Home Gastvissers Strandvissen Huatulco Mexico

Strandvissen Huatulco Mexico

Advertenties

Hallo Peter en Fishguppies,

onze vakantie naar Nederland voor juni was helaas in het water gevallen en als alternatief voor mijn gezin een vakantie naar Huatulco geboekt van 22 december tm 3 januari om daar kerst en oud en nieuw door te brengen. Voor mij tevens een uitgelezen mogelijkheid om weer eens een hengeltje uit te gooien.

Op de Mexicaanse marktplaats (mercado libre) een mooie hengel (Okuma tundra pro) van 3.60 mtrs op de kop weten te tikken met bij behorende zeemolen , haakjes, lood en wat Rapala’s , gevlochten lijn en een hengelsteun voor op het strand.

Alles netjes op tijd binnengehad en de kwaliteit vielt absoluut niet tegen! 22 december met een privé chauffeur (je moet wat met die covid) naar Huatulco vertrokken , een rit van 12 uur voornamelijk door de bergen.

Voor de kinderen best lang, maar gelukkig gedroegen die zich uitstekend! De volgende dag razend enthousiast en onder indruk van de mooie locatie. Vamos a la playa!

Lekker een duik in de zee genomen en tijdens het zwemmen kon je de vissen in het heldere water al zien zwemmen , dus dat beloofde veel goeds!

Aan wat mensen gevraagd naar de mogelijkheden en op één van de 3 strandjes was het gewoon mogelijk te vissen. Rapalas was volgens hun ook goed mogelijk, dus in de avond de spullen verzameld en een mooie stek uitgekozen.

De stek is 5 minuten lopen van ons appartement en alles snel in orde gemaakt, maar na een uurtje werpen helaas pindakaas geen succes, slecht een klein sneetje in mijn vinger van de gevlochte lijn. Verschillende Rapalas geproberen, maar jammer genoeg geen actie. Tijd voor een nieuw plan.

De volgende dag in het hotel 1 kilo garnalen bestel, grote en kleintjes, hiermee moest het goedkomen. De getijden bekeken en het zou om 00:15 hoog water zijn, dus 22:00 ter plaatse op de visstek.

Vandaag een dwarrellijn met een grote garnaal en een haakje boven het lood met een kleine gekookte garnaal. Na een half uurtje even checken, maar beide haken leeg.

Snel weer wat garnalen erop, maar om de 10 minuten weer legen haken, waarschijnlijk kleinere vissen of krabben die er ook maar genoeg zitten. Toch maar wat beter opletten en toch zie ik tegen 23:00 wat mooie aanbeten (klapperende toppen) helaas kan ik ze niet verzilveren.

Ik was ook niet helemaal tevreden over de haakjes die ik bestel had, vrij groot en waarschijnlijk de reden dat ik toch redelijk wat aanbeten gemist hebt! Jammer genoeg heb je in ons dorp geen viswinkel en op internet is toch wat moeilijker bestellen en altijd maar afwachten wat je binnenkrijgt.

Toch is het een hele ervaring vissen op een strand in een tropische land, jammer genoeg bleef de tropische verrassing uit. Om het goed te maken heb ik nog een filmpje van 6 jaar geleden uit dezelfde plaats met een boottrip, dit kon ik helaas dit jaar niet doen omdat de kinderen graag heel de dag willen zwemmen en la piscina grande!

Bekijk hier het filmpje van 6 jaar geleden.

Groeten aan iedereen en de beste wensen voor 2021!! ,

Paul ( de visexpert )

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Gino > december 30, 2020

  Antwoord

  Hoi Paul,
  mooi verhaal ,wat een prachtige locatie en het weer is iets beter dan bij ons zie ik !
  Ja het strandvissen daar is iets anders dan hier in zeeland volgens mij ,toch lekker relaxed in een stoeltje en lekker warm weer ipv van een dik winterpak of dergelijke .Spijtig dat je geen bootvisserij kan doen nu maar toch een mooi filmpje van 6j geleden !
  Nog een prettige vakantie toegewenst en een vooral een goede gezondheid in 2021 .
  Succes nog verder .

  grtjs Gino

 2. Jeff > december 30, 2020

  Antwoord

  Heej Paul,

  Jammer van de vis maar wat een ervaring!
  Heerlijk in de tropische temperaturen genieten van je hobby en toch rammelende toppen, wat wil een mens nog meer.
  Gaaf filmpje trouwens!

  Jeff

 3. Peter(Fishguppy) > december 30, 2020

  Antwoord

  Hey Paul, leuk verslag, zoals we van jou gewend zijn! Jammer dat het visloos blijft, maar in ieder geval geprobeerd.
  Gr Peter

 4. Henry > december 30, 2020

  Antwoord

  Hoi Paul,

  Toch tijdens de coronaperikelen uit ons natte kikkerlandje gevlucht !
  Het is altijd leuk om tijdens je vakantie een hengeltje uit te gooien maar zoals jezelf ondervonden hebt, wanneer je tijdens een duik mooie vissen ziet zwemmen zitten deze nog niet bij jouw in den emmer.
  Een gaaf filmpje van enkele jaartjes terug maar met de boot wordt alles natuurlijk een heel ander verhaal., Met ’n speciale visvakantie in Noorwegen kun je momenteel immers ook nog knoerten van gullen vangen.
  Geniet samen met je gezin van de zonnige temperaturen en probeer alsnog een visje te haken.

  Groetjes, Henry

 5. Gino > december 30, 2020

  Antwoord

  Hoi Henry,

  Noorwegen echt leuk en goed vissen…ik doe dit al 12j ondertussen altijd rond eind mei .Daar zitten echt nog mooie kabeljauws hoor mijn record staat op 17kg trouwens, koolvis 11kg ,leng 15kg en ook een heilbot van 42kg !Leng is niet zo leuk zitten althans ik doe dit niet graag veel te diep (200+m) wil je de echte grote vangen, pff.
  Dit jaar moeten overslagen met de corona natuurlijk 2021 al geboekt hoor !!
  Voor Noorwegen gingen we naar Denemarken…maar dat werd steeds minder.

  grtjs Gino

 6. Stefan Groenheide > december 30, 2020

  Antwoord

  Hoi Paul, dat zijn prachtige foto’s zeg, leuk verslag ook. Ik verlang gelijk al weer naar de zomervakantie! Jammer dat je geen visje kon verleiden, maar zo te zien een heerlijke vakantie gehad.
  Groeten, Stefan

 7. Paul (devisexpert) > december 30, 2020

  Antwoord

  Hallo allemaal,

  bedankt voor de reacties volgende keer weer een verslag met vis.

 8. ies > december 31, 2020

  Antwoord

  hallo Paul,
  Een mooi verslag van uit je thuis land, jammer dat het visloos bleef maar het geeft de sfeer mooi weer. De onderste foto van de garnalen doet mij terugdenken aan mijn 20 er jaren Toen ging ik vaak aan de Westplaat vissen en dat deed ik met garnalen die ik daar schepte , altijd vers aas dus en vangsten verzekerd.
  Ook jou wens ik al het beste en gezondheid voor jou en de jouwen. PS Type dit verslag bij mijn vriendin en hier staat de de site mooi breed uit, terwijl hij bij mij thuis alles smal onder elkaar staat per onderwerp dus daar liggen mijn problemen .Betekend dus dat ik mijn instellingen ga ver anderen.
  Groeten Ies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *