Home Gastvissers Vissen op Zeebaars op de Oosterschelde

Vissen op Zeebaars op de Oosterschelde

Advertenties

“Achter de stekels aan”

Afgelopen weken een aantal keer achter de stekels aan gezeten vanuit Wemeldinge. Op kunstaas waren de resultaten minder, vandaar dat ik besloot om oude technieken te doen herleven. Gewoon lekker ouderwets met de zager aan een lange wapperlijn met als afhouder een Seaboom. Naar gelang de diepte/stroming/groen pas je het gewicht aan van het lood. Als onderlijn gebruik ik sinds kort Trilene van Berkley. Goede eigenschappen en knoopt bijzonder goed. Er waren sessies waarbij het groen zo aanwezig was dat vissen bijna niet mogelijk was. Steeds een andere stek zoeken is dan vaak aangewezen maar maakt de dag zwaarder en dan krijg je het gevoel dat je meer ligt te “ kl……… “ dan te vissen. En dan ben ik iets minder aangenaam in de omgang…en krijgen de omliggende boten soms een vloek te horen. De afgelopen sessies vaak met God gesproken… Er werden een aantal leuke baarzen gevangen maar toch vooral kleine baars.

Bert op de zeebaars

Die hopelijk zijn weg naar huis tussen al dat groen terug wist te vinden. Anders mijn oprechte excuses aan pa en ma baars. De grootste die naar boven kwam was 59 cm.

Bert op de zeebaars

Bert op de zeebaars

Groeten en Vang Ze !

Bert

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Hans > augustus 21, 2012

  Antwoord

  Hey Bert,

  Je hebt er dan toch een paar kunnen vangen. Het valt over het algemeen nu niet mee om iets te vangen, dus: Knap gedaan zou ik zeggen.

  Groeten
  Hans

 2. Bert Van Dyck > augustus 22, 2012

  Antwoord

  Hey Hans

  Bedankt man !
  Maandagavond nog elk geultje en kantje liggen afdriften maar verder dan makreel kwamen we niet.

  Groeten en Vang Ze

  Bert

 3. monique > mei 1, 2015

  Antwoord

  Hoi Bert,
  ik ben een kookboekje aan het schrijven met daarin een recept met zeebaars. Mag ik een foto van jouw blog hierbij plaatsen? Niet die waar je zelf te zien bent, maar de eerste foto, waarbij je een zeebaars omhoog houdt. De titel van die blog is “achter de stekels aan”. Alvast bedankt!, Monique

 4. strandjutter > mei 2, 2015

  Antwoord

  Zo. BERT.
  dat zijn wat mooi die zeebaars in de boot.
  en ja lekker weer en wat foeteren dat hoor er bij als je de vis moet zoeken overal.
  maar je kan gelukkig lachen die zijn binnen.
  ik zeg blijf proberen.gr JAN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *