Home Gastvissers Stefan, zeebaars vissen HvH

Stefan, zeebaars vissen HvH

Advertenties

hoi Peter en visvrienden,

zaterdag 9-5 een vissessie gepland op de zeebaars in hoek van holland op de pier. om 05.00 uur vertrokken en om 06.00 uur begonnen met gooien, als materiaal een 3.30 m. zeebaarshengel van wout van leeuwen met een Shimano nexave 4000 molen, prima combi. had een oude fiets in de kofferbak meegenomen en heb deze ergens bij de parkeerplaats achter gelaten voor een volgende keer, altijd makkelijk, anders is het een hele wandeling. het was prachtig weer met een licht noordoosten briesje, lekker het windje in de rug.

Stefan, zeebaars vissen HvH

zelf vis ik van oudsher altijd graag met een loodkop en parelmoeren twisters, dat geeft mij altijd het meeste vertrouwen, ben vandaag echter ook paar keer geswitcht naar een wat kleine shad in de kleur lichtgroen en 1 in de kleur wit met lichtrood. het was om 04.30 uur hoogwater, dus ik heb gevist met afgaand water, in mijn beleving op de pier het beste getij.

Stefan, zeebaars vissen HvH

het was niet erg druk met andere vissers, het is wellicht ook nog wat aan de vroege kant in het seizoen. heb op 2 plekken gevist, ben begonnen op een plek waar de oude pier een meter of 30 van de nieuwe in het water loopt, rond deze steenstort moeten de baarzen zich normaliter ophouden en hopelijk pakken ze dan je kunstaas, het is echter ook een moeilijke stek, als je even iets te traag binnen draait zit je vast en ben je je kunstaas kwijt, dit overkwam mij uiteraard ook een aantal keer. later met iets lager water ben ik vertrokken naar een andere stek waar iets minder steenstort ligt en je langzaam en wat dieper binnen kunt draaien, hier vis ik vaak als het water op zijn laagst is en het stroomt hier eigenlijk altijd wel lekker, heel belangrijk. helaas moest ik om 11.00 uur toen ik stopte concluderen dat ik deze keer met een 0 af moest sluiten, wat niet vaak gebeurt eigenlijk… na 5 uurtjes gooien was ik er wel klaar mee en helaas dus niets gevangen, verderop op de pier zag ik een oude bekende nog wel een mooie baars binnen halen. verder werd er volgens mij maar weinig gevangen. nou ja, volgende keer beter zullen we maar zeggen.

Groetjes Stefan Groenheide

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 10, 2020

  Antwoord

  Hey Stefan, je foto’s zijn iig goed op format binnen gekomen, bedankt daarvoor!
  Ja zeebaars, hij aast of hij aast niet, vele factoren en aassoorten bepalen vaak de vangst.
  Ik vis er haast nooit speciaal op, ja met de zager, maar voor de rest heb ik alles aangeschaft en het staat daar maar, ik kom er gewoon niet aan toe.
  Waarschijnlijk pmdat ik verknocht ben aan Tong.

  Groetjes Peter

 2. Nico > mei 10, 2020

  Antwoord

  Hey Stefan. Mooie foto’s gemaakt van de pier en hopelijk als je daar nog een kom hoop ik dat je fiets er nog lig he. Jammer dat je niks heb gevangen en hopelijk de volgende keer meer succes toegewenst dan . Toch nog ook een leuk verslagje van je trip gemaakt .

  Groetjes de Zeehondetemmer.

 3. Henry > mei 10, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  Met de fiets op zeebaarsjacht, je wordt niet moe van kuieren en zoeken maar fietst waarschijnlijk ook leuke plekken voorbij waar de baars wel aast! Ikzelf ga nooit specifiek voor de baars maar ben uiteraard altijd blij als ik een toevalstreffer op de kant kan takelen.Uiteraard heb ik op het zoete voorheen lange tijd op snoekbaars gevist, toentertijd nog met levende visjes, maar nu dit alles vervangen is door kunstaas ben je wel continu aan het gooien en binnendraaien! Veel succes en goede vangst bij je volgende baarzenjacht .

  Groetjes,Henry

 4. jack Jozen > mei 10, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan.

  Hoi Stefan jammer dat het niet lukte maar dat is vissen he de ene keer en dan weer niet. Maar je weet de aanhouder wint en nooit geschoten is altijd mis, dus op naar de volgende sessie,de fiets uit de stalling en karren maar veul succes nog .Groetjes Jack.

 5. gino > mei 10, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  al was het niks ,toch weer lekker met de hengel in de hand aan het water…zalig toch ! Succes de volgende sessies en hopelijk ligt dan de fiets er nog !

  grtjs Gino

 6. Stefan > mei 10, 2020

  Antwoord

  Bedankt voor jullie reacties, Henry, het vissen met levend aas heb ik ook altijd fijn gevonden, op de zeebaars durf ik dat stiekem nog wel… niet in het zoete, Peter, gewoon eens per jaar eens proberen, het is een fantastische sportvis, over een paar weken als de vangsten oplopen gewoon eens doen, eventueel kunnen we in hvh afspreken met in acht neming van de corona voorschriften , heb ook nog een vouwfiets…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *