Home Gastvissers Edijan, vissen aan de Botlek

Edijan, vissen aan de Botlek

Advertenties

Goedendag Peter,

Gisteren toch nog op het laatste moment besloten om te gaan vissen. Eerst nog aas halen in Rotterdam en daarna door naar de visplek. Gezien ik voor 18:00 het aas opgehaald moest hebben, was ik nogal vroeg aan het vissen. In het begin was het rustig, en regende het behoorlijk. Toen het droog was en ik lekker naar de toppen zat te kijken vanuit de visstoel, zag ik ineens felle tikken op de top. Ik dacht eerst dat het een grote paling was, maar de lijn viel toen ineens slap, en dan moet het wel zeebaars zijn. Tijdens het indraaien voelde ik al dat het om een zeebaars ging, en eenmaal boven water was het een mooie dikke zeebaars, van net 42cm.

Edijan, vissen aan de Botlek

Normaal neem ik zeebaars pas mee vanaf 45cm, maar de haak zat in de kieuwen gehaakt en de vis was al aan het bloeden, en heb hem toen maar de genade klap gegeven. Net na het vangen van de zeebaars kreeg ik nog bezoek van 2 BOA’s die vroegen om de vispas, en of de zeebaars aan de nieuwe minimummaat (vanaf 1-9-2015) van 42cm voldeed, alles was in orde en ze gingen weer verder. Na de zeebaars bleef het stil, geen enkele aanbeet. En toen kwam de stroming erin en hoe, het ene moment bijna geen stroming en 5minuten later volle stroming. De verzwaarde onderlijnen met zelfs 200gr ankerlood bleven niet liggen, en dat op maar +-50m afstand. Er kwam veel groen en plastic mee, waardoor je om de 5 minuten moest indraaien omdat de hengel helemaal krom stond. Uiteindelijk heb ik 8 vissen gevangen, 2 palingen en 1 ondermaatste tong terug, en 1 zeebaars en 4 maatste tongen mee.

Edijan, vissen aan de Botlek

Ik heb bij de kleinste tong de rolmaat weggelegd, zodat te zien is dat deze niet ondermaats is, gezien sommige mensen hieran twijfelen. Het was uiteindelijk niet het succes van de laatste paar keer, maar toch weer lekker uitgewaaid, en snel nog een keer proberen.

Groeten Edijan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. jack > september 5, 2015

  Antwoord

  hoi Edijan we kennen elkaar niet maar je schrijft mooie verslagen maar je hebt toch weer een fijne visavond gehad met een mooi panneke vis misschien treffen we elkaar nog wel eens, mijn vismaat henry en ik vissen ook geregeld vanuit brabant daar in die buurt gr jack

 2. Nico > september 5, 2015

  Antwoord

  Hallo Edijan.

  Toch weer lekker weg geweest om te gaan vissen en als je wat vangt is dat toch mooi mee genomen.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 3. Jan > september 5, 2015

  Antwoord

  Wat..een mooi vangsten EDijan.
  goed dat met een mooie zeebaars van voormaat.en mooie tongen niet veel zonde dat er veel vuil was en klopt er zijn wel rommel op de bodem ik heb het er ook niet van ga zo door MVG.de strandjutter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *