Home Strand en kantvisserij Vissen met Frank aan de Waterweg

Vissen met Frank aan de Waterweg

Advertenties

Beste visvrienden, wat was het lang geleden en het heeft me weer zo goed gedaan, geweldig, weer eens een ochtend aan de Waterweg, met mijn allerbeste vismakker Frank.

Op het laatste verslag van Jeff, kwam een leuk item naar voren, dwarrellijnen als het hard stroomt en om extra ver te werpen, ik dacht er het mijne van en hoopte dat ik mijn hengels kon laten spreken, omdat het mijns inziens helemaal niks uitmaakt? Ik ben een man van onderlijnen met toverstokjes en hele korte haaklijntjes van gevlochten lijn en dwarrellijnen gebruikte ik vroeger hoofdzakelijk voor het vissen op gul, zeebaars en paling.

Maar er is natuurlijk helemaal niets mis me, dat een ieder het op zijn eigen manier doet en geloof heeft in eigen kunnen en eigen materiaal en het is helemaal fantastisch dat dit uitgewisseld wordt op onze fantastische site, die langzamerhand weer omhoog aan het krabbelen is, nadat we gestopt zijn met het delen van de vangsten op Facebook, waar ik toch mijn eigen bedenkingen over heb, inmiddels zitten we weer op ruim 250 unieke bezoekers per dag en dat gaat alleen nog maar stijgen, mede door de werkzaamheden van onze Paul op de achtergrond.

Over naar het vissen!

Het was voor het laatst geleden dat ik gevist had, samen met Jeff en de kids aan Maassluis, was echt een leuke ochtend. Vrijdag 7 mei, 2021 weer op herhaling, deze maal met mijn allerbeste vriend en vismakker Frank Verhulst uit Essen, België, wij zijn al ruim 20 jaar beste vrienden, ook onze vrouwen.

Om half 5 zou Frank bij mij zijn en nadat ik de laatste maal gevraagd had, of hij op zijn werk vroeger ook altijd te laat was, kwam hij deze keer 5 minuten te vroeg, ik stond perplex, hahaha.

Ik zou rijden, omdat het voor Frank een doolhof is in de Europoort en hij schiet zijn koffer open en ik wil erin om de spullen eruit te halen en knal recht met mijn hoofd tegen de onderkant van de klep, ooh, vergeten te zeggen, zegt Frank, gelukkig begon de hoofdpijn pas na het vissen. Hij zegt, eigenlijk had ik niet zo vroeg mogen rijden, de avondklok in België is nog van kracht.

Als we gaan rijden, is het weer als vanouds in de auto, lachen, gieren en brullen van het lachen, maar ook de serieuze zaken komen aan het bod en op de heenweg, begint het te spoelen en te bliksemen en het blijft maar gaan, wat een druppels en na een uurtje zijn we aan de stek, maar besluiten toch maar te blijven zitten, voor ruim een uur lang en eindelijk, na half 7 is het droog en dan gaan met die banaan, we kiezen ervoor om een eindje te lopen, tot de stenen wat kleiner worden en we goede ondergrond hebben en dan zijn we al snel aan het vissen, jezus, wat een stroming, maar daar trekt de vis zich weinig van aan en ik begin met een triplet.

Mijn makker begint ook voortvarend.

We vangen gewoon lekker, mooie vis, afgewisseld met kleine scharretjes o f wijtinkjes.

Na enkele mooie aanbeten, draai ik de hengel die helemaal rechts tegen de stenen ligt in en het gaat zwaar en met obstakels, zo te voelen en op een gegeven moment vast en ik loop naar rechts op goed begaanbare ondergrond en dan trek ik aan mijn hengel, vast, ik loop nog iets verder en struikel over een steentje, hengel op de stenen en ik zie een vreemde buiging op het 2e deel, het zal toch niet, ik raak een beetje in de stress als er een scheur dwars over zit.

Ik had zo’n leuk setje van die blauwe jongens, gelukkig heb ik mijn reserve hengel, een Grauwell Teklon, in de auto liggen en ik ga ze om ruilen en daarna gaat er op een shimano ultegra xsc, de spoel niet meer op en neer en daardoor gooi ik voor het allereerst met de wft een bussel in mijn lijn, het kan niet op vandaag en dan lig je er gewoon even uit met het vissen, gelukkig heb ik materiaal genoeg bij en ben weer snel aan het vissen.

Verders gaat het lekker, de kleintjes gaan retour en de scharren die voldoen aan ons formaat maken we gelijk schoon en knippen de zijgraten af.

Frank vangt ook een visje op zijn korte dwarrels.

Frank met een erg leuke triplet.

Ik probeer hem bij te houden.

Frank is weer fanatiek aan het indraaien, met de nodige amaais.

Hij is in de wolken met zijn dikke bot. Die heeft inmiddels vlieg en zwemles gekregen.

We vangen zoveel vis, echt heel leuk, alleen dat gesleur, dat begin je toch te merken.

Er worden veel foto’s gemist, we staan 30 meter uit elkaar, maar soms lopen we naar elkaar.

Vooral als ik een hele mooie aanbeet krijg, waarbij de vis zwemt naar rechts en ik kan mijn eerste maatse zeebaars van het jaar erbij schrijven.

Altijd heel leuk en lekker zijn ze ook!

Na deze zeebaars, gaat de filmcamera uit, het gaat inmiddels op zijn best, ook weinig foto’s meer gemaakt, alleen leuke.

Bij het passeren van deze boot, verteld Frank, dat het niet lang meer zal duren voor we daar met zijn Volvo opstaan, richting Zweden en dan verder naar Noorwegen, we wachten het af, haha.

Om half 11 denken we al aan opruimen, vis genoeg en we werpen beide nog eenmaal in en om 11u houden we het voor gezien en na een eetpauze bij de auto, zijn we om goed 13u weer thuis.

Dan lees je op een andere site een bericht, er zou goed schar gevangen worden aan Maassluis, maar het was niet veel, dan vraag ik me af, hoe krijg je het voor elkaar?

Ik heb 6 mooie scharren meegenomen, nog vis zat in mijn vriezer, Frank heeft de Zeebaars en een halve emmer schar van ons beiden meegenomen. Frank zei, dat ik er de meeste had, ik zeg, dat Frank er de meeste had, we noemen geen aantallen en geen totaal foto, van de schoon gemaakte vis, daar houd ik niet zo van, op de site, net zo min als ondermaatse vis in dode toestand.

Wie er nou de meeste had, dat interesseert me nou helemaal niets, we hebben een geweldige ochtend gehad, zo gezellig en zo visrijk! Hopelijk mogen we a.s. week nog een keer, Oosterschelde met de boot of strandvissen Zeeland, we wachten het weer af.

Ik heb ook nog een filmpje gemaakt, de eerste 2 uur, hopelijk genieten jullie ervan?

Tot de volgende!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

16 reacties

 1. Nico > mei 8, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter en Frank. Wat een leuke filmpje heb je er ook van gemaakt. En dan samen ook plezier en vis vangen is mooi mee genomen dan. Daarvan zeer leuke foto’s gemaakt en natuurlijk met een prachtige verslagje er van maakt het helemaal top. Jammer van je hengel die is gebroken maar zelf ben je nog er goed van afgekomen. Voor de volgende keer samen heel veel succes toegewenst dan.

  Groetjes de Zeehondetemmer

 2. Eldert > mei 8, 2021

  Antwoord

  Ha Peter
  Wat een gaaf ochtendje man. Dat doet een mens goed. En dan ook nog lekker vis vangen. Die heb je ieder gevalvin de pocket . Zonde van je hengel en molen . Soms heb je van die dagen dat alles tegelijk valt. Mooie zeebaars ook. Nu maar weer gauw de volgende sessie. Zelf zou ik vandaag de oosterschelde opgaan met Martijn maar door de verwachte weersomstandigheden hebben we moeten uitstellen helaas.
  Groet Eldert

 3. Jack Jozen > mei 8, 2021

  Antwoord

  Hallo Peter en Frank.

  Wat een geweldig verslag de lol springt er van af je hebt je hoofd flink gestoten Pedro want ik zie een bult onder dat petje zitten . Wel jammer van de hengel en de molen maar jou kennende zal dat wel goed komen zonde dat je eerst een uur moest wachten voor die regen anders was de buit nog groter geweest,het zijn mooie scharren en die bot heeft hij stiekem toch wel in zijn emmer gedaan je zet een lekkernij toch niet terug. Je kunt zeker daar wel het beste vissen met laag water ? en ja de onderlijnen de ene vangt zo en iemand anders weer op een andere manier ieder zijn heug he en de foto,s zijn ook prachtig gelukt ja de gezichten kun je toch niet veranderen he dat is nou eenmaal zo Ha Ha . Maar al bij al hebben jullie een super visdag gehad de meester heeft weer goed zijn best gedaan kunnen we weer wat van leren op naar de volgende sessie Heel Veul Groetjes Jack.

 4. Jeff > mei 8, 2021

  Antwoord

  We hebben trouwens op de meter af op hetzelfde plekkie gestaan!

 5. Stefan Groenheide > mei 8, 2021

  Antwoord

  Hey Peter en Frank, wat een heerlijk verslag van jullie leuke visserij aan Maassluis, mooie vangsten, veel lol, precies zoals het moet, zonde van de materiaalpech, zo eens in de zoveel tijd overkomt ons dat hé. Fijn ook te lezen dat het fysiek allemaal weer voor de wind gaat, precies op tijd voor het aanstaande tongseizoen en dan kun je je daar ook weer op uit leven, haha.
  Tot de volgende! Groeten, Stefan

 6. Frank > mei 8, 2021

  Antwoord

  Hoi makker,

  Mooi verslag over onze trip na de lockdown door het gevaarlijke Corona virus.
  Gelukkig is het droog gebleven en hebben we nog eens ouderwets leutig kunnen vissen,het heeft deugd gedaan.
  Als je de foto van de inworp inzoemd zie je dat de afhouders mee krom buigen zoals een hengel,waardoor waarschijnlijk het aas beter op de haak blijft zitten en meer aas is meer vis.
  Met de dwarrellijntjes gooi je wel verder,dat kan wel eens nodig zijn,hier was dat niet het geval.
  Heb de vangst “afhouder versus dwarrel” niet geteld ,heb maar tien vingers en een kort geheugen.
  Jammer van je hengel,dat wordt weer shoppen,misschien zijn er lezers die een goede tip kunnen geven.
  Wil zelf ook nog een werpkanon aanschaffen tips zijn welkom.
  Ben blij met men visjes ,de pan kan weer op het vuur, jippiee.

  groetjes Frank

 7. Henry > mei 8, 2021

  Antwoord

  Hey Peter en Frank,
  Een prachtig verslag van jullie visserij aan de Waterweg. Het begin was wel minder, ik begrijp da ge lang gewacht hebt om te kunnen gaan vissen maar dan moete nog niet zo gejaagd zijn da ge mee oewe tinus de klep van den auto wilt sluiten en dan bij aankomst ook nog regen. De mooie vangsten en het plezier dat jullie samen gehad hebben doen de pijn en regen echter snel vergeten, de mooie foto’s spreken voor zich.
  Een maatse baars naar boven takelen is natuurlijk iets dat ieder vissershart sneller doet gaan kloppen, Chapeau!!! Jammer dat je hengel naar de kloten is en ook een pruik in de gevlochten lijn is iets waar je niet blij van word maar……..als ge alles in de kast laat liggen gaat er nooit iets kapot en daarbij de hengelsportzaken willen tijdens de coronaperikelen ook wel ’n centje verdienen.
  Al met al, jullie hebben een geweldig leuk visdagje gehad, een mooie klus vis voor de pan, en het aller voornaamste, na lange tijd weer samen kunnen genieten aan de waterkant.

  Groetjes, Henry

 8. ies > mei 8, 2021

  Antwoord

  Hallo mannen,
  Wederom een top verslag van de meester. De jolijt spat er van af ondanks een smakkerd op de keien, zonde man. maar die dingen gebeuren, maar wie had er nu gewonnen? de kofferbak of dat ijzersterke hoofd? je zal zo’n dag met pech maar beginnen en het toch nog kunnen omkeren naar een top visvangst en hoop jolijt chapeau mannen. Voor de volgende sessie ook tong toegewenst, want daar begint het ook tijd voor te worden.
  Groetjes Ies

 9. Leen > mei 8, 2021

  Antwoord

  Dat was weer een mooie sessie👍

 10. gino > mei 8, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter en Frank,

  jullie hebben een er een mooi verslag van gemaakt met leuke foto`s en film, toppie hoor.
  De vis was er goed aanwezig en had honger zo te zien ! Als je nou echt een nieuwe hengel wil moet je die oude niet echt over de keien pleuren ….koop gewoon eentje , haaaaaaaaaa !!
  Dan een pruik in de gevlochten lijn op de molen is altijd miserie he, pff manman wat een dagje .
  En in ieder geval zal dit de pret niet hebben kunnen drukken toch?? Echt een mooie stek om te zitten zie ik wel . Hopelijk kan Frank weer richting Noorwegen, dat wil zeggen dat ik ook kan .
  Nu krijg ik natuurlijk ook weer zin om direct te vertrekken
  Succes nog verder mannen !

  grtjs Gino

 11. Herman > mei 8, 2021

  Antwoord

  Goed om te lezen dat je weer vol plezier aan de waterkant staat met ook nog mooie vangsten alleen jammer van de schade die je persoonlijk en aan je materiaal opgelopen hebt.
  Heb ook menigmaal gedacht dat mijn hengels daar op een gegeven moment zouden breken met de belasting die er op staat tijdens het indraaien en heb er ook al een molen kapot gedraaid.
  Uitdagende stek maar brengt daar vaak mooie vis op de kant dus in der loop der jaren het materiaal op de omstandigheden aangepast.
  Zal niet lang meer duren en de wintervis is weg en wordt het voor daar wachten op hun terugkeer.🎣

 12. Peter(fishguppy) > mei 8, 2021

  Antwoord

  Hallo iedereen, zo leuk het vissen was, zo leuk en hartverwarmend zijn ook jullie reacties en met deze reacties, daar kan ik wat mee, gewoon lekker doorgaan met vissen en hopelijk mogen we nog een paar weken profiteren van de wintervisserij en zo te zien aan de temperaturen gaat dat lukken ook?
  Groetjes Peter

 13. Paul > mei 8, 2021

  Antwoord

  Mooi verslag Peter en mooi foto’s! Blijft leuk om te lezen, mooie stek daar!

 14. Johan > mei 9, 2021

  Antwoord

  Fijn om te lezen dat je weer aan t water te vinden bent broertje. Mooi verslag en filmpe en super gevangen

 15. Teun > juli 14, 2022

  Antwoord

  Hey hey vis mannen even een vraag ik kan niet vissen met zo.n grote stok , hengel zou ik met een meerval hengel kunnen vissen van een meter of 3
  Hoop op reacktie van jullie groet teun

 16. Peter(Fishguppy) > juli 14, 2022

  Antwoord

  Hey Teun, vissen zul je er wel mee kunnen, maar of een meerval hengel een goede beetregistratie heeft voor kleinere vis, daar ben ik niet mee bekend, maar als je hem een meter of 50 in het water kan krijgen, je onderlijn, vang je op deze stek in de juiste periode vis.

  Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *