Home Gastvissers Jacky, vissen in Zeeland en Europoort

Jacky, vissen in Zeeland en Europoort

Advertenties

Hoi Peter,

Zoals beloofd hieronder mijn vangstbericht:

Met pinksteren kregen wij vrienden op bezoek uit Groningen waarvan hij ook heel graag vist maar de vismogelijkheden op zee zijn daar zeer beperkt. We hadden afgesproken eerste pinksterdag een combi dag te gaan vissen eerst op de Geep bij Westkapelle en daarna nog een strand opzoeken.

Zondagochtend wekker gezet en om 7uur zaten we in de auto onderweg naar Westkapelle daar aangekomen was het al erg druk met vissers. Een plaatsje gevonden en snel wat uitleg gegeven hoe te vissen op geep en daarna vlogen 2 dobbers richting de horizon. Als aas hadden we kweekzagertjes, Zalm en Makreel. We hadden al snel door dat er niet veel gevangen werd links en rechts van ons zagen we maar heel sporadisch een geep gevangen worden. Na 1,5 uur mochten ook wij onze eerste geep landen op een stukje makreel, het is ook bij deze ene geep gebleven. Wat niet al te best is op 3 uur vissen met 2 hengels.

Na het geep vissen zijn we een kilometer opgeschoven en letterlijk een plekje gezocht op het strand van Domburg. Het was ontzettend druk en het werd ook alleen maar drukker uiteindelijk zat er links en recht van ons mensen op 10mtr te vissen dit was uiteraard vragen om problemen. Er vissen daar veel mensen die niet vaak vissen of de zee niet helemaal begrijpen aangezien je lijn in een bocht komt te liggen door de stroming is 10mtr ruimte veel te weinig. De vangst viel helemaal niet tegen met zijn 2en ongeveer 10 zeebaarsjes, een tarbotje en enkele botjes. Als aas gebruikten we steekzagers, kweekzagers, pieren en gezouten zagers.

Na de sessie in Domburg had ik nog bijna 3ons steekzagers over en die moesten uiteraard opgevist worden. Ik las goede berichten uit Vlaardingen en ik wilde deze stek ook weleens ontdekken. Dinsdagavond de tomtom ingesteld en richting Vlaardingen gereden. Aankomst 21.00 en hoogwater 22.45 in de eerste worp op de ene hengel een beet gemist en op de andere hengel een botje. Dit was een goed begin van een mooie avond nacht, de stek is mij zeer goed bevallen weinig vastlopers en een mooie stek om te zitten, al vraag ik me wel af waarom er allemaal mannen uren in de auto op de parkeerplaats zitten. De vangst bestond uiteindelijk uit 3 maatse tongen en 2 ondermaatse tongetjes en 5 botten. Ik ga deze stek zeker vaker bezoeken minder vast als in de oude maas en comfortabeler vissen.

Visgroeten Jacky

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. Peter(Fishguppy) > mei 27, 2015

    Antwoord

    Hoi Jacky,
    bedankt voor je bericht, ziet er weer leuk uit!

    Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *