Home Bootvis verslagen Zeebaarsvissen Noordzee 23 mei 2022

Zeebaarsvissen Noordzee 23 mei 2022

Advertenties

Gisteren een dagje de noordzee op geweest met vismaat Willy vanuit Neeltje Jans.
Doel was om een paar zeebaarzen te vangen.
Of dat gelukt is??
Willy heeft er een verslagje van gemaakt dat ik gemakshalve gekopieerd heb ­čÖé

==============

Zondag, visdag?

Gisteren, samen met Kees, een dagje op het water doorgebracht. We gingen achter de zeebaarzen aan, aan boord van zijn fijne Boston Wahler. Na wat tegenslagen waren we rond 13.30 op het water en gingen we gelijk richting de stek waar het verleden jaar zo los ging.
Op deze stek lag ook de boot van Fisherman Wavedancer die hadden in de morgen al een aantal baarzen veschalkt. Kees kreeg op de eerste ankerplaats een 2- tal aanbeten zonder resultaat. Na een uurtje, zonder verdere beweging op de hengeltoppen, zijn we een honderd meter opgeschoven om dichter bij de branding te kunnen vissen. Kees ving hier 2 baarzen, eentje van 38cm en een, maatse, van54cm. Na nog een paar, gemiste, aanbeten zijn we uiteindelijk richting Neeltje Jans gevaren en hebben we daar nog een of twee stekken aangedaan. Op de laatste ankerplaats ving ik nog een haaitje, mijn enige vis van de dag, en Kees bracht nog 2, mooie, scharren aan boord. Rond 19.30 hielden we het voor bekeken, ietwat teleurgesteld over de vangsten.
We hebben weer een prachtig mooie dag mogen beleven, zonnig, weinig wind en…helaas, weinig vis.
Kees, bedankt voor de leuke dag.
=============
Naschrift door Kees.
Alle vis is vandaag gevangen op grote dikke zeepieren. De zagers, mesheften en andere aassoorten geen beet op gehad. Het aas afkomstig van onze hofleverancier Lobbezoo was weer perfect in orde (y)
Daar liggen we dan, in afwachting van wat komen gaat.
Buren op het water, Fisherman wavedancer met vismaat Marcel
mooie maatse zeebaars, 54 cm
haai voor Willy
Tevreden Willy ­čÖé
===================

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Gino > mei 23, 2022

  Antwoord

  Hoi Kees en Willy,

  toch lekker met zulk weer op het water vertoeven en lekker de ganse dag je zin doen….jammer dat de vangsten dan wat tegen vielen maar ja het is ni anders en het kan niet steeds de hoofdprijs zijn ! Toch een mooi verslag van gemaakt copy/paste hihi en leuke foto’s genomen .
  Succes nog verder.

  grtjs Gino

 2. Fishguppy > mei 23, 2022

  Antwoord

  Hey Kees en Willy, prachtig verslag met goed weer en toch wat vis, een zeebaars van 54 cm, zou menig visser voor tekenen, chapeau mannen!
  .grtjes Peter

 3. Frank > mei 23, 2022

  Antwoord

  Jo Kees En Willy,
  Leuke dag gehad met een paar mooie vissen , zeker die Zeebaars.

  Groetjes Frank.

 4. Nico > mei 23, 2022

  Antwoord

  Hoi Kees en Willy. Leuke foto’s genomen van jullie boot trip en toch verschillende vissen gevangen. En die Zeebaars zal wel smaken daar .En ook ik moet nog de eerste Haaitje nog vangen zal een beleving zijn .

  Grtjes. Nico

 5. Jack Jozen > mei 23, 2022

  Antwoord

  Hallo Kees en Willy.

  Het zijn in ieder geval mooie foto,s al was de vangst niet zo wat je gehoopt had maar ik zou al blij zijn met zo,n zeebaars van 54 daar kan mee thuis komen en dan die haai het lijkt wel of die gaat overheersen Ben benieuwd wanneer de eerste in de waterweg word gevangen.
  Heel veul groetjes Jack.

 6. Henry > mei 23, 2022

  Antwoord

  Hey Kees en Wi!!y,
  Onder het genot van ’n stralend zonneke met de boot de branding in, een genot voor iedere baarsvisser. Ondanks dat de toppen niet veelvuldig gerammeld hebben toch wat vis kunnen strikken, als ’n kantvisser een baars van 54 cm. aan wal getakeld heeft kan z’n dag al niet meer stuk. Pieren worden in z’n algemeenheid door bijna iedere vissoort gewaardeerd, ook ik heb persoonlijk meegemaakt dat zelfs de tong de pier aantrekkelijker vond dan ’n zager., dus ook bij de vis zal gelden; Smaken verschillen!!
  Voor jullie vo!gende visserij, veel plezier en goede vangst.
  Groetjes, Henry

 7. ies > mei 24, 2022

  Antwoord

  Hey Kees en Willy, Jullie hebben een mooi dagje uitgekozen om op het water te vertoeven, jammer dat de vis niet massaal thuis gaf, maar een maatse baars en haai zijn leuke vangsten.
  Groetjes Ies

 8. Eldert > mei 24, 2022

  Antwoord

  Mooie bonus vissen Willie en Kees. En een mooi verslag er van .
  Groet Eldert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *