Home Strand en kantvisserij Vissen aan Dishoek Strandweg

Vissen aan Dishoek Strandweg

Advertenties

Vandaag vroeg opgestaan om in de vroege ochtend weer op mijn momenteel favoriete stek aan Dishoek te gaan vissen.

Om 06.15u, drie uur voor laagwater, gaan mijn hengels, beaast met een cocktail van mesheften en leeglopers zo ver mogelijk tegen de straffe westenwind, die pal op de kop staat, te water.

Ik maak gebruik van 2 lijnen met 2 haaknrs. 2 en 2 lijnen met 3 haaknrs. 4 en wissel deze tijdens het vissen telkens af, beide hengels met een reserve lijn beaast.

Terwijl ik de reserve lijn aan het beaazen ben en aan het genieten ben van een warme kop koffie, zie ik op beide hengels al beet.

Als ik de eerste hengel binnen draai, gaat hij heel erg zwaar tot de onderlijn in de branding is en dan gaat hij ineens een stuk lichter, maar er zit toch nog een net aan de maatse gul aan, maar ik vermoed dat er een grote is afgegaan en de tweede hengel brengt een mooie schar.

 

Nadat ik weer heb ingeworpen zie ik weer gelijk de hengels uitbundig klapperen en dat is beslist niet van de wind, maar ik ben nog bezig met beazen, dus laat maar even liggen, er zitten toch drie haken aan en als ik dan zover ben draai ik mijn rechter hengel binnen en deze draait erg onregelmatig zwaar en brengt tot mijn blijdschap een triplet van drie maatse vissen, een gul een schar en de grootste wijting van deze winter.

De andere hengel brengt nog een schar en een gul, wat na vier draaien de bodem van de emmer al goed heeft gevuld.

Dan lijkt het wel of er een kleine schar invasie komt, telkens met twee tegelijk en wat zijn de beten aan de gevlochten lijn toch een lust om te zien.

De grootste meet 35cm en dat is niet verkeerd voor van de kant.

Als het dan licht is besluit ik om de mesheften snel op te vissen en het vangen blijft tot laagwater doorgaan.

Met het begin van het komend water vang ik telkens volle bak, maar alleen kleine gulletjes en nog een aan de maat en de schar lijkt verdwenen en dan ruim ik om 09.30u maar op en ga naar huis met de vangst, welke bestaat uit 11 grote scharren, 5 maatse gullen en een mooie grote wijting en tamelijk veel ondermaatse gulletjes en kleine schar terug gezet en zo blijkt, lijkt het erop dat de mini wijting eindelijk tot mijn genoegen is verdwenen, dat was een bron van ergenis voor mij.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *