huis. En neem nog even een totaalplaatje van de vissen die ik vandaag meeneem. De paar ondermaatse hadden te diep geslikt en gezien mijn totaalplaatje was dit maar goed ook.

Dom-burg aan zee

tja……………

Conclusie:
Vissen moet je bijhouden. De duinen door trouwens ook mijn benen doen nu nog steeds pijn van de wandeling. Ook was het beter geweest al had ik vandaag meer leeglopers gehad, dan was de vangst veel beter geweest. Al met al heeft Dom-burg aan zee mij vandaag niet kunnen overtuigen. Overdag wel te verstaan, ik denk al ga je in de avond je zeer behoorlijk kan vangen te Dom-burg. Misschien binnenkort op herhaling maar met betere onderlijntjes en beter aas. De onderlijntjes waren helaas niet op peil, omdat ik mij de laatste tijd met andere dingen heb bezig gehouden.

M.vr.gr.

De Visexpert

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. meunenmaaier > november 10, 2009

  Antwoord

  Mij vindt je binnenkort aan t Kustlicht ….ff wat meunen maaien! 🙂

  ben er nog nooit geweest maar als ik t zo zie is t een mooie locatie. Wellicht volgend voorjaar / zomer is die kant op voor wat tong.

  En je bent er weer even tussenuit geweest ..lekker aan zee gestaan en nog een klein maaltje gevangen ook…wat wil je nog meer! Beter vissen en niets vangen dan werken en niets vangen!

  Gr!

 2. peter)fishguppy) > november 10, 2009

  Antwoord

  HoiPaul, balen dat je zo weinig aas hebt besteld.
  Ik ga altijd met een kilo leeglopers van huis.
  Ga morgen ook eens zeeland in, maar niet naar het kustlicht waarschijnlijk.

  Mijn pc is gekrasht, dus loggen ligt er even uit, dus ik spaar mijn verhaal tot hij gemaakt is.
  zit nu op de laptop van mijn zoon.

  Je hebt in ieder geval geprobeerd.

  Groetjes Peter

 3. Björn > november 10, 2009

  Antwoord

  Een kilo leeglopers??? Voor mijn beeldvorming, hoeveel zitten er ongeveer in een ons? Voor me gevoel toch al aardig wat?

 4. Maup > november 10, 2009

  Antwoord

  Hoi Paul,
  Mooi verslag van een mooie dag aan het strand nog vis gevangen ook wat wil een mens nog meer.Kon je het aasadres makkelijk vinden dat doodlopende straatje in de woonwijk?? Ik wist niet dat er in domburg ook een plek is die kustlicht heet.
  Kom volgende keer naar Terheyde aan zee joh,gezellig met zijn allen op Willems stekkie.

  Groeten Maup.

 5. Edwin > november 10, 2009

  Antwoord

  Er is maar 1 echt kustlicht voor een scharrenjager en dat is bij Zoutelande!

  Overigens wordt er bij Vlissingen grote wijting gevangen, vooral met opkomend water aan de wapperlijn.
  Tevens zijn er daar deze week ook nog 2 haaitjes gevangen!

  @ Peter:
  Hoop dat het je goed afgaat in Zeeland!
  Mocht je vaker deze kant opkomen laat het dan ff weten.
  Kom ik even kennis maken en wellicht ook een lijntje gooien…

  Gr.,

  Edwin

 6. willemgaatvissen > november 11, 2009

  Antwoord

  Hoi Paul,

  Lekker even d’r uit geweest, ook slim om die andere 15 scharren niet te fotograferen zodat Maup In Ter Heijde blijft! 😉
  Alle gekheid op ’n stokje, mijn ervaring is ook dat de vangsten toenemen in de schemering.

  Vis greetz,

  Willem

 7. Paul > november 11, 2009

  Antwoord

  @ allen bedankt voor de reactie

  en Maup…je hebt ook het kustlicht bij Dom-burg aan zee. Dit is een ander plaatsje als Domburg. Veel mensen weten dit niet dit komt waarschijnlijk door het streep tussen de Dom en ……

  Maar het ligt ongeveer 8 km ten zuiden van Domburg.

  Gr.

  Paul

 8. Paul > november 11, 2009

  Antwoord

  Voor alle onwetende mensen. Deze stek is dus gewoon op Zoutelande 🙂

 9. ZeeDuvel > november 11, 2009

  Antwoord

  Inderdaad…Zoutelande Kustlicht zoals HogeHilt en Aardapeldal 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *