Home Gastvissers Henry en Jack, vissen aan de Botlek

Henry en Jack, vissen aan de Botlek

Advertenties

Beste visvrienden,

Na het geweldig leuke verslag van de visvakantie van Peter samen met z’n gezin te hebben gelezen kon ik het niet laten om tussen twee vakanties in nog een visdagje in te plannen. Woensdagmorgen om 9 uur stond m’n trouwe maatje Jack aan de deur en tuften we goedgemutst richting het zilte sop. Omdat ik helaas nog steeds redelijk veel last heb van m’n rug kozen we een andere locatie om wat zagertjes en piertjes naar boven te wroeten. Om mijn rug zoveel mogelijk te ontlasten zette Jack zich voor 200% in maar moesten we toch zo’n 2 uurtjes spitten. Chapeau voor mijn maatje die met zijn ruim 70 jaartjes en de zon op z’n bolleke het toch weer voor elkaar kreeg om een leuke portie aas in de emmers te krijgen.

Henry en Jack, vissen aan de Botlek

Nu op naar de Botlek en om ± 15.30 uur vlogen onze goed beaasde haken in het water, nu maar afwachten!!!! Vrijwel meteen had Jack al beet en takelde zoals gewoonlijk een bot aan wal, deze snelle aanbeet gaf ons dan ook een goed gevoel. Niet lang daarna ving ik ook mijn eerste bot waarna Jack gelijk een doublet vis aan land sleepte. Het doublet bestond uit een bot en jawel hoor een redelijke brasem die uiteraard weer meteen zwemles kreeg.

Henry en Jack, vissen aan de Botlek

Toen werd het eindeloos stil, geen stroming, geen enkel aanbeetje en dat ging zo door tot zeker 20.15 uur. Het zonneke deed echter goed z’n best en onder het genot van ’n koel biertje en wat gezever gaf mijn hengeltop rond 20.30 uur opeens een flinke doorbuiger. Wat later kon ik een mooie baars op de kant slepen en terwijl ik deze ont haakte gaf ook Jack een triomfantelijke brul.

Henry en Jack, vissen aan de Botlek

Toen ik bij hem kwam maakte hij al een vreugdedansje met een super mooie tong in z’n handen.

Henry en Jack, vissen aan de Botlek

Nu volgde kort achter elkaar enkele leuke aanbeten en haalde ik tussen wat klein spul door ook nog 3 maatse tongen aan wal. Rond 22.00 uur werd het helaas weer helemaal stil rond onze hengeltoppen en besloten we een half uurtje later om onze spullen in te pakken. Jack had een prachtige tong en 6 botten terwijl ik een baars, 3 tongen en een bot voor de pan mee kon nemen. Al met al hadden we tijdens de “donkere” uurtjes toch nog wat leuke beetjes gehad en het heerlijk schijnende zonneke bezorgde ons toch wederom een leuk visdagje. O ja, voor ik het vergeet, beste visvrienden neem a.u.b je rommel mee naar huis, wederom ontzettend veel lege bierblikken, plastic flessen en kranten waar aas in gezeten heeft en natuurlijk niet te vergeten de kluwen verwarde lijn. Op deze stek lagen zowaar twee volle bouwemmers afval. Helaas zijn door het achterlaten van deze afval al veel leuke visstekken, overigens terecht, afgesloten dus laten we zuinig zijn op wat we nu hebben.

Groetjes, Henry en Jack

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 29, 2016

  Antwoord

  Nou, gelukkig vandaag weer internet in mijn huis in Denemarken, was behoorlijk gefrustreerd, maar hiervan ben ik weer een beetje opgebeurd, van zo’n positief verslag, mijnheer pastoor en misdienaar! Jullie kunnen het nog steeds! Een plezier om zoiets te mogen plaatsen. Volgende week als ik weer thuis ben ook maar eens gaan tongen!

  Groetjes Peter

 2. Nico > september 29, 2016

  Antwoord

  Hoi Henry en Jack. Leuk te lezen je vis verslag en ook met mooie foto”s er bij. Ja
  van het zeeaas steken dat valt zeer zeker niet mee. Toch lekker samen er op uit geweest en wat gevangen .

  Groetjes De Zeehondentemmer

 3. Nico > september 29, 2016

  Antwoord

  Hoi Henry en Jack. Leuk te lezen je vis verslag en ook met mooie foto”s er bij. Ja
  van het zeeaas steken dat valt zeer zeker niet mee. Toch lekker samen er op uit geweest en wat gevangen .

  Groetjes De Zeehondentemmer

 4. Alain Tulleneers > september 29, 2016

  Antwoord

  Heeeeey Henry y Jack
  Kei leuk mannen
  Samen een mooie hengelsessie beleefd,zolang de heer het toe laat genieten mannen.
  En die afval blijft een ergernis.
  Grtz Alain

 5. hans de Bruijn > oktober 1, 2016

  Antwoord

  Hallo Henry en jack .
  Ik vind het geweldig om te zien hoe jullie met elkaar zoveel plezier hebben leuk verslag weer trouwens hopelijk kunnen jullie nog een keer mee met Peter met de Ludo zal er dan ook zeker bij zijn.’Groeten Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *