Home Bootvis verslagen Even een middagsessie met de boot

Even een middagsessie met de boot

Advertenties


Vandaag had ik een snipperdag genomen, omdat de kringloop onze oude meubels kwam ophalen, welke vorige week vervangen zijn door nieuwe. Samen met mijn schoonzoon de meubels op de oprit gestapeld, in afwachting van de kringloop. Kort na de middag kan ik gaan vissen en ga weer op de stek van zaterdag liggen en ben gematigd positief, in verband met de noordelijke wind en de kentering naar opkomend water zet juist in en ik heb veelvuldig beet en tot mijn verrassing geen tong maar steenbolk en maatse wijting, dat is wel erg vroeg!

Even een middagsessie met de boot

Even een middagsessie met de boot Even een middagsessie met de boot

Ik heb mijn filmcamera klaar staan, wachtend op die ene mooie beet. Als de wind totaal wegvalt is het ineens bloedheet geworden en ik doe mijn T-shirt uit en smeer factor 50.

Inmiddels gaat het al goed stromen, het is een dag na springgetij, altijd lastig te bevissen! Toch zie ik een mooie aanbeet en ik verzilver een redelijke tong.

Even een middagsessie met de boot

Even later een kleinere.

Even een middagsessie met de boot

Dan gaat het inmiddels zo hard stromen en er komt abnormaal veel vuil in de lijnen en volgens mij blijft 300 gram niet meer aan de grond, dus ik draai de hengels in, haal mijn anker eruit, met de lier en vaar naar 2 meter water, waar haast geen stroming staat, ik geef veel ankertouw en ga lekker een schoonheids slaapje doen, in de kajuit en zet de gsm op alarm om 16.30u.

Als ik wakker ben geworden, moet ik constateren, dat het slaapje weer niet echt geholpen heb, als ik de spiegel kijk in de kajuit, volgende keer beter! Ik vaar terug naar het diepe en kan constateren dat de stroming een stuk minder is. Ik vang eerst een hoop kleine steenbolkjes, waar de meeuwen weer blij mee zijn. Dan een mooie beet en die brengt een ruim aan de maatse tong.

Even een middagsessie met de boot

Dan zie ik een beet en dat kan niet missen,haai en hier zet ik de filmcamera voor aan.

Het is weer een erg mooie, maar ik neem niet de moeite om hem te meten of te fotograferen en zet hem geijk terug.

Aan mijn andere hengel een erg mooie klap en deze komt herhaaldelijk terug en als ik ga draaien voel ik al dat dit geen Steenbolkje is en het is een doublet mooie tong!

Even een middagsessie met de boot

Daarna vang ik nog 2 kleinere exemplaren, waarvan er eentje erg klein is.

Even een middagsessie met de boot Even een middagsessie met de boot

Het is inmiddels 19.00u en ik besluit op te gaan ruimen en tegen 20.00u lig ik weer in de sluis en poets daar even het visdek schoon, met een paar emmers water en als ik aan de steiger lig, zie ik dat John ook weer weg is, waarschijnlijk voor de nacht!

Het was vandaag een redelijke lange sessie, maar met niet echt veel vistijd, omdat ik lekker geslapen heb.

Ik heb 7 tongen gevangen, waarvan er 6 mee naar huis gaan en 5 maatse wijtingen en nog 2 die terug gingen, de Steenbolkjes heb ik niet geteld. Het was heerlijk genieten op het water met dit weer, al is de vangst niet echt top, maar het blijft vissen en gelukkig weten we niet van te voor wat we gaan vangen!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. bjorn > september 4, 2012

    Antwoord

    Mooie verslag peter.
    en er zitten zeker mooie tongen tussen.

    Mvg Bjorn Briquet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *