Home Gastvissers Eldert, vissen op tong, aan de Botlek

Eldert, vissen op tong, aan de Botlek

Advertenties

Ha Peter en fishguppyers

Het plan lag er al een poosje om vandaag, zaterdag, te gaan vissen want ja, dat was de enigste dag deze week ongeveer dat ze redelijk goed weer afgeven. Maar ja, hoe kom je zo gauw aan aas als je in Gouda woont. Even naar Dixhoorn zit er nu niet meer in. Internet afstruinen leverde ook niet zoveel op. Bijna alles dicht op vrijdagavond, zaterdagochtend alles veel te laat open , want ja… Ik wilde graag rond 7.00 uur op Vlaardingen zijn. Ahoy Hengelsport, die is vrijdagavonds open . Even bellen en ja hoor , die hebben kweekzagers. Dus vrijdagavond eerst naar Rotterdam, een half uur rijden, om aas. Voor mij een nieuwe winkel, leuke mensen daar, netjes geholpen en aas was van beste kwaliteit voor een redelijke prijs. Ik was dus geholpen. Zaterdag 5.45 uur wekker gezet, iedereen die nooit vist verklaarde me voor gek, na een week keihard werken. Iets later dan gepland kwam ik op mn geliefde stekkie en ik was daar alleen wat ik niet had verwacht eerlijk gezegd. En dat bleef heel de ochtend zo. Maar goed… 2 weken geleden een nieuwe hengel gekocht bij de Hubo in ‘s_sgravenpolder en die moest de vuurdoop ondergaan. Ik moet zeggen dat dat prima gegaan is .

Eldert, vissen op tong, aan de Botlek

Wat een geweldige stok. Rond 7.15 uur lagen de lijnen in het water , (even genieten van de zonsopkomst) en het duurde niet lang voor dat de eerste beetmelding een feit was.

Eldert, vissen op tong, aan de Botlek

Een botje, volgende een mini-tong .

Eldert, vissen op tong, aan de Botlek

En dat bleef heerlijk zo doorgaan. Af en toe 2 tegelijk, een keer 3 tegelijk en jawel … een hele mooie tong meldde zich ook.

Eldert, vissen op tong, aan de Botlek

Eldert, vissen op tong, aan de Botlek

Eldert, vissen op tong, aan de Botlek

Eldert, vissen op tong, aan de Botlek

Eldert, vissen op tong, aan de Botlek

Die is voor de vrouw. Zou fijn zijn als er ook een zich laat zien voor mezelf. En ja hoor… Even later zn iets kleinere broer, maar het waren voor de rest allemaal tongetjes van 20 tot 23 cm. zeg maar. Met het opkomende water werd het wat betreft de vangst een stuk minder. Wel een mooie zeebaars van net aan de maat die zich liet zien.

Eldert, vissen op tong, aan de Botlek

Heerlijk om zulke klappen op je hengeltop te zien en dan zo’n mooie vis. Wat hebben we toch een pracht hobby. Al bij al heb ik er gevist van 7.15 uur tot 11.30 uur ongeveer met om 9.00 uur hoog water. Mijn streven deze keer was om precies bij te houden hoeveel en wat ik gevangen had. Meestal als ik er een stuk of 5 gevangen heb ben ik de tel kwijt maar deze keer is het me wel gelukt. De teller eindigde op 6 bot, 10 tongen waarvan 2 mooie voor thuis, 1 zeebaars , 2 bolkjes en 2 wijtinkjes .

Eldert, vissen op tong, aan de Botlek

Dus 21 in totaal en dat op 4 uurtjes vissen en dan ook nog een ochtendtij… bij mij is het vaak wel minder. Niks te klagen dus. Mooie ochtend qua weer, hoofd leeggemaakt , leuke vangst , wat wil een mens nou nog meer.

Met visvriendelijke groet,

Eldert

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 7, 2019

  Antwoord

  Hey Eldert, mooie sessie hoor!
  Jammer van de kleintjes, maar wel leuk, dat je zo’n mooie tong had van 37cm, heb ik persoonlijk niet gevangen, dit jaar, maar daarentegen, waren mijn aantallen wat hoger.
  Mooie maatse baars als toemaatje, wat wil je nog meer?

  Groetjes Peter

 2. Nico > oktober 7, 2019

  Antwoord

  Hoi Eldert. Mooi vis verslag er van gemaakt en ook met leuke foto’s er bij. Toch en paar vissen voor het panneke he mooi hoor.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 3. Leen > oktober 7, 2019

  Antwoord

  Hoi elders leuk gevangen
  Als je aas wilt halen in Rotterdam kan je naar eagle hengelsport op de pleinweg deze zaak is in het weekend om 6.00 open ook op zondag
  Groetjes,leen

 4. Rob Torsk > oktober 7, 2019

  Antwoord

  Hey Eldert,
  Mooi verslag en mooie foto’s.
  Heel leuke vangst zo voor een paar uurtjes.En wat leuk dat de top van je nieuwe hengel regelmatig stond te klapperen.Goed gevist hoor.
  Groetjes Rob,

 5. jack jozen > oktober 7, 2019

  Antwoord

  Hoi Eldert wat een mooie vistrip en super foto,s er bij en een tong van 37 das een hele lap, mijn grootste vorige week was 33cm dat scheelt nog een stuk he. Maar al bij al was het werk voor aas te vinden toch wel de moeite waard.Veul groetjes Jack.

 6. Eldert > oktober 7, 2019

  Antwoord

  Bedankt allemaal voor de leuke reacties.
  @ leen…. Bedankt voor de tip. Wat afstand betreft naar eagle of Ahoy maakt niet zo veel uit. Maar om 6 uur open is dan wel weer makkelijk . Zeker als savond s ook geen optie is . Ik zal het zeker onthouden.
  Groet, Eldert

 7. hugo > oktober 7, 2019

  Antwoord

  Hallo Eldert,

  Mooi aantal vissen 21 stuks op 4 uur tijd is zeker niet mis hoor,en een mooie lap van een tong erbij je vrouwtje zal je graag zien thuis komen.Soms moet een mens wat verzetten om nog aan aas te komen hè,maar wie zoekt die vind.Succes bij je volgende visdag.

  Groetjes Hugo

 8. Henry > oktober 9, 2019

  Antwoord

  Hallooo Eldert,

  Terug van m’n weekje met de camper meteen de vis verslagen bekijken. Een mooi verslag met bijgaande foto’s van je sessie aan de Botlek.
  Een prachtige vangst en een tongflap van maar liefst 37 cm. daar droomt menig visser van.
  Je nieuwe hengel is meteen goed ingewijd!!
  Uiteraard ook fijn om te lezen dat er nog steeds volop vis aanwezig is, goede vangst en veel plezier bij je volgende sessie.

  Groetjes, Henry

 9. Jack Peelman > oktober 13, 2019

  Antwoord

  Leuk berichtje weer Eldert !
  En netjes de tel bijgehouden,… ook een hele opgave weet ik uit ervaring, ik ben de tel ook altijd kwijt 🙂

  Groetjes,
  Jack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *